ruslarda kimmiş bizimkiler insanlık için yapıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ruslarda kimmiş bizimkiler insanlık için yapıyor
rusların işi gücü türk hacker olan iskorpitin rekorunu kırmak ve yapamadılar hala
ama burda yazılı olan kişi bambaşka

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik-Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Buğra Ayan, hiçbir karşılık beklemeden, Türk internet sitelerindeki güvenlik açıklarını tespit edip, ilgilileri uyarıyor.

Trabzonlu Buğra Ayan, yaptığı çalışmalarla adeta dünya devleriyle yarışır hale geldi. Ayan, son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile yurt ve dünya çapında bir çok odağın ilgisini çekmeyi başardı.

Buğra Ayan, ilk olarak dünyaca paylaşım sitesi olan facebook'un açıklarını yakaladı. Daha sonra facebook sitesine bunu bildirdi ve onlar da bu konuda değişiklik yapmak zorunda kaldılar.

İsteyen herkesin, engelli de olsa istediği kişinin fotoğraflarına ya da özel bilgilerine ulaşmasının imkanı olduğu ve bunları kullanabileceğini örneklerle gösteren Ayan, konuyla ilgili Facebook yetkililerine mail gönderdi. Uyarıdan sonra güvenlik önlemlerini Facebook tarafından arttırıldı. Şimdi yine sitede yeni bazı açıklar bulunduğu ve bu açıkların da kapatılmasını beklediği ifade edildi.

Buğra Ayan'ın , "Tc Kimlik No Yaz Adres Bul” programını bir haftada 100 bin kişi indirdi.

Ayan, Şubat ve Mart ayında Türkiye'nin önde gelen bilişim dergilerinden Chip'te sosyal iletişim devi Facebook'un güvenlik açıklarını ortaya çıkardı. Ardından ise; Amerikan Federal Bürosu FBI'ın güvenlik açıklarını yayınladı. Bunun üzerine FBI sitesini değiştirmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz günlerde Facebook'un tüm üyelerine yaptığı bir açıklamada bu açıkları kapattığını bildirdi. Bunun üzerine bugraayan.com dan yayınlanan “Facebook Photo Encoder” adlı bir program ile Facebooktaki gizli resimlerin de çözülebileceğini ortaya çıktı.

canturgay

canturgay

Üye
bu konuda nerden çıktı... :allalla: :ehe

iskorpit = buğra ayan mı şimdi yani.... :)

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
iskoyu severim :P
ama bunu yeni duydum
tc adres prosunuda bu yapmıs
sitelerin acıklarını yakalayabiliyo
FBI bile acıgını bulmus onlarda sitelerini değiştirmiş
bence cok yetenekli

canturgay

canturgay

Üye
isko derkennn...
bayaa samimisizin sanırımm... :ehe
bende sevdim keratayı...:D

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bizim meslektenmiş hemde
muhasebeci :D
gerçi ben mali müşavirim ama neyse :D

CEREN

CEREN

Üye
karadenizli işte zeki olur onlar:)

mservank

mservank

Üye
Vay be keşke bende de olsa ilerde ne güzel olurdu ama ben siteleri çökertirdim:ehe

omayra

Üye
Çok takdir ettim. akşam tocama söyliyim de şu programa bir baksın :) Bizim borçluların adreslerine ulaşırız da evlerine (hacze) ziyarete gideriz bariii :ehe

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çok takdir ettim. akşam tocama söyliyim de şu programa bir baksın :) Bizim borçluların adreslerine ulaşırız da evlerine (hacze) ziyarete gideriz bariii :ehe

ne ziyaret ama cok sevinecekler :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt