Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Valla ben 1520 hariç x20 serilerinden tam sürümde bile öyle çok bişey beklemezdim sizin yerinizde olsam. Ben 1520den bile beklemiyorum. Adamların yeni model sattırmaya çalışması çok normal bence. Aynı dönem telefonlarından 920 ve Galaxy S3 e bakarsanız 920nin hâlâ güncelleme alıyor olması takdire şayan. Sistem eksikliği konusuna gelecek olursak sistemin öyle anormal eksikleri olmadığını hep söyledim(8.1 adına konuşuyorum) otg olmaması falan eksiklik kabul ama neden bu eksiklikler sadece Windows Phone için konuşuluyor? İphone sistemi de desteklemiyor Otg yi, bluetooth dosya bile gönderemiyor, bunlar neden konuşulmuyor? Ben mağaza hariç sistemden memnunum, mağazadan memnun olmadığım için de lg G3 kullanıyorum. İnanıyorum ki mağaza hiç bir eksiklik hissettirmese buradaki şikayet eden kullanıcıların 95%i şikayeti keser

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, ceza87 ve Esendağlı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arkadaşlar az daha sabır çoğu gitti azı kaldı, umuyorum ve bekliyorum ki final güncellemesi geldikten sonra ivedi bir şekilde sistemin eksiklerini tamamlamak ve de yeni yeni özellikleri vermek için ms.düğmeye basacaktır.

braayn

braayn

Üye
Arkadaşlar az daha sabır çoğu gitti azı kaldı, umuyorum ve bekliyorum ki final güncellemesi geldikten sonra ivedi bir şekilde sistemin eksiklerini tamamlamak ve de yeni yeni özellikleri vermek için ms.düğmeye basacaktır.
Yeni yeni özellik demeyelimde olan veya olması gereken özellikler.Otg geldiğinde waooww otg demeyeceğiz olanı versin yeni kalsın :)

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01
braayn

braayn

Üye
Linked in uygulaması çıktığı günden beri güncelleme almadı kaldı ki diğer platformlardaki ile wpdeki versiyonu arasında dağlar var bu konuda neden MS eleştiriyoruz diyorsanız sistem ışık vermesi lazım ki yazılımcılarda ışığa doğru gelsin.

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Sayın değerli Maxicep üyesi arkadaşlarım, bazen hepimiz de bir Insider sürümünü kullanıyor olduğumuzu unutuyoruz ki buna bende dahilim.Bazen Whatsapp'ın açılması 5 saniyeyi bulunca bende MS'e giydirmiyor değilim ama az daha sabır.Aslında sistem oldukça stabil çalışıyor fakat uygulamalar çok geç tepki veriyor. @papakudioflu abinin bahsettiği 3 aralıkta gelecek olan sürüm belki RTM sürümü olabilir 830 için.değilse de en yakın sürümdür.RTM sürümü geldiğinde düşüneceğiz bunları.eli kulağındadır zaten.benim düşüncem yılbaşından önce köy görünür.Ben de @bulutsuzgece abi gibi düşünüyorum.Eğer gerçekten de sistem istenilen yenilikleri getirmezse çok kullanıcı kaybeder.Şahsen bu kadar zamandır verilmeyen o kadar özelliği ve eksikliği MS'in bi anda alın veriyorum diyeceğini de hiç sanmıyorum ama yine de umutluyum.Taş olsa çatlardı belki ama ben biraz daha sabredecem :)
Linked in uygulaması çıktığı günden beri güncelleme almadı kaldı ki diğer platformlardaki ile wpdeki versiyonu arasında dağlar var bu konuda neden MS eleştiriyoruz diyorsanız sistem ışık vermesi lazım ki yazılımcılarda ışığa doğru gelsin.
Ağzını hayıra aç kardeşim.Güncelleme alan uygulamaların hali malum zaten.Dğru dürüst çalışan nadir birkaç uygulama kaldı.Güncelleme alırlarsa onlar da gider :D

