Haber Yurt Dışından Getirilen Telefonların Kayıt Süresi Uzatıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yurt Dışından Getirilen Telefonların Kayıt Süresi Uzatıldı
Yurt dışından getirilen telefonların kayıt süresinde yapılan değişiklik resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.


Özellikle akıllı telefon fiyatlarının yüksek olması nedeni ile yurt dışından telefon temin edenler için sevindirici bir haberimiz var. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun uzun süredir gündeminde olan değişiklik nihayet gerçekleşti. Yurt dışından getirilen telefonlar artık 120 gün boyunca kayıt ettirilmeden kullanılabilecek.

“Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Değişiklikler neler?
Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair yönetmeliğin kaçak cihazlara ilişkin düzenlemeyi içeren 4. maddesinin 1. fıkrasının (h) bendindeki kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu belirlenen cihazların kayıt altına alınması için tanınan süre, bu cihazların kara listeye eklendiği tarihten itibaren 120 gün olarak belirlendi. Yönetmelikte bu tür cihazların için değişiklikten önce tanımlanan süre 60 gün olarak belirlenmişti.

Yeni yönetmelikle IMEI numarası kara listede yer alan cihazlara ilişkin işlemleri düzenleyen 10. maddesinin 2. fıkrasının (c) bendinde de değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle, kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu belirlenen cihazların elektronik haberleşme bağlantısının artık 60 gün yerine 120 gün içinde kesileceği belirtiliyor.

Yurt dışından gelen yolcuların beraberlerinde getirdikleri cihazları kayıt altına aldırmaları için tanınan süre de uzatıldı. Yolcuların beraberlerinde getirdikleri cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 14. maddenin 4. fıkrasında yapılan değişiklikle, artık yolcular söz konusu kayıt altına aldırma işlemini bu cihazların yurda giriş tarihinden itibaren 60 gün yerine 120 gün içinde yapabilecek. Bu sayede tatil döneminde Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlar bu süre boyunca telefonlarını rahatça kullanabilecek.

Yurt Dışından Getirilen Telefonların Kayıt Süresi Uzatıldı - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: ilyas_0177


ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Okadar ugraştık 120 gün süre vermişler :D
şu düzeni temelli kaldırmaları için devreye koymadıgımız üst rütbeliler kaldı :sirit:
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: ilyas_0177
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
Fiyatta da bir değişiklik var mı acep :hmmm
 
0MG90

0MG90

Üye
Süresiz olamaz mı bu?
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: ilyas_0177
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Pasaport işleme süresi de 4 ay mı? 4 ay ise süper olmuş her gittiğimde farklı telefonla gelirim kayıt yaptırmam :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt