Haber Nougat'ın pazar payı hala çok düşük seviyede

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nougat'ın pazar payı hala çok düşük seviyede
Google'ın Ağustos'ta sunduğu Nougat mobil işletim sistemi bir türlü pazar payını arttıramıyor.

Google, akıllı telefon ve tablet pazarı için Android adındaki mobil işletim sistemini geliştirirken, dünya genelinde sayısız firma cihazlarında bu mobil işletim sistemini kullanmayı tercih ediyor. Açık kaynak kodlu ve özelleştirilebilir yapısı, Google Play Store üzerinden uygulama be oyun desteği ile şu anda akıllı telefon ve tablet pazarında Android en çok kullanılan işletim sistemi.

Google, her yene yeni bir sürüm sunarken, Ağustos ayında Android 7.0 Nougat pazara sunulmuştu. Bu işletim sistemi üzerinde çalışan yeni modeller çoktan sunulmaya başlanırken, ayrıca firmalar tarafından önceki modeller için güncelleme olarak da Android Nougat sunulmaya devam ediyor.

Android Nougat'ın yükselişi ise pek de hızlı değil. Son olarak Şubat başı verilerine bakacak olursak eğer, Android 7.0 ve 7.1 Nougat'ın toplamda %1.2 pazar payına ulaştığını görüyoruz. Eski sürümlerde Android Froya ve GingerBread'ın Nougat tarafından geçildiği görülüyor.

Android sürümler arasında zirvede ise Android 5.0 / 5.1 Lollipop'u görmekteyiz. Lollipop'un pazar payı %32.7 seviyesinde. Android Nougat'tan önceki sürüm olan Android Marshmallow'un ise pazar payının %30.7 olduğu görülüyor.

Kıyaslama yapacak olursak eğer, bilindiği üzere Apple da geçtiğimiz sene Eylül ayında iOS 10'u sunmuştu. Yeni cihazlar iPhone 7 ve iPhone Plus bu işletim sistemi ile gelirken, ayrıca önceki iPhone ve iPad modelleri için de güncelleme olarak sunuldu. Şu anda iOS 10 kullanımı %76 seviyesinde ve önceki sürüm iOS 9 ise %6 kullanım oranına sahip.
Nougat'ın pazar payı hala çok düşük seviyede

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve Bysnbad

hikmet366

hikmet366

Üye
Samsung güncellemeleri versin yüzdelik yükselir sıkıntı yok

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Buğra
Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
samsung halen telefon çıkarıyor güncellemede sıkıntılı telefon samsung kullanan biri olarak söylüyorum bir daha samsung almayı düsünmüyorum

• Beğen
prens_12345

prens_12345

Üye
İnsanları enayi yerine koymak yerine güncellemeleri verseler böyle olmazdı.

cimbom04

cimbom04

Üye
not 4 gibi bir telefono 7 diyi vermedi kahrolasi samsung

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Adam ALın Diye Neleri Göze Alıyor İşte :D

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sanıyorum ki 2 ay içerisinde %5 civarını geçer gibi bu rakam çünkü çoğu firma belli başlı modeller için vermiş olacak

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Hayvan gibi donanımlara sahip telefonlar kullanıyoruz ama iş yazılım tarafına gelince firmalardan fossssss / fıssssss sesleri geliyor.
(Wp 'nin gözünü seveyim be. İnsider olarak çıkan her güncellemeyi Lumia 1520 de kullanabilmiştim neredeyse. Bir de 4-5 senelik telefon olduğunu hesaba katarsak android cephesinde 1520'yi donanım olarak 2/3 hatta 4 e katlayacak cihazların 6.0/7.0 almamalarını iş güzarlık olarak değerlendiriyorum...)

hikmet366

hikmet366

Üye
Pazarlama stratejisi adam sana 2 kere ana sürüm güncellemesi verecek bekleyeceksin benim hiç acelem yok ne yani Nagout alınca ne değişiyor havanmi değişiyor:)

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4
vedat1966

vedat1966

Üye
Hala Note 2 kullanıyorum. Samsung Nougat verse telefon beni bırakıncaya kadar değiştirmezdim. Pazarlama taktiği.
Okuduğum bir çok yazıda Samsung almayacağım güncelleme vermiyor diye yazıyor arkadaşlar. Güncelleme 2 yıl veriyor sanırım. Bilerek alalım. Kendi kendimize sıkıntı yaratmayalım.

MaxipmaN

Üye
Hala Note 2 kullanıyorum. Samsung Nougat verse telefon beni bırakıncaya kadar değiştirmezdim. Pazarlama taktiği.
Okuduğum bir çok yazıda Samsung almayacağım güncelleme vermiyor diye yazıyor arkadaşlar. Güncelleme 2 yıl veriyor sanırım. Bilerek alalım. Kendi kendimize sıkıntı yaratmayalım.
4.4.2li touchwiz hantal onun dışında ben memnunum note2'den, note2'den sonra a serisi falan kolay kolay kullanmam s7 falan da çok pahalı, gideceği kadar gitsin sonrasına bakacağım artık

• Beğen
Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
Pazarlama stratejisi adam sana 2 kere ana sürüm güncellemesi verecek bekleyeceksin benim hiç acelem yok ne yani Nagout alınca ne değişiyor havanmi değişiyor:)

dostum sen havayla suyu brakta kendin için konus sen güncelleme istemiyosan sorun yok nasıl olsa senin teli biz kullanmıyoz anladınmı arkadaş

• Beğen

Üst Alt