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sayın değerli Maxicep üyesi arkadaşlarım, bazen hepimiz de bir Insider sürümünü kullanıyor olduğumuzu unutuyoruz ki buna bende dahilim.Bazen Whatsapp'ın açılması 5 saniyeyi bulunca bende MS'e giydirmiyor değilim ama az daha sabır.Aslında sistem oldukça stabil çalışıyor fakat uygulamalar çok geç tepki veriyor. @papakudioflu abinin bahsettiği 3 aralıkta gelecek olan sürüm belki RTM sürümü olabilir 830 için.değilse de en yakın sürümdür.RTM sürümü geldiğinde düşüneceğiz bunları.eli kulağındadır zaten.benim düşüncem yılbaşından önce köy görünür.Ben de @bulutsuzgece abi gibi düşünüyorum.Eğer gerçekten de sistem istenilen yenilikleri getirmezse çok kullanıcı kaybeder.Şahsen bu kadar zamandır verilmeyen o kadar özelliği ve eksikliği MS'in bi anda alın veriyorum diyeceğini de hiç sanmıyorum ama yine de umutluyum.Taş olsa çatlardı belki ama ben biraz daha sabredecem :)

Ağzını hayıra aç kardeşim.Güncelleme alan uygulamaların hali malum zaten.Dğru dürüst çalışan nadir birkaç uygulama kaldı.Güncelleme alırlarsa onlar da gider :D

WhatsApp ile Microsoft'un ne alakası var? Bir kere WhatsApp geliştiricileri uygulamayı Windows 10 uyumlu yapmadı ki. Hatta 8.1 ile tam uyumlu olduğundan bile şüpheliyim. Ayrıca WhatsApp eskiden beri geç açılıyor.

afwerker

afwerker

Üye
Facebook beta güncellendi.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
12.Yapıdayım. 13. yapıyı kullanan arkadaşlara sorum var.Bugün video çektim ve arkadaşa izletirken GENE pişman oldum.Video takıla takıla ilerliyor 13. yapıda böyle mi?Değisle son yapıya geçiş yapıcam

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
WhatsApp ile Microsoft'un ne alakası var? Bir kere WhatsApp geliştiricileri uygulamayı Windows 10 uyumlu yapmadı ki. Hatta 8.1 ile tam uyumlu olduğundan bile şüpheliyim. Ayrıca WhatsApp eskiden beri geç açılıyor.

İşte bende tam buraya değinmek istemiştim.Her ne kadar Whapsapp'ın geliştiricileri uygulamayı Win10'a göre optimize etseler de her yeni yapıda bi sorun çıkıyor.Her yeni yapı verildiğinde tekrar optimizasyon gerekiyor.Biraz da uygulama geliştiricilerini de düşünmek lazım.Geliştirici işi gücü bırakıp her yeni yapı için yeni bir uyumluluk güncelleştirmesi yapacak değil yani.Demek istediğim şey MS artık kararlı sürümü yayınlasın da geliştiriciler de ona göre uygulamalarını bir an önce optimize etsin.Burada ilk adımı atacak olan yer MS'tir bence.Daha kaç tane yapı yayınlanacak onu bile bilmiyoruz.Taa ki RTM sürümü yayınlanana kadar bu iş böyle gidecek.MS elini ne kadar çabuk tutarsa sistem de o kadar hızlı gelişecektir.Dolayısıyla uygulama optimizasyonları yapılacak ve mağaza da gelişecek.Bu sadece Whatsapp ile alakalı bir durum değildir.Whatsapp sadece bir örnektir..
12.Yapıdayım. 13. yapıyı kullanan arkadaşlara sorum var.Bugün video çektim ve arkadaşa izletirken GENE pişman oldum.Video takıla takıla ilerliyor 13. yapıda böyle mi?Değisle son yapıya geçiş yapıcam

Geç bile kalmışsın kardeşim.Madem Insider sürümü kullanıyorsun 12 de durduğun kabahat.Ben kaç defa video çektim sıkıntı yok L830

