bilgisayara paralel ve seri bağlanan aygıtlar

Sponsorlu Bağlantılar

fatih_0415

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayara paralel ve seri bağlanan aygıtlar
arkadaşlar fare klavye ve yazıcı cihazlarının bilgisayara bağlanış şekillleri nasıldır? hangileri seri hangileri paralel bağlenır bilgisayara ...

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Fare klavye seri porta, yazıcı tarayıcı gibi cihazlarda paralel porta.

fatih_0415

Üye
    Konu Sahibi
Fare klavye seri porta, yazıcı tarayıcı gibi cihazlarda paralel porta.
günümüzde hepsi usb den bağlanabiliyor peki usb seri ya da paralel port gruplarından birine girer mi yoksa ayrı bir port mu usb yi nasıl tanımlaya bilirim ? bunu cevaplarmısınız lütfen .. teşekkürler

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
günümüzde hepsi usb den bağlanabiliyor peki usb seri ya da paralel port gruplarından birine girer mi yoksa ayrı bir port mu usb yi nasıl tanımlaya bilirim ? bunu cevaplarmısınız lütfen .. teşekkürler
USB Dediğin Farklı Bir Port Seri yada Paralel Portların Hızı Düşük Bit Mi Byte Mi Kilobayt Mı Akış Sağlıyor Ama USB 1.0 1.1 2.0 MB Seviyesinde Sağlıyor Akışı Yani Bir Flaş Belleği Seri Porttanda Takabilirsin Ama Dönüştürücü Fİlan Lazım Hızıda Çok Düşer

fatih_0415

Üye
    Konu Sahibi
USB Dediğin Farklı Bir Port Seri yada Paralel Portların Hızı Düşük Bit Mi Byte Mi Kilobayt Mı Akış Sağlıyor Ama USB 1.0 1.1 2.0 MB Seviyesinde Sağlıyor Akışı Yani Bir Flaş Belleği Seri Porttanda Takabilirsin Ama Dönüştürücü Fİlan Lazım Hızıda Çok Düşer
yani usb seri olmuyor mu ?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
İkiside değil, ikisinede girmez :)

fatih_0415

Üye
    Konu Sahibi
İkiside değil, ikisinede girmez :)
yani iletim olarak seri mi paralel mi acaba bildiğim kadarıyla veri akışı tek tel üzerinden sağlanıyorsa seri iletim , birden fazla tel üzerinden veri akışı varsa paralel iletim olması gerekiyor usb bunların birine dahil olması gerekmiyor mu sonuçta :D

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
yani usb seri olmuyor mu ?
Yani Doğrudan Olmaz Aparatlar İle Dönüştürmen Gerek Senin Dediğin Şey USB Portunun Bİlgileri Seri yada Paralel Aktarmasımı? YOksa Ben Tamda ANlamiş Değilim

fatih_0415

Üye
    Konu Sahibi
Yani Doğrudan Olmaz Aparatlar İle Dönüştürmen Gerek Senin Dediğin Şey USB Portunun Bİlgileri Seri yada Paralel Aktarmasımı? YOksa Ben Tamda ANlamiş Değilim
benimde kafam karıştı biraz neyse bu kadar bilgi yeter bana çok teşekkürler :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
benimde kafam karıştı biraz neyse bu kadar bilgi yeter bana çok teşekkürler :)
Ama Doğrumu Bu Bilgiler Sana Tam Olarak Ne Lazım Onu Anlayamadım? MEsela 32 MBİt İşletim Sisteminde Bİlgiler Seri Gider AMa 64 Bİtte Paralel Gider ve Daha Hızlı İşlem Yapar PC

fatih_0415

Üye
    Konu Sahibi
32 64 bit orası çok önemli değildi aslında bana da sorulan soru klavye mouse bilgisayara nasıl bağlanır (seri porttan mı paralel porttan mı gibi) bende bu bilgiler neticesinde cevap aradım usb den bağlanması konusu gayet yeterli son bilgi içinde teşekkür ederim... Google da işime yarayacak hiçbirşey bulamadım neredeyse teşekkür ederim :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
32 64 bit orası çok önemli değildi aslında bana da sorulan soru klavye mouse bilgisayara nasıl bağlanır (seri porttan mı paralel porttan mı gibi) bende bu bilgiler neticesinde cevap aradım usb den bağlanması konusu gayet yeterli son bilgi içinde teşekkür ederim... Google da işime yarayacak hiçbirşey bulamadım neredeyse teşekkür ederim :)
Klavye Fare Seri Portada Bağlanmaz Paralelede Bir Kere Seri Ve Paralel Portların Amaçları Farklıdır PS2 Portu Var Klavye Fare İçin Artık Yeni Nesil Klavye Fareler Tek Alıcı İle USBden Bağlanıyor Genelde Hem Daha Hızlı Hemde PS2 Portu Giderek Yerini USBye BIrakıyor Kalkıyor Anakartlardan Yani

• Beğen
Tepkiler: fatih_0415

Üst Alt