Kim ne derse desin,
SKYPE güzel ve geleceği açık bir uygulama, bu konuda sıkıntı yoktur.
Ancak, SKYPE şu anki kullanım özellikleriyle sorunlu.
Bir uygulama ne kadar anlaşılabilir ise kullanıcı sayısı o kadar çok olur.
Tamamen aynı kulvarda olmasa bile WhatsApp milyonlarca kullancısı olması açısından önemli bir örnektir.
WhatspApp yi yüklüyorsun, anında rehberindeki kayıtlarla eşleşme yapıyor ve kullanıma açılıyor.
Diğer yandan eğer bir insanın SKYPE numarasını(Benzersiz ID) bilmiyor isen o insanı bulmak ve favorilerine eklemek o kadar kolay değil.
Bir lakap yazıp arattığında yüzlerce aynısı çıkıyor(Seç seçebilirsen, acaba hangisi)
Bu yüzden SKYPE'nin görüşme konseptinde değişiklik yapması lazım. Ki milyonlara ulaşabilsin, milyonlar rahatlıkla, kolayca kullanabilsin.
Bunun içinde Microsoft'un SKYPE masasına dışardan bir yazılımcı lazım . : ) )
Vaktiyle bizim yöneticilerimizden birisi taşraya bir yazı göndermeden önce oradaki hizmetliyi çağırır ve "Bu yazıyı oku bakalım ne anlıyorsun" diye sorardı. Yazının amacı ösetle anlaşılır ise gönderir, hiç bir şey anlamamış ise düzeltmeler yapardı.
root yapıp CustomPFD ile videoyu bile zil sesi olarak atayabiliyorsun.mesela ben wifi bağlantı seslerini açtım.hatta istediğin sesi atayabiliyorsun.mp4 videoyu zil sesi yaptım.daha bi sürü şey ama çok ta kurcalamamak lazım.bende bi sorun oluştu.root yapınca pc görmedi bi türlü.yazı fontunu değiştirecektim ama olmadı pcden atmak gerekiyor.bende sıfırlamak zorunda kldım
İki modelde de (L 535, L 640 XL) denedim olmadı.
Demek ki modelden modele değişiyor.