Windows 10 Mobile Güncellemesi Başladı (10.0.15254.603)[14/01/2020]

Sponsorlu Bağlantılar

phasan

phasan

Üye
Yok normal radyo donanımı ile

Lumia cihazlarının bittiği doğrudur ama bunun olacağı 1 seneden beri biliniyordu zaten. Bu bitiş sadece donanım bitişi yazılım desteği devam ediyor daha bugün yeni minor guncelleme geldi mesela. Microsoft stratejisini değiştirdi apple gibi kendin yap kendin pişir yerine kendisi yazılım yapıp telefon yapmayı asıl üreticilere bırakmayı planlıyor. Kendisi de surface phone gibi cihazlar çıkaracak tabi ki.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]
Öyle yaparsa guzel olur

Sony Xperia M4 aqua Tapatalk ile gönderildi

phasan

phasan

Üye
Büyük guncelleme kaç gunde bir geliyor

phasan

phasan

Üye
Onlar hakkında konuşmak çok zor çünkü daha çıkmalarına 1 yıl var.

Biraz sony den sıkıldım yeni telefon almayı düşünüyorum aslında hafıza olayı beni sıktı birde guncelleme olayı hangi model önerirsiniz

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Biraz sony den sıkıldım yeni telefon almayı düşünüyorum aslında hafıza olayı beni sıktı birde güncelleme olayı hangi model önerirsiniz

Microsoft Lumia 950 xl :):)

furyzer0

furyzer0

Üye
Şuan fiyatları neler

Orta seviye büyük ekran ve pil uzun gitsin istiyorsan lumia640xl 800tl iyi ekran güzel malzeme kalitesi ve windows10mobile ile gelen bir cihaz arıyorsan lumia650 950tl eğer param var diyorsan 950/xl 2100/2400tl. Xl modeli aradaki fiyat farkına kesinlikle değer bence. Daha da param var diyorsan elite x3 u beklemeni öneririm. Cihazın hiçbir yönden eksiği yok ama bu senenin amiralleri gibi 3000 civarından çıkacak.

dark_13

Üye
windows 10 mobile (10.0.14393.321) güncellemesi indirilebilir durumda (kararlı yapı)

• Beğen
Tepkiler: ddnet ve Krnl386
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben de indirme işlemi bitti yüklemeye hazırlanıyor, sanırım boyut olarak büyük bir güncelleme değil, umarım sisteme olumlu bir etkisi olur.

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • WiFi ağına bağlıyken oluşan aşırı batarya kullanımı sorunu giderildi
  • Parmak izi ya da İris Tarayıcı ile oluşan giriş sorunu giderildi
  • Yüksek CPU kullanımına neden olan sorun giderildi

• Beğen
Tepkiler: dark_13 ve furyzer0
furyzer0

furyzer0

Üye
Telefonu açık bırakma rekoru kırmak için güncellemiyorum(16 gun şu an) ama güzel fixler gelmiş sizdeki yorumlar iyi olursa güncellerim artık :)

Aybars1979

Aybars1979

Üye
aynen öyle batarya performansı yerlerde sabahtan akşama kadar dayanan pil yarı günde uyarı veriyor
l830 kullanıyorsunuz sanırım benim l830 da batarya sanki hiç bitmiyor. ilk bir kaç gün baya sıkıntılı idi ama sonra ne olduysa sanki akü takılmış gibi oldu.

ddnet

Üye
  • WiFi ağına bağlıyken oluşan aşırı batarya kullanımı sorunu giderildi
  • Parmak izi ya da İris Tarayıcı ile oluşan giriş sorunu giderildi
  • Yüksek CPU kullanımına neden olan sorun giderildi

Başka bişey yok mu ? Wp centralde daha fazla madde vardı sanki ?

(WM 10.14393.189) 640XL ile mTalk'tan gönderildi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: ddnet
serinaga

serinaga

Üye
Bulamıyor güncellemeyi, geri mi çektiler acaba :allalla:

Krnl386

Krnl386

Üye
Bak şimdi oldu işte (Batarya kullanımı ve Cpu Kullanımı) gerçekten açık ara fark etti.

