Depremlerden önce meydana gelen garip alametler....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
Depremlerden önce meydana gelen garip alametler....

CNNTURK’teki ’Nası Yani?’ programına konuk olan Prof. Dr. Osman Özsoy, deprem öncesi yaşanan ilginç olaylarla ilgili bilgiler verdi.

Japonya’da 1995 yılında meydana gelen Kobe depreminden sonra bir bilimadamının yaptığı araştırmalarda ilginç bir bilgiye ulaşıyor. Deprem öncesinde 1519 sıradışı olaya rastlanıyor. Prof. Dr. Osman Özsoy, bu olaylarla ilgili şu ilginç örnekleri verdi:

Kuşlar, sürüngenler, balıklar, böcekler ve solucanların, telaşlı ve panik içinde kaçıştıkları bir çok kişi tarafından görülmüş.

Köpekler sahiplerini uyandırmak için ısrarla havlamışlar

Kediler yaşadıkları yeri terketmişler.

Yılan ve kaplumbağalar kışın bile yuvalarını terketmişler

Balıklar akvaryumdan bile panikle fırlamışlar.

Havada aniden bir parlama (Deprem ışıması, depremle aynı anda olan bir olay) görülmüş.

Ağaç yaprakları, rüzgar yokken hışırdamaya başlamış

Normalde sabahın erken saatlerinde uyanmayan bebekler, depremden bir kaç saat önce ağlama nöbetlerine tutulmuşlar.

Dr. Osman Özsoy, ayrıca Çin’de yaşanan bir olayı da şöyle anlattı:

"Çin’de çok sık deprem olur. 7.3 büyüklüğünde 1975 yılında bir deprem olmuş. O günlerde insanlar bunları merak etmişler ve öncü alametlerden yola çıkarak şehri boşaltmışlar depremden önce ve 90 bin kişi kurtulmuş.

6 ay sonra yine bir deprem oluyor. Bu öncü olayları dikkate almayan yetkililer şehri boşaltmıyorlar ve bir dakika içinde 240 bin kişi hayatını kaybediyor."

(Kaynak: Televizyongazetesi)

Yasminozz

Yasminozz

Üye
evet çoğunu bende duydum ama insan farkedemiyo yaa...çünkü hayvanlar falan arada öle huysuzluklar yapabiliyo ve buda insanları yanıltabiliyo...

Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
2002 de gece olan izmir depreminde havada olan deprem ışımasını bende görmüştüm..İnsan o an cok korkuyor..

gamlihuzun

gamlihuzun

Üye
biliyorum bunları

mservank

mservank

Üye
Hayvanlar neyse ama bebekler çok ilginç

Kaptan

Kaptan

Üye
ağac rüzgar yokken hışırdamaz :agla:agla
rüzgar yokken hışırdarsa deprem ise ben cok korkarımmmm :agla:agla:agla:agla
rüzgar yok hışırtı varrr :agla:agla:agla:agla

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
ewet offline arkadaşımız bu mesajından sonra daha da online olama dı (:D)

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Gerçekten Çok İlginç Ya...Saol Bilgilendirme İçin

CanceR

CanceR

Üye
17 ağustos depreminde gece deprem olmadan önce kedilerin ve köpeklerin havladığını miyavladığını duydum bnede şahit oldum yane ::(

ouSahin

ouSahin

Üye
17 Aguston 1999 İstanbulda olan depremde gece farkettiyseniz Yıldızlar Çoktu Hatta o kadar çoktuki şaşırmamak elde degildi:oke:

CanceR

CanceR

Üye
17 Aguston 1999 İstanbulda olan depremde gece farkettiyseniz Yıldızlar Çoktu Hatta o kadar çoktuki şaşırmamak elde degildi:oke:

evet bende fark ettim çünkü o gece dışarda yattım :)

dreamnoble

dreamnoble

Üye
Ya bende inanıyorum bu olaylara..

omayra

Üye
Bir iki kere deprem oldu Köpük'üm bize geldiğinden beri, ama bizimki çok mu duyarsız tembel teneke mi bilemiyorum, hiç tepki vermedi :) Öyle yatmaya devam etti :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...