Sony'nin basitliği( eleştiri)

Sponsorlu Bağlantılar

atakanokur

atakanokur

Üye
    Konu Sahibi
Sony'nin basitliği( eleştiri)
Merhabalar, size bir konuyu anlatacağım. Bu benim fikrim tabii, siz kendi düşüncenizi yoruma yazabilirsiniz. Şöyle ki;
Babam Sony Xperia Z2 satın aldı, biraz incelemek için aldım telefonu, yazılımına baktım; sürümü 5.1.1 idi. Şunlar dikkatimi çekti; bildirim paneli stock Android,
kilit ekranı stock Android,mesajlar uygulaması stock Android, çağrı yapma bölümü stock... Not yazma uygulaması ve ses kaydedici yok, yani içinde gelmiyor. Ve bazı ayrıntılar da şu; ana ekran ve kilit ekranındaki duvar kağıtları tam şeffaf değil, biraz karanlık. Ben istediğim şekilde kalmayacaksa ne anlamı var o duvar kağıdının, değil mi?
Bir de şu var; Sony'nin güncelleme politikasını bilen bilir, Allah'ı var, en hızlı güncellemeyi veren şirket. Fakat şöyle bir durum var; çok fazla bir değişiklik yapmayıp sadece yapıyı değiştirmenin ne anlamı var? Şahsen Samsung'u bu yönden Xperia'ya değişmem. Evet, güncellemeyi geç veriyor fakat güncellemelerinde bir ayrıntı var; görünüm değişiyor. Fakat Samsung görünümü gitmiyor. Burada Samsung'u söylememin sebebi, tasarımdan vazgeçmeyen tek firma olduğudur. HTC de de ayni kalıyor fakat stock uygulamaları sürekli Google Play'den güncelleniyor. Bazen stabil bazen sorunlu stock uygulamaları kim kullanmak ister ki?

Okuduysanız teşekkür ederim. Bunlar dediğim gibi benim fikrim. Siz de kendi yorumlarınızı yazarsanızız mutlu olurum, iyi forumlar.
(Not olarak şunu söyleyeyim; 4.4.4 sürümü böyle değildi, her şey farklıydı. Kendi öz Xperia tasarımı vardı. Eger 4.4.4'teki halinde kalsaydı, Xperia almamak için bahanem yoktu:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
haklısın Sony de sadeliği seven firmalardan HTC desen yarı yarıya biraz sade biraz cafcaflı Samsung a gelirsek aynen öyle her güncellemede sistem komple değişiyor Lollipop ile gök kuşağına döndü zaten ve bence mükemmel oldu eğer böyle bol özellikli renkli bi cihaz arıyosan Samsung en iyisi stabillik ve basitlik istiyosan HTC cihaz alev alsın özellikler eksik olsun ROOT ROM işleri sıkıntılı olsun diyosan Sony

edit : kendi fikrim dir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: atakanokur
djhiguramos

djhiguramos

Üye
öz eleştiri=Bir kişinin kendi davranışları üzerine yönelttiği yargı, otokritik.
örnek cümle
Bizim yanlışlarımızın sonuçları yalnız bizi ilgilendirir olarak kaldıkça öz eleştirimiz güzel karşılanabilir." - M. C. Anday

atakanokur

atakanokur

Üye
    Konu Sahibi
öz eleştiri=Bir kişinin kendi davranışları üzerine yönelttiği yargı, otokritik.
örnek cümle
Bizim yanlışlarımızın sonuçları yalnız bizi ilgilendirir olarak kaldıkça öz eleştirimiz güzel karşılanabilir." - M. C. Anday
Sagol kardesim bilgin icin kendi elestrimi nasil ifade edecegimi bulamadigim icin oyle yazdim biliyosun bizim milletimizi kendim dusuncemi yazsam bile hemen atliyorlar oyle bisi yok falan diye :)

0MG90

0MG90

Üye
1)Her şeyi Aosp'tan değil. Kilit ekranı da çoğu firmanınki ile aynı diye biliyorum. Aosp gibi olsa bile diğer firmaların romlarına göre daha hızlı. Mesela sürekli TouchWiz övmüşsünüz ama Lollipop'ta bile kasıyor o arayüz, ram dolduruyor. Duvar kağıtları şeffaf değil demişsiniz onu anlamadım canlılıktan bahsediyorsanız bir sürü açık renk seçenek mevcut.
2)Her uygulama cihazda yüklü gelmiyor. HTC'nin yaptığı gibi bazı uygulamaları Google Play'de ve kullanıcı isterse bunu yüklüyor böylelikle dahili hafıza fazla dolmuyor. Güncelleme konusunda ise en hızlı değil aslında bazen beklettikleri oluyor ama diğer firmalara göre de fazla güncelleme verdiği belli. Örn: Xperia Z.

Birde Kitkat romundan bahsetmişsiniz orada haklısınız Kitkat arayüzü daha iyiydi, Lollipop'ta pek beceremediler sade arayüzü, benimde alışmam uzun zaman aldı.

Invoke

Invoke

Üye
Öncelikle şunu söyleyeceğim. Öz eleştiri, kişinin kendi davranışları üzerine yönelttiği sorgusudur. Kendi eleştirmendir, yani.

Sony'e de gelince root veya rom gayet daha kolaydır. AOSP'a yakın olması kendi FreeXperia projeleri bu açıdan işe yarar desteklerdir.
Sony'nin ses kaydedici uygulaması tabiki var. Telefonu bunlarla şişirmek yerine, eğer istiyorsan googleplayden indirme seçeneğini sana sunmayı tercih etmiş.
Zaten tema olayı var. Stock romun telefon veya rehber uygulamasıyla aynı olmasının ne gibi bir zararı var ki?

Takipçi Satın Al

Üst Alt