Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Android 6 çıktı Ios9 çıktı Wp halen Beta.
Ms'den artık bir şey olmaz. W10 yerine ismini WpVista koysalardı yerinde olurdu.

• Beğen
Tepkiler: yuvanacuu

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
"Windows10Devices etkinliği ile ilgili herşeyin sızdırıldığını düşünüyorsanız, 6 Ekim’de sürprizlere hazır olun"

Diyor Nawzil :ehe

@bulutsuzgece

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, OnurYurdakul, bulutsuzgece ve 2 diğerleri
Esendağlı

Esendağlı

Üye
"Windows10Devices etkinliği ile ilgili herşeyin sızdırıldığını düşünüyorsanız, 6 Ekim’de sürprizlere hazır olun"

@bulutsuzgece
Ya ağzın bal yesin senin emi:)bu arada zaten sızıntılarda pek bişiy yok,bütün umutlarımız sürprizlerde zaten,o da olmazsa yanmışız biz:)

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye

@bulutsuzgece
Çok bi'şey kalmadı 2 güne dananın kuyruğu kopar.

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
  • Beğen
Tepkiler: GianniInfantino
merlin19

merlin19

Üye
ya varya hala İos'u android'i savunuyorlar gülüyorum ya arkadaşlar Google android'i aldığında 3310 bile onun yanında daha akıllı idi onu geçin Google android'i geliştirdiği haliyle v3 te henüz android symbian 3 gibi idi ne yani ios çokmu farklı idi ios gizli kapılar ardında tam 3.5 yıl kullanıldı derlendi test edildi ve ilk iphone çıktı bizdede olay gizli yapılmadan bize sunulup kullanıcı istekleri doğrultusunda geliştirmek oldu hayır daha hala 9 yıllık 2 sistem ile 4 yıllık bir sistemi kıyaslayanlar var tamam eksikler var ama arkadaşlar android in v4 ile sunduğunu Windows Phone 8 ile sunmuştu hala kafasında market olayı dönenlerde var tamam abi siz kralsınız o zaman bana 10 tane Mac os işletim sistemine yazılmış popüler oyun yazın..? neo yok demi? yada Linux'un en popüleri Ubuntu için popüler 10 oyun yazın yada uygulama..? neo yok sanırım eee pc konusunda tek lider açık ara Microsoft ve tüm yazılımcılar bu alanda neden..? dünya genelinde en yaygın kullanılan işletim sistemi şimdi Microsoft çoktan Mobili aya uçururdu ama bilenler bilir ms ilk kez mobil işine giren bir firma değil uzun yıllardır zaten vardı Windows Mobile 6 ile kernel sorunları yüzünden sıfırdan işletim sistemi yazmaları gerekti kötümü oldu siz hala sanıyorsunuz ki android yıkılmaz ios yıkılmaz abisi uyanın pc de kral kimse mobildede o olur neden microsoft ince eleyip sık dokuyor biliyormusunuz?? applenin işletim sistemleri size bir biri ile aynı gibi gelsede farlı yani Masa üstü ayrı tablet ayrı cep ayrı yüzde yüz optimize ve tek değil android zaten ortada Microsoft gibi bir dev varken piyasada gücü yetipte pc işine giremedi zaten google daha Dalvik sorununu çözemiyor android demek çok donanım az verim demek ama Ms olayı çoktan gördü ve dediki tek işletim sistemi tek market farksız olsun adamlar evdeki sunucuyu pc yi cebe sokuyor buda kolay değil ama hep dediğim gibi 2016 yılından sonra Microsoft'un önünde kimse duramaz ve elinde Nokia'nın gsm patentleri olduğu sürece kimse unutmasın Microsoft değil sony samsung Appleye dahi Windows Phoneli cihaz ürettirir yada apple cep işinden çekilir boru değil 80 bin gsm patenti :D
dip not : işyerim bir bankanın eğitim yeri 13 kat ve tek bende wp cihaz gerisi ya ios ya androidli inanın hepsi hergün bana dert yanıyor ya sinan şunu düzel ya şunu yap inanın çoğuda android öyle kötü cihazlar değil ha pahalı olanlardan direk diyorum kaldır çöpe at abi adamda 20 mp sony var z4 foto çekiyoruz pc atıyoruz adam ağlıcak ya ekranda şişiriyorlar millete ama gerçekte nokianın en dandiği 820 kadar foto çekemeyen çakma sony lensleri var kimse kusura bakmasın şuanda kullandığım wp 10 önizleme dahi insanlar elimde gördüğünde ilgisini çekiyor hemen soruyor o ne yeni androidmi diye falan adamlar bu halde bile hızına hasta :D

