yasal çakı sustalı cm si kaç olmalı

Sponsorlu Bağlantılar

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
yasal çakı sustalı cm si kaç olmalı
kaç cm ye kadar yasal çakı veya sustalılar yorumlarınızı bekliyorum

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde silah tanımı yapılmış, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet silah olarak nitelendirilmiştir.

Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir. Ayrıca örneğin maça girerken yapılan aramada üzerinizde çakı bulunursa çıkacak herhangi bir kavgada çakıyı saldırı ya da savunma aracı olarak kullanacağınız kuvvetle muhtemel olacağından çakı taşımanız burada da suç teşkil edebilir.

Örnekleri artırmak mümkündür, kısaca ifade etmem gerekirse konuyu her somut olayın özelliğine göre değerlendirmek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: kanat_58 ve UpOneTR
Jus7ice

Jus7ice

Üye
orta parmağın uzunluğundan fazla olmamalı sanırım
yani yaklaşık olarak dedim herkesin orta parmağı aynı uzunlukta değil :ehe

xmustx

xmustx

Üye
Son alınan kararlarla tamamen suç teşkil ediyor diye yasalaşmamışmıydı ?

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
ben zaten birisini öldürmek için almıcam :)
kıyı balıkçısıyım yanımda taşıcam

xmustx

xmustx

Üye
İşte ama polis isterse alır seni götürür.. forumda kartvizit şeklinde satın alanlar vardı.Alışveriş sitelerinde bu şekil araçlarda var aslınds

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
he kredi kartı görünümlü çakımı diyosun

xmustx

xmustx

Üye
Evet evet adı dilimin ucunda.öyle birşey seni engellemez işine yarar sanırım

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu biliyorumda bununla heryere giremem güvenlik cihazlarında öter demi
bide nekadar keskin dandikmi değilmi tartışılır

xmustx

xmustx

Üye
Aliexpress sitesinden almışlardı arkadaşlar.Zaten sitenin kullanıcı kulübü forumda varmış.Çakma bir alete benzemiyor ama sağlamlığını artık sen test edersin

UpOneTR

UpOneTR

Üye
o kart bıçak hiçbir yerde ötmüyor yanı kemerini çıkardığın yerde bunuda çıkarırsın ama ayrıca ötmez yani :D
dandikliğine geliirse elma portakal soymak için iyidir :D kıyı balıkçılıında balıkta ne işe yarar bilemem ama adminiminde dediği gibi hepsi suç aleti olabilir kullanım alanına bağlı bence sen kendine bi rambo bıçağı al :D kimseye saplamadığın sürece sıkıntı çıkmaz o kadar şey yapma :D

• Beğen
Tepkiler: kralberk13
deadhmachine

deadhmachine

Üye
Kart bıçakdan bende var sürekli cüzdanımda hiç bir sıkıntı çıkmadı geçerken örterse cüzdanı çıkarırsın :)

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
o kart bıçak hiçbir yerde ötmüyor yanı kemerini çıkardığın yerde bunuda çıkarırsın ama ayrıca ötmez yani :D
dandikliğine geliirse elma portakal soymak için iyidir :D kıyı balıkçılıında balıkta ne işe yarar bilemem ama adminiminde dediği gibi hepsi suç aleti olabilir kullanım alanına bağlı bence sen kendine bi rambo bıçağı al :D kimseye saplamadığın sürece sıkıntı çıkmaz o kadar şey yapma :D
he yok ben falçata alcam :D
Kart bıçakdan bende var sürekli cüzdanımda hiç bir sıkıntı çıkmadı geçerken örterse cüzdanı çıkarırsın :)
gerçekten memnunmusun biraz açığa kavuştur almama değermi anlat biraz
bide öterse veya polisler dışarda kimlik taraması yaparsa beni veya bıçağı alırlarmı

deadhmachine

deadhmachine

Üye
he yok ben falçata alcam :D

gerçekten memnunmusun biraz açığa kavuştur almama değermi anlat biraz
bide öterse veya polisler dışarda kimlik taraması yaparsa beni veya bıçağı alırlarmı
Hocam ben memnunum şuana kadar her işimi gördü katlanınca da tutumu rahat oluyor ucu sa sivri ilk başta kesmez diyerek aldım görünce altı sanki üstünden kalınmış gibi geliyor ama elime baya derin bir kesik atınca anladım kestiğini :) kimlik aramasındada ben ölçdüğüm zaman parmak arasına tam geliyor boyu malum ankarada yunuslar biraz ters :) bana Bir sıkıntı çıkarmadı yaklaşık 8 9 ay oldu alalı

• Beğen
kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
paslanmaz çelik yazılmış bide bıçak keskinliğini kaybederse bileylenir değilmi

deadhmachine

deadhmachine

Üye
Hocam Çoğu çakı türü bıçak evdeki bıçaklar gibi bilenmez bu işi yapan dükkanlar var oralar yapıyor

kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
zaten evde bilemicemki yerine götürcem :)
ama uzun bir zaman keskin kalacağını düşünüyorum

deadhmachine

deadhmachine

Üye
Ozaman olur hocam ne bileyim türküz biz bozulan musluğu tamirci çağırmamak için uğraşıp en son tesisat yenilemeye kadar götürürüz işi :) ayrıca internette bir yazı buldum ne kadar faydalı olur bilemem ama :)
Sustalı bıçak: Namlu boyu beş santimetreden fazla, susta mandalı vasıtasıyla sapı içerisinden namlusu otomatik olarak açılıp kapanabilen veya çıkıp girebilen ve aynı zamanda otomatik olarak açılan veya çıkan namlusunun sapa sabit hale gelebilmesini sağlayan sistemi haiz bıçakları, tanımlıyor.Son kısma dikkat etmek gerekiyor..""çıkan namlusunun sapa sabit hale gelebilmesini sağlayan sistemi haiz bıçaklar"" bu kapsama alınmıştır.Yani susta mandalı olmasa bile bir çakı açıldığında kilitlenebiliyorsa bu çakı sustalı olarak sayılacak ve cezai müeyyide söz konusu olacaktır Yine bir diğer husus;""Namlu boyları dokuz santimetreden veya açık durumda iken toplam uzunluğu yirmisekiz santimetre veya daha uzun olan bıçaklar yasal olarak kabul ediliyormuş :)

• Beğen
kralberk13

kralberk13

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler ama kredi kartlı çakıyı düşünüyorum polisler görsede heralde bişey olmaz :D
ne yalan söyliyim videosunda dandik gözüküyo

deadhmachine

deadhmachine

Üye
teşekkürler ama kredi kartlı çakıyı düşünüyorum polisler görsede heralde bişey olmaz :D
ne yalan söyliyim videosunda dandik gözüküyo
Videolarda banada dandik gelmiş fakat dediğim gibi işte elime alınca güzel durdu ama siz hani kıyı balıkçılığı yapıyorum dediniz tahminimce yem falan keseceksiniz işinizi görür ne tür şeyler atıyorsunuz

Üst Alt