Haber Akıllı Telefonunuzu Hızlı Şarj Edin!

Sponsorlu Bağlantılar

hamzadernek

hamzadernek

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı Telefonunuzu Hızlı Şarj Edin!
Akıllı telefonlar her geçen gün geliştirilmiş özellikler ile karşımıza çıkmakta.Ancak geliştirilmiş özelliklere rağmen telefonların batarya süreleri yerinde saymakta.Peki akıllı telefonumuzun şarj süresini nasıl kısaltabiliriz.

Servet ödeyerek aldığımız larımızın şarj süreleri can sıkıcı olabiliyor.Peki saatlerce süren dolum süresini nasıl kısaltabiliriz?İşte ayrıntılar...

Telefonunuzu Kullanmıyor İseniz Kapatın;
Akıllı telefonunuza şarj esnasında ihtiyacınız yok ya da önemli bir bildirim beklemiyor iseniz unuzu kapatın.Çünkü telefonunuz kapalı iken güç tüketimi minimum seviyeye düşer ve çok daha hızlı şarj olma imkanı sunar.​

Orjinal Şarj Cihazını Kullanın;
Telefon üreticileri cihazınıza uygun ürünler üreterek akıllı telefonunuzun yanında size verirler.Size verilmiş olan bu aksesuarlar telefonunuzun daha fazla uzun ömürlü kullanabilme imkanı sağlar.​

Eğer size verilen şarj aleti bozulmuş ise aynı marka ya da sizin bozulmuş olan şarj aletiniz ile aynı değerlere sahip bir şarj cihazı almanızı tavsiye ederiz.Böylelikle daha hızlı şarj olma imkanınız olur.​

Şarj Cihazı Üzerinden Şarj Edin;
Akıllı telefonunuzu hızlı şarj edebilmenin en önemli unsurlarından biri de şarj adaptörüdür .Eğer cihazınızı üzerinden ya da üzerinden USB kablosu yardımıyla şarj eder iseniz akıllı telefonunuza daha az güç aktarır ve şarj süreniz uzamış olur.​

Ekran Parlaklığı ve Kullanılmayan Özellikler;
Telefonunuzu şarja taktığınızda telefona fazla ihtiyacınız yok ise cihazınızın ekran parlaklığı ve şarj esnasında ihtiyacınız olmayan wi-fi, veri bağlantısı gibi özellikleri kapatmanızı öneririz.Çünkü bu özelliklerin açık olması şarj esnasında güç kaybına sebep olacaktır.​

Akıllı telefonlarınız sizde yukarıdaki maddeleri uygulayarak hızlı şarj edebilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Kaynak :

denisjr

denisjr

Üye
Bunları yaptığımızda telefon nokia 3210 a dönüyor. İphoneda kapalıyken şarj etme diye bir şey yok. Şarjı taktığınızda otomatik açılıyor. Ben bir şey buldum mesela iphone da. Arkada çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak. Yani yer bulma özelliği, bazı bildirimler gibi.

• Beğen
Tepkiler: Sir Ketmut
TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Bunları yaptığımızda telefon nokia 3210 a dönüyor. İphoneda kapalıyken şarj etme diye bir şey yok. Şarjı taktığınızda otomatik açılıyor. Ben bir şey buldum mesela iphone da. Arkada çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak. Yani yer bulma özelliği, bazı bildirimler gibi.

kapalı şarj edebilirsin şarja tak ondan sonra kapat

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Windows sisteminde de kapalıyken şarj etme gibi bir durum söz konusu değil. tasarruf için wifi oldukça hücreseli kapatıyorum, şarjda uçak moduna alıyorum, 3g çekmeyen yerde otomatik şebeke aramaması için edgeye kendim düşürüyorum, konum kullanmadığım sürece kapalı böyle böyle günü kurtarıyoruz :D

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
yüksek amperli bi şarj aleti alın (eğer telefonunuz hızlı şarjı destekliyorsa örn snapdragon 800 serisi olan telefonların %90 destekliyor)
30 dk de benim g2 %15 de %60'a falan geldi bundan sonra onu kullanacağım