• Beğen
Tepkiler: furyzer0
erhanercan

erhanercan

Üye
release preview sürümünü kullanıyorum henüz düşmedi

volumezoom

volumezoom

Üye
Stabil sürüm gerçekten stabilmi acaba arkadaşlar? Insider yapısında bazı problemler vardı ve şuan 8.1 e geri döndüm ancak büyük ihtimalle bir süre sonra dayanamayıp tekrardan windows 10 a geçiş yaparım. Bu aşamada tekrardan insider mı olmalıyım yoksa final sürümdemi kalmayılım. Sizin yorumunuz nedir? Teşekkürler...

Ayrıca neden 8.1 e geri döndüm kıyas yaparak anlatayım

*Stabilite: Final sürümde durum nedir bilemiyorum ancak insider sürümüyle 8.1 i karşılaştıracak olursam. 8.1 akıyor gerçekten. Eskiden sürekli bahsettiğimiz kararlılık 8.1 de gerçekten daha yüksek. Lumia 930 da insider sürümü henüz adam olmadı ve ne zaman olur emin değilim. Her yeni güncellemede farklı bir sorun peydah oluyor, örneğin bir önceki yapıda sürekli yeniden başlatma problemi vardı son yapıda bu sorun ortadan kalktı ama hala ekran kapalıyken bildirim gelmiyor ve son zamanlarda fark ettiğim bir şey oldu örneğin internette geziniyorum ve dokunmatik aniden takılıyor ve cihaz bir süre tepki vermez oluyor, bunu önceleri dokunmatikle ilgili bi'şey sanmıştım ancak spotify dan müzik dinlerken farkettim ki cihaz takılıyor ara ara müzik duruyor sonra geri devam ediyor. Yani eksik olan bişeyler var, muhtemelen sistem gereksinimleri daha yüksek ama bir önceki yapıda olmayan bir sorun bu. Öyleki bu tarz sorunlardan ötürü sanki hiçbir zaman tam sorınsuz bir sistem olmayacak hissine kapılıyorum.

* Kamera: Kamera 8.1 de gerçekten daha iyi, belki yukarıda yazabilirdim ama ayrıca yazmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ne yazıkki windows 10 da hızlıca fotoğraf çekebilmek neredeyse imkansız, olmadık zamanlarda kamera takılabiliyor, çektiğiniz fotoğraf kaydedilmiyor yada başka başka sorunlar. Bunların hiç birisi 8.1 de yok kamera her seferinde sorunsuz ve harika çalışıyor.

*Ofis uygulamaları: Bence ofis uygulamalarının 8.1 deki gibi ofis uygulaması altında olması çok daha kullanışlıydı, her şeyi tek bir yerden yapmak mümkündü ama windows 10 la birlikte ofis uygulamaları gelişti belki ama kullanışlı olduğunu söyleyemem, belki çok kullanmadığım için bana böyle geliyordur bilemiyorum

*OneNote: 8.1 de daha iyi olan başka bir şeyde bana göre kesinlikle onenote uygulaması. 8.1 de tamamen işini yapan ve sorunsuz çalışan uygulama windows 10 la birlikte çok hantal bir yapıya büründü ve ara ara çökme sorunları baş gösterdi. Ayrıca kaç zamandır "i" harfiyle ilgili sorunu çözmediler yada çözemediler. Kaç defa geri bildirim yaptım bilmiyorum.

*Haritalar: Galiba bunda herkes hemfikir olacaktır. Windows Phone un en kaliteli ve sorunsuz uygulaması Here uygulamalarıydı ve neredeyse sorunsuzlar diyebilirim. Ancak windows 10 la birlikte Here gitti ve yerine gelen haritalar uygulaması her ne kadar ilk zamanlara göre daha iyi olsada hala Here nin yanına yaklaşamaz bana göre.

*Şarj Konusu: Bu konuda da 8.1 daha iyi diye düşünüyorum.

Windows 10 bir çok konuda yenilikler getirdi belki ama günlük kullanımda en çok kullanılan uygulamalarda sorun olması çok can sıkıcı bir durum. Sürekli yeni yapılar geliyor arka planda geliştirmeler yapılıyor mutlaka ancak hala bir sürü sorunu olan bir işletim sistemi. Eskiden sürekli övündüğümüz stabilite şuan yok ne yazık ki.