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
İnatla kararlı sürümü beklerim. Yıllarca beta sürümü kullandım 620 de. 1320 ye kurmayacağım:p

emz

emz

Üye
karşılaştığınız müşkülatın müdafaa edilecek tarafı yok fakat bir defacık böyle oldu diye çıkıp kökten microsoftu takbih edeceğinize bunu ikaz edin microsofta daha mantıklı olmazmı? arkadaş ben anlamakta zorluk çekiyorum android çok mu stabil Allah aşkına? kusursuz sistem diye bir şey mi var Allah aşkına? orada burada 3-4 sistem hatası gördünüz diye bırakıp kaçacaksanız kullanmayın,telefon kullanmayın kökten silin atın hayatınızdan olsun bitsin kanaatkar olmak lazım biraz efendiler ben de lumiadan bir zaman bıkıp androide dönmüştüm ama windowsphone'nin yerini tutmadı tutamaz da. tekrar söylüyorum aldığın hata münakaşa mevzuu bile değil ama yiğidi öldür hakkını teslim et demiş atalarımız
kesinlikle android çok daha iyi değil. Ama verdiğin artıları için kabul edilebilir ufak aksaklıkları var artık. Ms Tek bi açıdan hata yapıyor yavaşlık. Abi yıl oldu 2016 neredeyse milletin yanında herhangi bir cihazla kıyaslandığında ne olursa olsun elindeki wp cihaz, wp kötü diye bi ön eleştiri alırsın cihazla dalga geçer. Çıkarır seninki bunları yapamazken diye önceden olduğu gibi hava atayım jet gibi geçsin gelsin herşey diye bastığında ikinci bir rezillik artık kaldırılamıyorsun. Hayır sistem çok güzel ama olmadık yerlerde ufacık bir incelik bir kolaylık arıyorsun hani uğraştırmayın akıllı nihayetinde biton para vereceksin yardım etsin önden gitsin azıcık. Bizimkiler bunu yapamıyor. Sistem zaten evrimin kanıtı tekrar 3 yılda :D Ama Ms yavaş davranıyor ve size kendi görüşümü söyleyeyim iki yıldır kullanan birisi olarak, en az bir o kadar daha yolu olacak. Biz parasıyla aldığımız bir cihazda işkence çekmeyelim ama artık. Dayanılmaz x2x serisi kullananlar için artık. Ben 950XL alacaktım korktum. O parayı verdikten sonra yine bana vaatler verip boşa bekletecekler diye. Bekleyeceğine vereceğiz deyip vermeyeceğiz dese yine ona göre ele alırsın. Bu da yok. Çok saçma karışık işlere giriyorlar. Ve bu yüzden yavaş olmaları gerekiyor beceremiyorsan açıkçası:)
Valla ben 1520 hariç x20 serilerinden tam sürümde bile öyle çok bişey beklemezdim sizin yerinizde olsam. Ben 1520den bile beklemiyorum. Adamların yeni model sattırmaya çalışması çok normal bence. Aynı dönem telefonlarından 920 ve Galaxy S3 e bakarsanız 920nin hâlâ güncelleme alıyor olması takdire şayan. Sistem eksikliği konusuna gelecek olursak sistemin öyle anormal eksikleri olmadığını hep söyledim(8.1 adına konuşuyorum) otg olmaması falan eksiklik kabul ama neden bu eksiklikler sadece Windows Phone için konuşuluyor? İphone sistemi de desteklemiyor Otg yi, bluetooth dosya bile gönderemiyor, bunlar neden konuşulmuyor? Ben mağaza hariç sistemden memnunum, mağazadan memnun olmadığım için de lg G3 kullanıyorum. İnanıyorum ki mağaza hiç bir eksiklik hissettirmese buradaki şikayet eden kullanıcıların 95%i şikayeti keser
Buradaki tek bekleme sebebi bişeyler gelmesinin vereceğiz demeleri. Vermeyeceğiz deseler zaten herkes bırakıp önüne bakıp yeniden tercih yapacak:)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
13. yapıdayım ve benim L920 çekilen videoyu hemen arkasından oynatırsam takıla takıla izletiyor. Bir kez takıla takıla da olsa sonuna kadar sabredip sonra ilerleme çubuğunu başa kaydırıp 2. kez tekrar izlersem düzeliyor. Sanki sistemin görüntü işleme hızında problem var gibi. Ayrıca, Video Compressor uygulaması ile sıkıştırdığım bir videoyu izlerken o sorunla karşılaşmıyorum.
Peki 13. yapıda sıfırlama yapanlarda var mı böyle bir sorun?