Marco Laren

Marco Laren

Üye
Bazi telefonlarda hizli sarj ozelligide var

mesela meizu mx5 de mcharge

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
kapalı şarj edebilirsin şarja tak ondan sonra kapat
iOs, Android, Windows Phone OS gibi sistemlerde akıllı telefon kapalı iken şarj edilir diye bir şey yoktur..
Telefon kapalı olsa da şarja taktığında mutlaka açılıyor..
Telefon açık iken şarja taktığında da kapalı duruma getirdiğinde yine açılıyor..
Şu yapılabilir... Uçak moduna alınır, ne bileyim Sessiz Saatler moduna alınır , telefonla uğraşılmaz ve bu sayede de daha hızlı şarj olma sağlanabilir.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
telefonu her özelliğini kullanamayacaksanız (veya telefon kullandırtmıyorsa) neden fazladan para ödüyorsunuz ki

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
telefonu her özelliğini kullanamayacaksanız (veya telefon kullandırtmıyorsa) neden fazladan para ödüyorsunuz ki
Akıllı telefonlardan kapalı iken şarj ettiren sisteme sahip olanlar hangileri ?
(Benim bildiğim akıllı telefon sistemlerinden WP OS , Android OS , iOS'lardan hiç birinde bu özellik yok)

Son düzenleme:
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Akıllı telefonlardan kapalı iken şarj ettiren sisteme sahip olanlar hangileri ?
(Benim bildiğim akıllı telefon sistemlerinden WP OS , Android OS , iOS'lardan hiç birinde bu özellik yok)
android de kapalı iken şarj var ama ben bi hız farkı görmedim
benim telefonum kilitli ike 3-4 saatde %1 %2 fana gidiyor neden 2-3dk kazanmak için kapatayım ki?
derin uyku bence her telefonda olmalı

• Beğen
Tepkiler: denisjr
denisjr

denisjr

Üye
android de kapalı iken şarj var ama ben bi hız farkı görmedim
benim telefonum kilitli ike 3-4 saatde %1 %2 fana gidiyor neden 2-3dk kazanmak için kapatayım ki?
derin uyku bence her telefonda olmalı
Aynen katılıyorum.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Kesinlikle katılıyorum..
Windows 10 Mobile için bu konuyla ilgili bir kaç kez yazdım.. Bakalım dikkate alacaklar mı?
1- Telefon kapalı iken de şarj olsun
2- Telefon kapalı iken de alarm çalsın
Çok şey mi istiyoruz..

• Beğen
Tepkiler: denisjr
denisjr

denisjr

Üye
Kesinlikle katılıyorum..
Windows 10 Mobile için bu konuyla ilgili bir kaç kez yazdım.. Bakalım dikkate alacaklar mı?
Çok şey mi istiyoruz..
Hiç denemedim valla. Eski telefonlarda ne güzel kapalıyken çalıyordu. Acaba iphoneda çalıyor mu :) iş çıkışı denicem.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Hiç denemedim valla. Eski telefonlarda ne güzel kapalıyken çalıyordu. Acaba iphoneda çalıyor mu :) iş çıkışı denicem.
Dene ama hiç sanmıyorum..
Eski telefonlarda var olan özellikti bu..
Neden düşünmezler bilmiyorum. Çok zor olduğunu da sanmıyorum.

Marco Laren

Marco Laren

Üye
Kesinlikle katılıyorum..
Çok şey mi istiyoruz..
ikiside eski telefonlarda var :)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
ikiside eski telefonlarda var :)
eğer telefonlarda da bilgisayarlardaki gibi bi BIOS olsa
bios saati ve açılıp kapanma gibi temel işlemleri kolayca yapabilir alarm varsa ve bios emir verip saat 7 de çalan bi alarmı saat 6.50 de telefonu açıp çaldırabilir ama gereksiz
derin uyku gelse daha kolay

denisjr

denisjr

Üye
İphoneda var ki bu. Yani gece moduna alıp aramalara kapatıyor yani sessize alıyor sadece alarmlar etkin oluyor.

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Uçak moduna alıp şarj etmek de bir tık daha hızlı şarj ediyor. Denendi.

• Beğen
Tepkiler: 3onur5
3onur5

3onur5

Üye
uçak moduna alıp ekranı kısıyorum kısa sürede şarj oluyor telefon

Sir Ketmut

Sir Ketmut

Üye
Yorumları okumadım yazan var mı bilmiyorum. Ama konuya şunu ekleyebilirsin. Telefonlar açık olsa dahi uçak moduna alınınca %50 hızlı şarj oluyor.

Üst Alt