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, serinaga, trepcan ve 7 diğerleri
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
ya varya hala İos'u android'i savunuyorlar gülüyorum ya arkadaşlar Google android'i aldığında 3310 bile onun yanında daha akıllı idi onu geçin Google android'i geliştirdiği haliyle v3 te henüz android symbian 3 gibi idi ne yani ios çokmu farklı idi ios gizli kapılar ardında tam 3.5 yıl kullanıldı derlendi test edildi ve ilk iphone çıktı bizdede olay gizli yapılmadan bize sunulup kullanıcı istekleri doğrultusunda geliştirmek oldu hayır daha hala 9 yıllık 2 sistem ile 4 yıllık bir sistemi kıyaslayanlar var tamam eksikler var ama arkadaşlar android in v4 ile sunduğunu Windows Phone 8 ile sunmuştu hala kafasında market olayı dönenlerde var tamam abi siz kralsınız o zaman bana 10 tane Mac os işletim sistemine yazılmış popüler oyun yazın..? neo yok demi? yada Linux'un en popüleri Ubuntu için popüler 10 oyun yazın yada uygulama..? neo yok sanırım eee pc konusunda tek lider açık ara Microsoft ve tüm yazılımcılar bu alanda neden..? dünya genelinde en yaygın kullanılan işletim sistemi şimdi Microsoft çoktan Mobili aya uçururdu ama bilenler bilir ms ilk kez mobil işine giren bir firma değil uzun yıllardır zaten vardı Windows Mobile 6 ile kernel sorunları yüzünden sıfırdan işletim sistemi yazmaları gerekti kötümü oldu siz hala sanıyorsunuz ki android yıkılmaz ios yıkılmaz abisi uyanın pc de kral kimse mobildede o olur neden microsoft ince eleyip sık dokuyor biliyormusunuz?? applenin işletim sistemleri size bir biri ile aynı gibi gelsede farlı yani Masa üstü ayrı tablet ayrı cep ayrı yüzde yüz optimize ve tek değil android zaten ortada Microsoft gibi bir dev varken piyasada gücü yetipte pc işine giremedi zaten google daha Dalvik sorununu çözemiyor android demek çok donanım az verim demek ama Ms olayı çoktan gördü ve dediki tek işletim sistemi tek market farksız olsun adamlar evdeki sunucuyu pc yi cebe sokuyor buda kolay değil ama hep dediğim gibi 2016 yılından sonra Microsoft'un önünde kimse duramaz ve elinde Nokia'nın gsm patentleri olduğu sürece kimse unutmasın Microsoft değil sony samsung Appleye dahi Windows Phoneli cihaz ürettirir yada apple cep işinden çekilir boru değil 80 bin gsm patenti :D
dip not : işyerim bir bankanın eğitim yeri 13 kat ve tek bende wp cihaz gerisi ya ios ya androidli inanın hepsi hergün bana dert yanıyor ya sinan şunu düzel ya şunu yap inanın çoğuda android öyle kötü cihazlar değil ha pahalı olanlardan direk diyorum kaldır çöpe at abi adamda 20 mp sony var z4 foto çekiyoruz pc atıyoruz adam ağlıcak ya ekranda şişiriyorlar millete ama gerçekte nokianın en dandiği 820 kadar foto çekemeyen çakma sony lensleri var kimse kusura bakmasın şuanda kullandığım wp 10 önizleme dahi insanlar elimde gördüğünde ilgisini çekiyor hemen soruyor o ne yeni androidmi diye falan adamlar bu halde bile hızına hasta :D
Yazınızın dipnot kısmına kadar okumadım.çunku forumda hep genelde gördüğüm yazı..Dipnottan sonraki bir noktaya değinmek istiyorum.Sony z4 muhabbeti,1020ve kameralar konusunda 1520,930 dışında diğer wp cihazları o sony z4 yada z3 kadar iyi fotoğraf çekemez.Kendimde 920 abimde z3 teyzemde z4 var.Bilin diye diyorum.

