Aybars1979
Üye
bakmak istediğin klasörlerin üzerine gelip sağ tıkla özelliklerine bak sana boyutlarını gösterir. öncelikle belgelerim içindeki klasörlere bak.ee nasıl bulacağım peki ?
bakmak istediğin klasörlerin üzerine gelip sağ tıkla özelliklerine bak sana boyutlarını gösterir. öncelikle belgelerim içindeki klasörlere bak.ee nasıl bulacağım peki ?
bakmak istediğin klasörlerin üzerine gelip sağ tıkla özelliklerine bak sana boyutlarını gösterir. öncelikle belgelerim içindeki klasörlere bak.ee nasıl bulacağım peki ?
disk temizleme beni sürekli kullandığım bir proğram arkadaşın bahsettiği boşluğu yaratmaz.Disk temizleme ile temizleyebilir yine yazıyorum
Bir dene
nasıl yapacağımı söylermisin bunları hocam mümkünse ?Diskin şişmiştir defrag uygulaması kullandıktan sonra bozuk kısımları devre dışı bırakıp diski daraltır ondandır büyük ihtimal ssdnin firmware güncellemesi falan varsa güncelle derin temizlik yapan uygulamalar kullan otomatik yedeklemeyi kapat geri dönüşüm noktalarını silip Windows güncelleme kalıntılarını silersen sorunun kalmayacaktır hepsini tuneup ile halledebilirsin
güncellemeleri kapatırsanız pc nizden alacağınız verim düşer artı sorunlarla karşılaşma olasılığı dahada artar güvenlik cabası ise ekstradan sorun olur. defrag bir işinize yaramaz özellikle ssd olması nedeni ile ssd nizin ömrünü yemenize neden olabilir ssd ile hdd nin çalışma mantığı farklıdır hdd de işe yarıyor diye ssd dede yaraması gerekmiyor kaldıki günümüz hdd lerindede çok işlevsel olmadığı söylenir. zaten defrag hafıza ile değil performans ile alakalıdır. 120gb ssd yi okadar abartmayın zaten takribi olarak hafızadan windowsunuz 25gb dolaylarında alıp götürüyor. donanım sürücüleri, uygulamalar vs bunlar tahmin ettiğinizden fazla yer kaplar örneğin benim ekran kartı sürücüsü 2gb dan fazla yer kaplıyor. pc nizde c de neler yüklü bilemiyoruz. size yine aynı tavsiyeyi vericem klasörlerin boyutlarını kontrol edin öncelikli olarak. proğram ekle kaldırdaki uygulamalara bakarak karar verirseniz yanıltıcı olur. eğer imkanınız varsa proğramlar klasörünün içinin görüntüsünü ekleyin bir bakalım belki en azından bizdede fikir oluşur bu şekilde tahminden öteye gidemiyoruz.nasıl yapacağımı söylermisin bunları hocam mümkünse ?
ben format bsıcam hocam...güncellemeleri kapatırsanız pc nizden alacağınız verim düşer artı sorunlarla karşılaşma olasılığı dahada artar güvenlik cabası ise ekstradan sorun olur. defrag bir işinize yaramaz özellikle ssd olması nedeni ile ssd nizin ömrünü yemenize neden olabilir ssd ile hdd nin çalışma mantığı farklıdır hdd de işe yarıyor diye ssd dede yaraması gerekmiyor kaldıki günümüz hdd lerindede çok işlevsel olmadığı söylenir. zaten defrag hafıza ile değil performans ile alakalıdır. 120gb ssd yi okadar abartmayın zaten takribi olarak hafızadan windowsunuz 25gb dolaylarında alıp götürüyor. donanım sürücüleri, uygulamalar vs bunlar tahmin ettiğinizden fazla yer kaplar örneğin benim ekran kartı sürücüsü 2gb dan fazla yer kaplıyor. pc nizde c de neler yüklü bilemiyoruz. size yine aynı tavsiyeyi vericem klasörlerin boyutlarını kontrol edin öncelikli olarak. proğram ekle kaldırdaki uygulamalara bakarak karar verirseniz yanıltıcı olur. eğer imkanınız varsa proğramlar klasörünün içinin görüntüsünü ekleyin bir bakalım belki en azından bizdede fikir oluşur bu şekilde tahminden öteye gidemiyoruz.
Hocam inanırmısn bi program kaldırıyım dedim adı rad video mu ne dandik birşeydi kaldıdrım sonra c ye bi baktım 48 gb yer acıldı anlamadım bune yaonlar geçci çözüm kalıcı değil ayrıca 23 günde aynı dosyalar internete girdikçe yeniden yükleniyor. bence oyunların uygulamaların save dosyaları vb sürekli c de yerkaplayan dosyalar var ama farkında değil bulması biraz zaman alıyor. söz gelimi kullandığı telefonların,tabletleri pc ye takınca yedeklemeleri c ye yüklenmiş olabilir resim müzik vb telde tablette yer kaplayan dosyalar varsa bu sefer pcdede yüklüce yer kaplıyordur. bende o tarz 30gb yakın yer kaplamıştı bi ara tesadüfen bulup silmiştim.
e size onu anlatmaya çalışıyorum klasörlerin boyutlarını inceleyin diye. kaldırdığınız proğram oyun videoları ile ilgili oynadığınız oyunların videosunu çekmiş olabilirsiniz uyuglamayı kaldırınca videolarıda kaldırdınız sanırım ama yinede araştırın sağda solda kalmış olanlar olabilir. görüntü dosyaları kalite artıkça büyük boyutlu olur.ben format bsıcam hocam...
Hocam inanırmısn bi program kaldırıyım dedim adı rad video mu ne dandik birşeydi kaldıdrım sonra c ye bi baktım 48 gb yer acıldı anlamadım bune ya
