Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
L1520 kullanıcı olarak şu an 10. Yapı'dayım şahsen 11. Yapı'ya geçmeyi gerek duymuyorum. Bu Yapı zaten tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor hız/performans gayet akıcı. O bir yana boşu boşuna telefonlarımıza ve kendimize zarar veriyoruz. O yüzden bir sonraki Yapı gelene kadar 10'da kalmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: serinaga

dakamon

dakamon

Üye
Sanki tek eksiğimiz yatay modmuş gibi. Önce dikey modda sistemi bi adam etseler daha çok yenilik özellik getirseler. Yatay mod olunca herkes yatay modda kullanacak ya telefonu. Bide daha buna zor diyen adam ne yenilik getirebilir ki. Neyse sinirlerim zıpladı yine.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386, ArMaGeDdOn_87, BLasTeaR ve 1 kişi daha
braayn

braayn

Üye
L1520 kullanıcı olarak şu an 10. Yapı'dayım şahsen 11. Yapı'ya geçmeyi gerek duymuyorum. Bu Yapı zaten tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor hız/performans gayet akıcı. O bir yana boşu boşuna telefonlarımıza ve kendimize zarar veriyoruz. O yüzden bir sonraki Yapı gelene kadar 10'da kalmayı düşünüyorum.

Dostum 1520'de sd kart kullanıyor musun ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bide daha buna zor diyen adam ne yenilik getirebilir ki. Neyse sinirlerim zıpladı yine.
Zor değil aslında en zor olanlarından birisi Başlat Ekranında Landscape Mod. Çünkü bu özelliğin eklenmesi, eylem merkezinden canlı karo boyutlarına ve uygulama yapılarına kadar her şeyle direk olarak ilişkisi olacak. Yani neredeyse sistemin her tarafına müdahele edilip gerekli değişikliklerin yapılması gerekecek.

Ayrıca her kullanıcı farklı özelliğe ihtiyaç duyabilir. Bunda garip olan bir durum göremiyorum. Kullanıcı o özelliği istemiş ve onu sormuş.

Nedense son dönemde adamlar ne dese her söylenen söze bir muhalefet üretme ihtiyacı duyuluyor. Sanki Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesinde hiç bir özellik eklememiş gibi bir durum oluştu burada. Bence böyle düşünenler varsa bir süre Windows Phone 8.1 kullanıp tekrar Windows 10 Mobile'a geçsinler. Yapılan değişiklikleri daha iyi anlayabilirler.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Faruk Aytekin, Mr.Sun ve 1 kişi daha
atakanakata

atakanakata

Üye
lumia camera yüklü olarak geliyor fakat mağazada mevcut mu şuan? lumia 1020 ile tekrar w10 a geçmek istiyorum tek derdim kamera :/

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
lumia camera yüklü olarak geliyor fakat mağazada mevcut mu şuan? lumia 1020 ile tekrar w10 a geçmek istiyorum tek derdim kamera :/
Windows Phone 8.1'de iseniz Lumia Kamera ve Here uygulamalarını yükleyip güncelledikten sonra Windows 10 Mobile’a geçerseniz sorunsuz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
Zor değil aslında en zor olanlarından birisi Başlat Ekranında Landscape Mod. Çünkü bu özelliğin eklenmesi, eylem merkezinden canlı karo boyutlarına ve uygulama yapılarına kadar her şeyle direk olarak ilişkisi olacak. Yani neredeyse sistemin her tarafına müdahele edilip gerekli değişikliklerin yapılması gerekecek.

Ayrıca her kullanıcı farklı özelliğe ihtiyaç duyabilir. Bunda garip olan bir durum göremiyorum. Kullanıcı o özelliği istemiş ve onu sormuş.

Nedense son dönemde adamlar ne dese her söylenen söze bir muhalefet üretme ihtiyacı duyuluyor. Sanki Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesinde hiç bir özellik eklememiş gibi bir durum oluştu burada. Bence böyle düşünenler varsa bir süre Windows Phone 8.1 kullanıp tekrar Windows 10 Mobile'a geçsinler. Yapılan değişiklikleri daha iyi anlayabilirler.
8. yapıdan bu yana 8.1 kullanıorum kalın bi temeda biraz daha ince tema ya geçmişsistem ve menu tuşuna basında gelen animasyon kalkmıs ondan başka oyle işe yarayan bişi yok 10da abi bana gore bu saydıklarım bile gozume nasıl çarpmıssa artık normalde her guncellemeyı anında yukleyen birisiyim fakat bu 10 ve 8.1 arasında gunluk kullanıma etkı eden yenilikler olmadığı için daha sorunsuz olan 8.1 den finale kadar durucam

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Saatler biliyorsunuz bugün ileri alınıyor ama bizde seçimden sonra olacak bu iş sabah bir haber sitesinde okuduğum kadarı ile akıllı telefonlar vs de bugün ileri alacakmış fakat Pc içim Windows bir güncelleme ile bunu düzeltmil ve ülkemiz için ertelemiş saatler ileri alınmayacak pc de acaba mobil telefonlarda düzeltildimi ?

kamil5028347

kamil5028347

Üye
Saatler biliyorsunuz bugün ileri alınıyor ama bizde seçimden sonra olacak bu iş sabah bir haber sitesinde okuduğum kadarı ile akıllı telefonlar vs de bugün ileri alacakmış fakat Pc içim Windows bir güncelleme ile bunu düzeltmil ve ülkemiz için ertelemiş saatler ileri alınmayacak pc de acaba mobil telefonlarda düzeltildimi ?
saatler ileri değil geri alınacak telefonda herhangi bir geri alma işlemi gerçekleşmedi düzeltmişler