• Beğen
Tepkiler: ErturkSahin
yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
Haticeye değil neticeye bak aga

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan
sahanemir

sahanemir

Üye
Onu bunu bilmem çok cihaz kullandım ama elimden L930 gibi resim çeken görmedim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: merlin19
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Onu bunu bilmemde wp10da son günlerim sıkıntı çok çıkmaya başladı inşallah gelecek Sistem iyi olur

• Beğen
csH

csH

Üye
Yazınızın dipnot kısmına kadar okumadım.çunku forumda hep genelde gördüğüm yazı..Dipnottan sonraki bir noktaya değinmek istiyorum.Sony z4 muhabbeti,1020ve kameralar konusunda 1520,930 dışında diğer wp cihazları o sony z4 yada z3 kadar iyi fotoğraf çekemez.Kendimde 920 abimde z3 teyzemde z4 var.Bilin diye diyorum.
bırak da çekmesinler :)

• Beğen
merlin19

merlin19

Üye
O zaman hacı sen o z3 ve z4 ü al ve 920 yi de al benim yanıma gel eğer senin 920 ile o iki cihazı çektiğim fotolar ile ezemezsem elimdeki 930'u sana hibe edeceğim ama ezip geçersem bana sıfır 930 alma sözü verirmisin..? bak kardeşim yaklaşık 2 ay önce memlekete gittim 2 telefonla biri 920 ve ilk çıktığında aldım yaklaşık 4 yıl kahrımı çekti diğeri taze 930 ile amcamın oğlunda Sony z3+ vardı ve kendisi imam bir övdü bir övdü yanımda laptopta vardı gel dedim senin ifadeni 920 ile alır 930 ile çarparım idda etti çektik sabit aynı kadrajlardan oto ayarlar ile hem sony hem 2 lumia ile allah var telefonun ekranında cam gibi maşallah sony ve samsung un çektikleri attık pcye fotoyu açtım tam ekran vasat onu geçtim her fotoyu açtığımda klavyeden + tuşuna 4 kez bastım sence hangi fotonun pixelleri sayılmaya başlanmıştır..?

onuda geçtim kendim 15 gün önce bizzat teknosadan kulaklık almaya gittim orada lg ve samsung sony platformları kurulu cevahir avm de bilen bilir gözümü diktim sonylere ve elime aldım önce çok övülen z3 leri 4 er foto çektim aynı kadraj aynı ışıktan 930 ile 8 er foto çektim neden diyeceksin Lumia camera ve normal microsoft kamera ile neyse bu çekilen fotolar full zoom ile ve x4 zom ilede çekildi sonra z4 ilede aynını yaptım ve oradan eleman geldi dedimki bir test yapıyorum şu ve şu cihazdaki son fotoları almam gerek pc getirdi sağolsun sürekli konuştuğum biri attık her attığüımıda klasör olarak z3 z4 diye yazdım eve gelip inceledim eğer Sony cihazlarının lensleri o ise sana şu kadar söyleyeyim iphone bile daha iyi foto çekiyor ve hep dediğim gibi Lumia cihazları diğerlerine benzetmeyin eline al tuşa bas foto çek bunu lumia harici her cihaz yer lumia yemez abi ona alışacaksın ben günde 50 foto çeken adamım haftalık fotoları telefondan pcye koplayayıp hafızayı boşaltan adamım şu anda 2 yaşında kızıma ait sadece kızıma ait 160 bin adetcik foto var gerisini sen düşün :=)

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve Esendağlı
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben varsayılan mesajlaşma uygulama olarak Messaging Skype ayarladım sorunsuz kullanıyorum. Gelen giden mesajlarda sorun yok :) ben yanlış anladım acaba demek istediğini.
Messaging Skype uygulaması kalkarak Mesajlaşma uygulaması ile birleşebilir demek istemiştim. SMS bildirim sıkıntısı kalktı zaten.

• Beğen
Tepkiler: merlin19 ve trepcan
merlin19

merlin19

Üye
Messaging Skype uygulaması kalkarak Mesajlaşma uygulaması ile birleşebilir demek istemiştim. SMS bildirim sıkıntısı kalktı zaten.
Ya şu mobilde reklamlara bir el atılsa iyi olmazmı hem forum içine gömülü çıkıyor hemde pop-up olarak pop-up rahatsız ediyor sitede kapatana kadar 10 kere reklama tıklıyoruz :D

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar bu bedava aramaları sizler nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum,ben bir kere olsun başarılı olamadım,şimdi eşimin lumia cihazına skype yi yükledim ama her seferinde kontur yok yukle diyor..
Edit:şimdi skype nin sitesinden baktım da telefondan telefona uygun ücretlerle görüşün diyor,yani bedava konuşma yok..muş.(en azından lumia cihazlarda durum böyle)

