SON DAKİKA ,Gönül Beşiktaşta

Sponsorlu Bağlantılar

jojo_va

jojo_va

Üye
    Konu Sahibi
SON DAKİKA ,Gönül Beşiktaşta


Gökhan Gönül'ün kendisini Beşiktaşlı yapacak sözleşmeye imza atacağı tarih belli oldu...

Gökhan Gönül'le 3 yıllık sözleşme karşılığında sezon başına 1.7 milyon euro garanti ücret, 2 milyon euro imza parası ve maç başı 15 bin euro'ya anlaşmaya varan siyah-beyazlılar, tecrübeli sağ bekin menajeri Ahmet Bulut'la pazartesi günü detayları görüşmek için masaya oturacak. Bu görüşmenin ardından Gökhan'ın transferinin resmen açıklanması bekleniyor. Bu arada Gönül'ün imza töreni, Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da sözleşme imzalattırdığı ilk oyuncu olarak da tarihe geçecek. Gönül'ün imza törenine Şenol Güneş ve Fikret Orman da katılacak. Ayrıca taraftarlar imza töreninde yerlerini alacak.

GÖNÜLSÜZ OLMAZ
Beşiktaş, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için transferde ince eleyip sık dokurken, Devler Ligi'nde ilk 18'i oluşturamama riskiyle karşı karşıya kalabilir. 23 kişilik kadro kısıtlaması, altyapı ve Türkiye'den patentli oyuncu eksiği sıkıntı yaratıyor. UEFA'yla yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasıyla, bu sezon Avrupa'ya en fazla 23 oyuncu bildirebilecek olan Beşiktaş; 4 altyapı ve 4 Türkiye çıkışlı oyuncu konusunda çözüm üretemezse ceza ve sakatlık durumunda ilk 18 dahi çıkaramama tehlikesiyle karşılaşacak. Beşiktaş'ta aktif olarak kullanılan tek altyapı menşeili isim Necip Uysal. Geri kalan 3 kontenjan için Eslem Öztürk, Hüseyin Yılmaz, Hamza Küçükköylü gibi isimler olsa da henüz rotasyonda kendilerine gerçek bir yer açabilmiş değiller. Bu da 23 yerine 20 aktif oyuncuya inmek demek.

Gurbetçiler sayılmıyor
Bir diğer problem de; Beşiktaş'ın kadrosunun gurbetçi ağırlıklı oluşunun 4 adet Türkiye'den yetişmiş oyuncu kontenjanını ciddi anlamda zorlaması... Oğuzhan, Olcay, Kerim Frei, Tolgay, Gökhan Töre, Veli, Cenk Tosun gibi ana ekibin Türk oyuncuları; UEFA'nın Türkiye'den yetişmiş oyuncu tanımına uymuyor. Bu tanıma uyan Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı dışındaki iki isim olan Serdar Kurtuluş ile Mustafa Pektemek'in de takımdan ayrılması an meselesi Bu nedenle Gökhan Gönül transferi ayrıca bir önem taşıyor. Özellikle altyapı oyuncusu sıkıntısı çeken Kartal'ın, Türkiye'den Beşiktaş'ta oynayabilecek seviyede bir yerli oyuncu transferini zorunlu kılıyor. Gökhan Gönül'ün yanı sıra bir transfer daha gelmezse Beşiktaş, bir kontenjanını daha boş bırakacak ve as kadrosundan yalnızca 19 oyuncuyu UEFA'ya bildirecek. Bu yüzden Gökhan dışında yerli piyasadan yapılacak bir transfer büyük önem taşıyor.
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bu transferi sezon başında biliyorum, Gönül Beşiktaş'ı arayıp seneye sizde oynamak istiyorum. Fenerbahçe'nin kadrosunda yer bulmam artık çok zor demiş diye söylemişlerdi. Doğruymuş.
 
jojo_va

jojo_va

Üye
    Konu Sahibi
Bu transferi sezon başında biliyorum, Gönül Beşiktaş'ı arayıp seneye sizde oynamak istiyorum. Fenerbahçe'nin kadrosunda yer bulmam artık çok zor demiş diye söylemişlerdi. Doğruymuş.


Fener kadroyu yabancılaştırdı,Takımda TÜRK, kalmadı.
 
haltie

haltie

Üye
Fenerbahçenin kaptanını fenerbahçeden daha az vererek almak başarıdır Beşiktaşa hayırlı olsun
 


Üst Alt