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
remzi33

remzi33

Üye
@papakudioflu hocam teamviewer'i W10M'de kullanmak için yapabileceğimiz bişy yok mu? Çok lazım oluyor

cetin161

cetin161

Üye
ayarlara girilmiyo tıklıyom geri kapanıyo diğer uygulamalarda öyle , mağazadan indirmede yapmıyo

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
8. yapıdan bu yana 8.1 kullanıorum kalın bi temeda biraz daha ince tema ya geçmişsistem ve menu tuşuna basında gelen animasyon kalkmıs ondan başka oyle işe yarayan bişi yok 10da abi bana gore bu saydıklarım bile gozume nasıl çarpmıssa artık normalde her guncellemeyı anında yukleyen birisiyim fakat bu 10 ve 8.1 arasında gunluk kullanıma etkı eden yenilikler olmadığı için daha sorunsuz olan 8.1 den finale kadar durucam
  • Başlat Ekranında tam ekran arka plan fotoğrafı
  • Manuel Dpi ayarı ile yepyeni bir uygulama ve sistem arayüzü, görev yöneticisi, eylem merkezi
  • Ayarlar menüsü dağınık yapısından kurtarılarak kategori düzeninde yeniden tasarlanmış.
  • Evrensel Uygulama Platformu çerçevesinde tüm platformlarda aynı veya benzer arayüz ve özelliklerde uygulamalar sayesinde hem kullanışlılık hem de kullanıcı deneyiminde süreklilik sağlandı
  • İnteraktif bildirimler: bu sayede kullandığınız işlem veya uygulamaya ara vermeden bildirimleri cevaplama
  • Varsayılan uygulamalar: bu sayede arama, Mesajlaşma gibi görevler için alternatif uygulamalar yükleme
  • 5 inç ve üzeri ekranlı cihazlarda tek elle kullanım modu
  • Continuum: Bu özelliğin şimdilik sadece Lumia 950 ve 950 XL'de olacağı söylense de bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre Lumia 930 ve Lumia 1520'nin de donanım olarak Continuum desteklediği söyleniyor.
  • Yeni Telefon uygulaması: artık akıllı telefon uygulaması sayesinde Windows Phone 8.1'e göre arama yönetimi çok daha kullanışlı
  • Microsoft Edge tarayıcı: Geliştirme süreci devam eden Microsoft Edge, her ne kadar performans olarak istenilen düzeye henüz ulaşamasa da özellik ve yetenek olarak son derece başarılı. Ayrıca pc sürümünü kullananların Microsoft Edge'i çok beğendiklerini de ekleyelim.
  • Depolama: yenilenen depolama uygulaması ile neredeyse bütün dosyaları ayrı ayrı yönetebilir, kayıt yerlerini seçebilirsiniz. Bu da depolama alanı kullanımında daha fazla kullanışlılık sağlıyor.
Bunlar şimdilik aklıma gelenler. Günlük kullanıma etkı eden yenilikler yok derken bir daha düşünmek lazım. Çünkü yukarıda saydıklarımın hemen hepsi günlük kullanımı direk olarak etkileyen şeyler. Bu kadar değişiliğin üzerine 11. Yapıda gördüğüm performans Microsoft'un yakında çok iyi bir işletim sistemini kullanıma sunacağını gösteriyor.

Asıl sorulması gereken soru ise birinci nesil Lumia cihazların, yani Windows Phone 8'den gelen cihazların Windows 10 Mobile ile verecekleri performans. Çünkü bu cihazlar bugünlerde üçüncü yıllarını doldurdu ve Windows 10 Mobile bu cihazlar için yayınlandığında dördüncü yıllarında olacaklar. O zamanki donanım bileşenleri ile üretilen telefonlar, günümüzdeki yeni nesil işlemci, ram ve batarya teknolojileri ile donatılan telefonlarla aynı performansı nasıl verecek? Bence bırakın aynı performansı vermesini, Microsoft yeni nesil cihazlardaki yakın bir performansla eski nesil cihazlarda Windows 10 Mobile deneyimi sunarsa tebrik etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, trepcan, sazobalı ve 1 kişi daha
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
@papakudioflu hocam teamviewer'i W10M'de kullanmak için yapabileceğimiz bişy yok mu? Çok lazım oluyor
Şimdilik yok. Muhtemelen uygulamanın bazı erişim kodları engellenmiş. Geri bildirim yapmak gerekiyor ki böyle ufak tefek unutulan ya da gözden kaçan noktalar tamamlansın. O zamana kadar Microsoft'un uzak erişim uygulamasını kullanabilirsiniz işinizi görürse.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ayarlara girilmiyo tıklıyom geri kapanıyo diğer uygulamalarda öyle , mağazadan indirmede yapmıyo
Bu durum Lumia 520 için mi yoksa Lumia 830 için mi geçerli. Her iki durumda da öncelikle "soft reset" atmayı deneyin.

BaySerkan

BaySerkan

Üye
saatler ileri değil geri alınacak telefonda herhangi bir geri alma işlemi gerçekleşmedi düzeltmişler
gece 2-3 gibi ileri geri alma işlemi oluyor daha birşey görmedik yarın telefona güvenip erken kalkanlar işi olanlara şimdiden geçmiş olsun 1 saat geç kalacaklar..

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Güncellemeyi ilk alacak cihazlar sıralanmış:
Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930.

Diğerleri sonra sanırım. Ocak ayına kalacağız galiba biz :hmmm

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Güncellemeyi ilk alacak cihazlar sıralanmış:
Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930.

Diğerleri sonra sanırım. Ocak ayına kalacağız galiba biz :hmmm
930 ve 830 ordayken 1520nin olmamaşı çok saçma.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

Üst Alt