Arkadaşım Skype dahil birçok buna benzer uygulama bedavadan telefon numaralarını aratmaz. Bedava olan tarafı aynı Whatsapp'taki gibi internet üzerinden internet üzerine. Sanırım karışıklığa sebep olan nokta şu. Whatsapp kullanıcı kodu olarak telefon numarasını kullanır. Buda sanki karşı taraf arandığında telefon numarasını arıyormuşsunuz gibi algılanır, aslında durum böyle değil, operatör üzerinden bir arama gerçekleşmez. Tamamen internet üzerinden Whatsapp server'ları üzerinden konuşursunuz. İşte aynı mantıkla Skype ile de bedavaya görüntülü görüşme imkanımız var. Tek fark Skype'a bir kullanıcı kodu, yada Microsoft hesabı ile bağlanırsınız. Doğal olarak Whatsapp otomatik olarak rehberdeki kişileri tarayıp kimlerin Whatsapp kullandıklarını bulurken Skype'ın bulamaması da telefon numarası ile abonelik yapmamasından kaynaklanır. Kontör ancak telefon numarası aramalarında istenir. Skype'ta bedava görüşme için ilgili kişinin Skype kullanıcı adını ekleyip buradan arama yapmanız gerekir ...

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Arkadaşım Skype dahil birçok buna benzer uygulama bedavadan telefon numaralarını aratmaz. Bedava olan tarafı aynı Whatsapp'taki gibi internet üzerinden internet üzerine. Sanırım karışıklığa sebep olan nokta şu. Whatsapp kullanıcı kodu olarak telefon numarasını kullanır. Buda sanki karşı taraf arandığında telefon numarasını arıyormuşsunuz gibi algılanır, aslında durum böyle değil, operatör üzerinden bir arama gerçekleşmez. Tamamen internet üzerinden Whatsapp server'ları üzerinden konuşursunuz. İşte aynı mantıkla Skype ile de bedavaya görüntülü görüşme imkanımız var. Tek fark Skype'a bir kullanıcı kodu, yada Microsoft hesabı ile bağlanırsınız. Doğal olarak Whatsapp otomatik olarak rehberdeki kişileri tarayıp kimlerin Whatsapp kullandıklarını bulurken Skype'ın bulamaması da telefon numarası ile abonelik yapmamasından kaynaklanır. Kontör ancak telefon numarası aramalarında istenir. Skype'ta bedava görüşme için ilgili kişinin Skype kullanıcı adını ekleyip buradan arama yapmanız gerekir ...
konuşmanın net üzerinden olduğunu biliyoruz sorun skype ın rehberdeki kişileri birşekilde ekleyemiyor olması. ben rehberimde herhalde 500 e yakın kişi vardır nerden bulayım kullanıcı adlarını hadi buldum tek tek onlarımı ekleyeyim. hemen hemen tüm benzer uygulamalar eklerken skype birtürlü ekleyemiyor. bu ahliyle skype sınırlı kullanıcıya hitap eder durumda.

merlin19

merlin19

Üye
Skype = Messenger = MSN yani rehber ile alakası olmaz bende rehberi gösteriyor hemde 5 bin kişinin tamamını ama şundan gösteriyor malum microsoft hesabınızı bağladığınızda google mail gibi hesaplar facebook v.s bağlar iseniz hotmail adresiniz tüm kişileri kaydeder buda skypenin kaydetmesi anlamına geliyor ben görüntülü konuşma için wechat kullanıyorum ve inanın ne skype ne whatsap hikaye .)

serinaga

serinaga

Üye
konuşmanın net üzerinden olduğunu biliyoruz sorun skype ın rehberdeki kişileri birşekilde ekleyemiyor olması. ben rehberimde herhalde 500 e yakın kişi vardır nerden bulayım kullanıcı adlarını hadi buldum tek tek onlarımı ekleyeyim. hemen hemen tüm benzer uygulamalar eklerken skype birtürlü ekleyemiyor. bu ahliyle skype sınırlı kullanıcıya hitap eder durumda.

İşte asıl sorun burada, olayın çözümü ise çok basit, Ms' in Skype ayarlarına zorunlu telefon numarası koymasıyla çözümlenir. O zaman rehberindeki numaraları Skype ile eşleştirerek rehberindeki kişilerin Skype kullananları bulması kolay olacaktır, ama Ms işte bu ...

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İşte asıl sorun burada, olayın çözümü ise çok basit, Ms Skype ayarlarına zorunlu telefon numarası ekleyip, rehberi taratması ile sonucu çözümlenecek ....
İşte tam da bu noktada Microsoft'un gizlilik sözleşmesinin detaylarına takılıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve merlin19

Üst Alt