Sodimm Ramlerde Low Versiyon?

Sponsorlu Bağlantılar

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Sodimm Ramlerde Low Versiyon?
Sodimm Ramlerde Low Versiyon nedir ne işe yarar.Diğerlerinden farkı nedir?

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Güncel

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Eğer 4 tane yan yana takılacaksa daha az yer kaplaması için laptop ramleri masaüstülerdeki gibi dik değil 5 derece ile takılıyorlar birbirlerinin üzerine doğru yaslandıkları için uzunlukları sıkıntı çıkarabiliyor

Tek fark low profillerin boyutu biraz daha kısa

• Beğen
Tepkiler: Karavelaa

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Eğer 4 tane yan yana takılacaksa daha az yer kaplaması için laptop ramleri masaüstülerdeki gibi dik değil 5 derece ile takılıyorlar birbirlerinin üzerine doğru yaslandıkları için uzunlukları sıkıntı çıkarabiliyor

Tek fark low profillerin boyutu biraz daha kısa
Bir yerde okuduğuma göre low ramler cl11-cl9 felan modelleri varmış. Ve birisinin hızı düşümüş.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bir yerde okuduğuma göre low ramler cl11-cl9 felan modelleri varmış. Ve birisinin hızı düşümüş.
Cl ler geçikme değerleri ne kadar az ise o kadar iyi yani monitörlerdi ms gibi

Bunum Low ile alakası yok LOW olması sadece PCB nin daha küçük olması durumu

Gibi ikiside masaüstü rami ama (SODIMM'de de durum benzer) sadece uzunluk değişiyor

Küçük bi araştırma daha yaptım bazı ramler low ram olarak tanımlanıp CL11 gibi yavaş ramlere verilen bir Tabir
Yani low ise bi kere daha düşünün
Her low ram yavaş değil kısa da olabilir
Yavaş da olabilir hem yavaş hem de kısa da olabilir

Laptop bilgiler kısımında yazıyorsa %90 yavaş anlamında demek istiyor
Ama eğer siz ayrı satılan bi belleğe bakıyorsanız kısa anlamında Da kullanılmış olabilir.

Son düzenleme:

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Cl ler geçikme değerleri ne kadar az ise o kadar iyi yani monitörlerdi ms gibi

Bunum Low ile alakası yok LOW olması sadece PCB nin daha küçük olması durumu

Gibi ikiside masaüstü rami ama (SODIMM'de de durum benzer) sadece uzunluk değişiyor

Küçük bi araştırma daha yaptım bazı ramler low ram olarak tanımlanıp CL11 gibi yavaş ramlere verilen bir Tabir
Yani low ise bi kere daha düşünün
Her low ram yavaş değil kısa da olabilir
Yavaş da olabilir hem yavaş hem de kısa da olabilir

Laptop bilgiler kısımında yazıyorsa %90 yavaş anlamında demek istiyor
Ama eğer siz ayrı satılan bi belleğe bakıyorsanız kısa anlamında Da kullanılmış olabilir.
Low Ram takılı geldi. Peki anakarta tümleşik gelen ile uyumlu olması gerekiyormuydu. Yani tümleşik olan low ise harici taktığımız da low olması gerek mi ?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Low Ram takılı geldi. Peki anakarta tümleşik gelen ile uyumlu olması gerekiyormuydu. Yani tümleşik olan low ise harici taktığımız da low olması gerek mi ?
Lowdan kastınız Yavaş olan ise Hayır
Gerekmiyor laptop üreticisi ucuza kaçmış demektir siz alırken eğer eskisini çıkarıp yenisini takacaksanız
Yani 2 tane slot var ve sadece 1 slotda ram varsa diğer slota yeni bellek alacaksanız diğer slotdaki ram ile aynı marka model bi ram almanız daha iyi olur ama sıfırdan takacaksanız yani 2 ram slotu bar ikisinde de 2 şer gb var siz. Bunları rafa kaldırıp ikitane 4gb alacaksanız low almanıza gerek yok

Eğer profil anlamında Low bellekler ise diğer belleklerin uzunluğu daha fazla olacağı için takılır ama içerideki bazı parcalara takılıp yerine oturmayabilir

Gelelim asıl soruya
Eğer bi tane low bellek var ise yanına takilacak olan ramin low olup olmaması önemli değil

• Beğen
Tepkiler: Karavelaa

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Lowdan kastınız Yavaş olan ise Hayır
Gerekmiyor laptop üreticisi ucuza kaçmış demektir siz alırken eğer eskisini çıkarıp yenisini takacaksanız
Yani 2 tane slot var ve sadece 1 slotda ram varsa diğer slota yeni bellek alacaksanız diğer slotdaki ram ile aynı marka model bi ram almanız daha iyi olur ama sıfırdan takacaksanız yani 2 ram slotu bar ikisinde de 2 şer gb var siz. Bunları rafa kaldırıp ikitane 4gb alacaksanız low almanıza gerek yok

Eğer profil anlamında Low bellekler ise diğer belleklerin uzunluğu daha fazla olacağı için takılır ama içerideki bazı parcalara takılıp yerine oturmayabilir

Gelelim asıl soruya
Eğer bi tane low bellek var ise yanına takilacak olan ramin low olup olmaması önemli değil
Anladım tamam. Bu rami satın aldığım firma taktı. Ayrıca aldığım zaman HyperX stokta yoktu yoksa kendim alıp takacaktım. Hemde ne olur olmaz diye firma taksın dedim. :ehe
Ayrıca teşekkürler.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Anladım tamam. Bu rami satın aldığım firma taktı. Ayrıca aldığım zaman HyperX stokta yoktu yoksa kendim alıp takacaktım. Hemde ne olur olmaz diye firma taksın dedim. :ehe
Ayrıca teşekkürler.
Önemli değil :oke:

Takipçi Satın Al

Üst Alt