pc download engelleme konusunda yardım?

Sponsorlu Bağlantılar

jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
pc download engelleme konusunda yardım?
merhaba arkadaşlar
arkadaşlar daha pc alalı neredeyse bir yıl oldu ama 4.formatı atmak zorunda kaldım
bizim ufaklık oyun,hile vs indireceğim diye bir çok sitelerden gereksiz bir sürü program indirip
virüs bulaştırıyor ( ekran bir sürü japonca yazı çıkıyor google gitmek için 50 tane sayfa kapatıyorum) pc de kaspersky var ama yeterli olmuyor temizleme programlarıda silemiyor
sizlere sorum bu indirmeleri engeleyecek bir program bir yol gösterirseniz teşekkürü borç bilirim
iyi günler iyi forumlar

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
sistem Windows 10 ise ayarlardan dosyalarınızı silmeden kolay format atabilirsiniz. değil ise Windows 10 a ücretsiz yükseltebilirsiniz. cihazınız performans olarak niraz da iyi ise cihaza deneme sürümü norton indirin. cihazı o temizler ardından kaldırırsınız. her hafta 1 kere norton indirip onunla temizlersen 30 hafta boyunca norton kullanabilirsin çünkü deneme süresi toplam 30 gün...

Aybars1979

Aybars1979

Üye
bendede bir ufaklık var ve aynı dediklerinizi benimde başıma geliyor ama 5-6 yıldır daha hiç format atmadım. üstelik win defender haricinde bir antivirüs vs de kullanmıyorum. maalesef antivirüs proğramları bunlarda pek işe yaramıyor.
öncelikle işletim sisteminiz kopya ise nadirende de olsa format atmanız gerekecektir. eğer win 10 kullanıyorsanız işiniz gayet basit kullanıcı hesapları tanımlar çocuğada birtane çocuk hesabı açarsanız sorun kökünden çözülür yalnız bu seçenek bende işe yaramadı çocuk bir süre sonra benim şifreyi istedi çünkü pc de istediğini yapamaz olunca kullanıcı hesabı anlamsız kalıyor. denemenizde fayda var ama muhtemelen sizdede uzun solulu olmaz.
diğer yöntem ise tarayıcının eklentiler kısmından çocuğunuzun bir şekilde yüklemiş olduğu eklentileri kaldırmak ayrıca denetim masası proğram ekle kaldırdanda pek çoğunu bulup hemen kaldırmanız gerekiyor. tek sorun netmahal denen bir zımbırtı var onu kaldırmak nerede ise imkansız ama bildiğim kadarı ile MS onuda zararlı içerik listesine almış ama 3 aya ama 1 yıla ona da çözüm üretilecek. maalesef çince yazıları olan proğramları kaldırmak biraz zahmetli oluyor.
kısaca 1- çocuk hesabı açabilirsiniz(win10da)
2-zahmetli yöntemi uygulayıp oturup 1 saat eklenti ve proğramları kaldırmakla uğraşabilirsiniz.
3- ise ben denemedim ama tarayıcı ayarlarından güvenlik kısmını artırabilirsiniz. (bu sanırım internet seçeneklerinden yapılıyor ama ne kadar çözüm olur denemediğim için bilemiyorum)
4 bu yöntem %100 etkili. paraya kıyıp çocuğa da bir pc alabilirsiniz yalnız dikkat edin sizinkinden iyi olsun yoksa çabuk keşfediyorlar bir eksikliği yine el koyar.:D

• Beğen
Tepkiler: jatvalca
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
2-zahmetli yöntemi uygulayıp oturup 1 saat eklenti ve proğramları kaldırmakla uğraşabilirsiniz.
:D
güzel bir açıklama olmuş, 2. madde için güvenli moda alıpta uygulamaların program filas daki yerlerinde klasörle birlikte seçip silince yine derde derman oluyor. tabii temiz olanı denetim masasından kaldırmak beni dediğim sadece kestirme...
birde güvenli mod şart, bu sayede o uygulamalar arka planda çalışamıyor

Aybars1979

Aybars1979

Üye
valla hocam ne yaparsanız yapın illaki bir yerlerde artık kalıyor örneğin netmahal diye bir şey yüklendi bir ara ne yaptıysam kurtulamadım. ne silebildim nede internette bulduğum çözümler işe yaradı en son bıraktım uğraşmayı w7 den w10 a geçince otomatikman kurtuldum. şimdi okul zamanı benim oğlan pc ye oturmuyor yaz gelsin başıma bela eder yine. 500gb hard diskimde yazın boş alan bulmak için müzikleri silmem gerekti. şuan tüm oyunları silinmiş vaziyette 400gb boşluk var diskte haziran sonunu görmez yine ağzına kadar doldurur oyunla.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
valla hocam ne yaparsanız yapın illaki bir yerlerde artık kalıyor örneğin netmahal diye bir şey yüklendi bir ara ne yaptıysam kurtulamadım. ne silebildim nede internette bulduğum çözümler işe yaradı en son bıraktım uğraşmayı w7 den w10 a geçince otomatikman kurtuldum. şimdi okul zamanı benim oğlan pc ye oturmuyor yaz gelsin başıma bela eder yine. 500gb hard diskimde yazın boş alan bulmak için müzikleri silmem gerekti. şuan tüm oyunları silinmiş vaziyette 400gb boşluk var diskte haziran sonunu görmez yine ağzına kadar doldurur oyunla.
sizde %100 etkili 4. çözümü uygulayın çocukcağız da rahat etsin i kolay mı 400 gb oyunu toplamak indirmek :D

Aybars1979

Aybars1979

Üye
benim için sorun yok. sorun olsa uygularım hemen kendime ucuz yollu bir şey alıp masaüstünü oğlana bırakırım. oyunlardan ziyade oyunları çoğu netten indirdiğim için rar dosyalarıda neredeyse bir okadar yer kaplıyordu esas sorun onlardı aslında. Geçen yaz aşırı çok vakit geçirdi pc başında bu sene okadar vakit geçirmesini istemiyorum pc harici bir çözüm bulma niyetindeyim açıkçası. rar dosyalarınıda yok ettim o yüzden. TV ve pc başlı başına sorun olacak benim için yazın başka bir çözüm üretme düşüncesindeyim.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Internet saatlerine sinir koymayi deneyebilirsiniz modemden. 80,443 ve8080 nolu porta saat siniri konunca nette gezemez ;)
Internet olmayan pc skici gelmeye baslar bir sure sonra

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bunun Bir Çözümü Yok PRogram Yüklemeyecek Başka Bir Alternatif Olamaz Şurda Antivirüs Bile Kursan Yandexin Ivır Zıvırlarını Yüklüyor Yine Doluyor PC

jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
değerli yanıtlarınız için teşekkürler hepsini tek tek deneyeceğim

cihanata_1

cihanata_1

Üye
aile koruması ayarlarak bir oturumdan download yapılmasını engelleyebilirsin belki:)

Üst Alt