Anakartım SSD için uyumlu mu ?

Sponsorlu Bağlantılar

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
Anakartım SSD için uyumlu mu ?
Arkadaşlar maaşımı aldığımda bilgisayarıma bir SSD almayı düşünüyorum şunu almak istiyorum ;

Anakartım ise bu ;

Uyumlu mu ? Birde bir program indirdim onunla da bakılıyormuş onunda ekran görüntüsünü aldım ;

ANIL

ANIL

Admin
Evet uyumlu herhangi bir sıkıntı yaşamazsın.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Sata3 varsa sıkıntı olmaz

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Tesekkur ederim :)

Dostum bende onu sordum zaten anakartlar hakkinda pek bisi bilmiyorum
Sata3 yok o yüzden max 300mbs olarak kullanabileceksiniz

sata2 max 3gb/s veri atkarabiliyor

SSD çalışacak ama tam performans alamaycaksınız
yani 550mb/s okuma ile 450mb/s okuma arasında fark olmayacak sizin anakartınızda

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
Sata3 yok o yüzden max 300mbs olarak kullanabileceksiniz

sata2 max 3gb/s veri atkarabiliyor

SSD çalışacak ama tam performans alamaycaksınız
yani 550mb/s okuma ile 450mb/s okuma arasında fark olmayacak sizin anakartınızda

sata600 de yaziyor programda ? 6gb/s anlamina gelmiyor mu?

ANIL

ANIL

Admin
Maalesef Anakart SATA 3Gb/s yani SATA 2 desteğine sahip.

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
Maalesef Anakart SATA 3Gb/s yani SATA 2 desteğine sahip.

Peki normal hard diskten daha hizli olacak o kesin degil mi ? Yani benim bilgisayarim 7 8 sn de falan açılıyor masaustu geldigi anda google chrome ye tikliyorum 10 sn falan bekletiyor oyle aciliyor enistemin bilgisayarinda masaustu gelir gelmez hemen tikliyorum 1 sn bile surmeden tak diye aciliyor google geliyor benimde elde etmek istedigim performans bu PC acilinca beklemeden direk google choremeyi acabileyim PC deki gunluk islerim daha hizli olsun 300 mbs bunlari yapabilirmi ?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Peki normal hard diskten daha hizli olacak o kesin degil mi ? Yani benim bilgisayarim 7 8 sn de falan açılıyor masaustu geldigi anda google chrome ye tikliyorum 10 sn falan bekletiyor oyle aciliyor enistemin bilgisayarinda masaustu gelir gelmez hemen tikliyorum 1 sn bile surmeden tak diye aciliyor google geliyor benimde elde etmek istedigim performans bu PC acilinca beklemeden direk google choremeyi acabileyim PC deki gunluk islerim daha hizli olsun 300 mbs bunlari yapabilirmi ?
açılıştan sonra uygulamaların açılma ve yükleme hızları hddye göre bariz hızlanacaktır

ANIL

ANIL

Admin

Kesinlikle bekleme süreleri fazlasıyla kısalacaktır. HDD'den geçiş yapıldığı için SATA 2 olması pek problem değil.

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: ANIL

Üst Alt