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Facebook beta güncellendi

HAM ZA

HAM ZA

Üye
Microsoft geri bildirim vermekten ciğerimiz soldu.ama zihniyetde hata olduğu için beklentileri karşılayamıyor.biz bu yola windows diye girdik ama ortada windowsdan başka herşey var.microsoftun mantığı sistem bizim çizdiğimiz yolda hareket etsin diyor.kullanıcı deneyimi diybirşey var sonuçta ama microsoft bundan bi haber.gerçekten microsoft bu işten hiç ama hiç anlamıyor şu sistemin eksiklikleri hataları yanlışlarını anlatsam konu 5sayfa atlar.yani 3_4 değil bu emin ol.android konusuna girerdim ama adminler bundan hoşlanmıyor sanırım hemen siliyorlar.
vallahi kardeşim ben windowsdan çok android kullandım şurada benim wp geçmişim 1 sene bile değil 2 gb ramli android alıyorsun 2 sene sonra kasmalar başlıyor. ben Windows kadar stabil bir sistem görmedim kullanıcı tecrübesi meselesine gelecek olursak şunu unutmamanızı tavsiye ediyorum wp 2011'de zuhur etdi 2012 de de Türkiye'ye geldi o devirler Android ve iosun altın çağlarını yaşadığı devirlerdi burada bunu da nazar-ı itibara alın ama tabi Microsoft yetkililerinin kabahati yok demek manasına gelmez ben herşeye rağmen windowsdan yana tercihimi yapıyorum bu sistem devam etmeli
kesinlikle android çok daha iyi değil. Ama verdiğin artıları için kabul edilebilir ufak aksaklıkları var artık. Ms Tek bi açıdan hata yapıyor yavaşlık. Abi yıl oldu 2016 neredeyse milletin yanında herhangi bir cihazla kıyaslandığında ne olursa olsun elindeki wp cihaz, wp kötü diye bi ön eleştiri alırsın cihazla dalga geçer. Çıkarır seninki bunları yapamazken diye önceden olduğu gibi hava atayım jet gibi geçsin gelsin herşey diye bastığında ikinci bir rezillik artık kaldırılamıyorsun. Hayır sistem çok güzel ama olmadık yerlerde ufacık bir incelik bir kolaylık arıyorsun hani uğraştırmayın akıllı nihayetinde biton para vereceksin yardım etsin önden gitsin azıcık. Bizimkiler bunu yapamıyor. Sistem zaten evrimin kanıtı tekrar 3 yılda :D Ama Ms yavaş davranıyor ve size kendi görüşümü söyleyeyim iki yıldır kullanan birisi olarak, en az bir o kadar daha yolu olacak. Biz parasıyla aldığımız bir cihazda işkence çekmeyelim ama artık. Dayanılmaz x2x serisi kullananlar için artık. Ben 950XL alacaktım korktum. O parayı verdikten sonra yine bana vaatler verip boşa bekletecekler diye. Bekleyeceğine vereceğiz deyip vermeyeceğiz dese yine ona göre ele alırsın. Bu da yok. Çok saçma karışık işlere giriyorlar. Ve bu yüzden yavaş olmaları gerekiyor beceremiyorsan açıkçası:)

Buradaki tek bekleme sebebi bişeyler gelmesinin vereceğiz demeleri. Vermeyeceğiz deseler zaten herkes bırakıp önüne bakıp yeniden tercih yapacak:)
dediğinize harfiyen katılıyorum ama bu böyle diye Microsoftdan vazgeçip ruhsuz renksiz androidleri mi alalım bluetooth unu bile kullanamadığımız İphone mu alalım biz satın almazsak onlar yapmazlar ve symbian belle gibi meego gibi çöp cihazlara döner. ha şunu da söyleyeyim x20 cihazatına bakarak wp kritiği yapmayalım ben dün l830 aldım evvelden 925im vardı anladım ki cihazdan cihaza fark oluyormuş, ne kamera açılırken bekletiyor ne de kasma var...