Son düzenleme:

ddnet

Üye
Stabil sürüm gerçekten stabilmi acaba arkadaşlar? Insider yapısında bazı problemler vardı ve şuan 8.1 e geri döndüm ancak büyük ihtimalle bir süre sonra dayanamayıp tekrardan windows 10 a geçiş yaparım. Bu aşamada tekrardan insider mı olmalıyım yoksa final sürümdemi kalmayılım. Sizin yorumunuz nedir? Teşekkürler...

Ayrıca neden 8.1 e geri döndüm kıyas yaparak anlatayım

*Stabilite: Final sürümde durum nedir bilemiyorum ancak insider sürümüyle 8.1 i karşılaştıracak olursam. 8.1 akıyor gerçekten. Eskiden sürekli bahsettiğimiz kararlılık 8.1 de gerçekten daha yüksek. Lumia 930 da insider sürümü henüz adam olmadı ve ne zaman olur emin değilim. Her yeni güncellemede farklı bir sorun peydah oluyor, örneğin bir önceki yapıda sürekli yeniden başlatma problemi vardı son yapıda bu sorun ortadan kalktı ama hala ekran kapalıyken bildirim gelmiyor ve son zamanlarda fark ettiğim bir şey oldu örneğin internette geziniyorum ve dokunmatik aniden takılıyor ve cihaz bir süre tepki vermez oluyor, bunu önceleri dokunmatikle ilgili bi'şey sanmıştım ancak spotify dan müzik dinlerken farkettim ki cihaz takılıyor ara ara müzik duruyor sonra geri devam ediyor. Yani eksik olan bişeyler var, muhtemelen sistem gereksinimleri daha yüksek ama bir önceki yapıda olmayan bir sorun bu. Öyleki bu tarz sorunlardan ötürü sanki hiçbir zaman tam sorınsuz bir sistem olmayacak hissine kapılıyorum.

* Kamera: Kamera 8.1 de gerçekten daha iyi, belki yukarıda yazabilirdim ama ayrıca yazmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ne yazıkki windows 10 da hızlıca fotoğraf çekebilmek neredeyse imkansız, olmadık zamanlarda kamera takılabiliyor, çektiğiniz fotoğraf kaydedilmiyor yada başka başka sorunlar. Bunların hiç birisi 8.1 de yok kamera her seferinde sorunsuz ve harika çalışıyor.

*Ofis uygulamaları: Bence ofis uygulamalarının 8.1 deki gibi ofis uygulaması altında olması çok daha kullanışlıydı, her şeyi tek bir yerden yapmak mümkündü ama windows 10 la birlikte ofis uygulamaları gelişti belki ama kullanışlı olduğunu söyleyemem, belki çok kullanmadığım için bana böyle geliyordur bilemiyorum

*OneNote: 8.1 de daha iyi olan başka bir şeyde bana göre kesinlikle onenote uygulaması. 8.1 de tamamen işini yapan ve sorunsuz çalışan uygulama windows 10 la birlikte çok hantal bir yapıya büründü ve ara ara çökme sorunları baş gösterdi. Ayrıca kaç zamandır "i" harfiyle ilgili sorunu çözmediler yada çözemediler. Kaç defa geri bildirim yaptım bilmiyorum.

*Haritalar: Galiba bunda herkes hemfikir olacaktır. Windows Phone un en kaliteli ve sorunsuz uygulaması Here uygulamalarıydı ve neredeyse sorunsuzlar diyebilirim. Ancak windows 10 la birlikte Here gitti ve yerine gelen haritalar uygulaması her ne kadar ilk zamanlara göre daha iyi olsada hala Here nin yanına yaklaşamaz bana göre.

*Şarj Konusu: Bu konuda da 8.1 daha iyi diye düşünüyorum.

Windows 10 bir çok konuda yenilikler getirdi belki ama günlük kullanımda en çok kullanılan uygulamalarda sorun olması çok can sıkıcı bir durum. Sürekli yeni yapılar geliyor arka planda geliştirmeler yapılıyor mutlaka ancak hala bir sürü sorunu olan bir işletim sistemi. Eskiden sürekli övündüğümüz stabilite şuan yok ne yazık ki.

Valla harita konusuna ses dışında katılamayacağım... İnsider sorunlu olsada kararlı surum kullanıcısı olarak bi hızlı kameradan sıkıntı çekiyorum... Diğer sorunlar bende yok ve stabil diyebiliyorum telefonuma..

(WM 10.14393.321) 640XL ile mTalk'tan gönderildi

Üst Alt