System X

System X

Üye
vallahi kardeşim ben windowsdan çok android kullandım şurada benim wp geçmişim 1 sene bile değil 2 gb ramli android alıyorsun 2 sene sonra kasmalar başlıyor. ben Windows kadar stabil bir sistem görmedim kullanıcı tecrübesi meselesine gelecek olursak şunu unutmamanızı tavsiye ediyorum wp 2011'de zuhur etdi 2012 de de Türkiye'ye geldi o devirler Android ve iosun altın çağlarını yaşadığı devirlerdi burada bunu da nazar-ı itibara alın ama tabi Microsoft yetkililerinin kabahati yok demek manasına gelmez ben herşeye rağmen windowsdan yana tercihimi yapıyorum bu sistem devam etmeli
android mükemmel bir işletim sistemi değil ama şuanda bir karşılaştırma yaptığımızda android fersah fersah önde..hatta symbian bile güncelleme almadığı halde son haliyle windows phonedan çok daha işlevsel ve düzgün çalışıyor.windows phone 8 mükemmel çalışıyordu stabillik açısından. 8.1de birazcık tökezledi ama toparladı..ama final sürümü konuşulan windows 10 yapıları gerçekten berbat performans ve stabillik açısından...oyunların çoğunda takılmalar var.yani adreno 225in 800x480 çözünürlükle bir sıkıntısı olmaması lazım..oyunlar yağ gibi akmalı ama öyle değil...diğer yandan uygulama açılışları ve sistem yönetimi multitask da berbat halde...düşünün yepyeni bir sayfa açılıp internet explorer kaldırıldı ama yerine gelen edge saç baş yolduruyor.video ve müzik deneyimlerinin ne derece berbat olduğunu söylemeye bile gerek yok.yazımı buraya kadar okuduğuna göre daha temel şeylerden bahsettiğimi temel şeylerin ötesine gidilemediğini anladığını düşünüyorum.işin bir de kullanıcı deneyimi var uygulama mağazası tarafı var.bu konularda da yığınla haklı eleştiri yazabilirim.sene olacak 2016 yaf insaf 2012 hatta 2010 dan beri windows phone var hatta ondan önce windows mobile 6 felan var. hiç mi ders alınmaz. hiç mi tecrübe edinilmez. hiç mi kafa çalışmaz.yapabildikleri şey şarj yüzdesini gizlemek yandexi dayatmak düzgün çalışan uygulamaları sonlandırıp yerine daha yamuk çalışanını getirmek vs vs... gerçi masaüstü tarafında bile yine bir sürü başarısızlık hikayesi dolu...boşuna geribildirim nanesi gelmedi elbette. adamlar bildiğin beceriksiz kendi başına bir iş yapamıyorlar.keşke bu kullanıcı deneyimiyle sınırlı olsaydı...

• Beğen
Tepkiler: sahanemir, emz, hakikidaredevil ve 2 diğerleri
serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar L925 kullanalar bakabilirler mi acaba ? Ben L1520 kullanıyorum ama bu sorunla karşılaşmadım. İnternet paylaşımı açtığınızda (mobile hotspot), telefon ekranı uyku moduna geçtiğinde bağlantı kesliyor mu ? Ayarlarda gizlilik/Arka Plan uygulamalarının hepsi açık :allalla:

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar L925 kullanalar bakabilirler mi acaba ? Ben L1520 kullanıyorum ama bu sorunla karşılaşmadım. İnternet paylaşımı açtığınızda (mobile hotspot), telefon ekranı uyku moduna geçtiğinde bağlantı kesliyor mu ? Ayarlarda gizlilik/Arka Plan uygulamalarının hepsi açık :allalla:

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

Aylardır forumda kendimi paralıyorum bu sorun için.
Daha önce defaatle gündeme getirmiştim.
Maalesef bazı modellerde (Lumia 920, 820, 925 vb) böyle bir saçmalık var.
Telefon ekranı karardığında mobile hotspot bağlantısını kesiyor.
Hal böyle olunca kilit ekranı süresini sınırsız yapmak zorunda kalıyoruz.
Aptallığın daniskası...
Bunu defalarca twitter'dan Gabe yazdım ama gördü mü yada ilgilendi mi bilmiyorum.
Sorunun giderilip giderilmeyeceğini önümüzdeki bir iki yapı içerisinde ancak görürüz.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve suyunsesi
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Win10 da yapılacak güzel bir örnek

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01, emz, Faruk Aytekin ve 2 diğerleri

skynet

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Üst Alt