İşlemci ısınıyor

Sponsorlu Bağlantılar

semihguney

semihguney

Üye
    Konu Sahibi
İşlemci ısınıyor
Bilgisayarın işlemcisi aşırı ısınıyor sonrada PC kapanıyor haliyle. termal macun sürdüm fayda etmedi. fanıda düzgün çalışıyor. Eski bi işlemci ondan mıdır nedir sorunu anlamadım yardımcı olur musunuz ?

Karavelaa

Üye
Virüs olma ihtimali yüksek.Güzel bir virüs tarama programı ile konrol et+combofix ile tarat ve Görev Yöneticisi<Performans<Kaynak izleyici den kullanılan ram ve cpu değerlerine bak hangi program ne kadar kullanıyor onlarıda belirtirsen yardımcı olabilirim.

semihguney

semihguney

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim bu sorun uzun süredir var format attım PC'ye düzelmedi. PC temiz herhangi bi virüs yok. Mesela internetten video izlerken ve gif resimleri çok varsa işlemci zorlanıyor ve ısınma yapıyor.

Mr.Wick

Mr.Wick

Üye
psu kaç watt sanırım psu nun ömrü tükeniyo değiştirmeni öneririm.

hikmet366

hikmet366

Üye
Windows 8.1 pro yu kaldırmıyor kardeş Windows ü düşür Windows 7 yukle

hikmet366

hikmet366

Üye
Hatta xp yukle

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
İşlemcinde problem var.

Mr.Wick

Mr.Wick

Üye
Sorun ya işlemci ya psu ikisinden birince diye düşünüyorum. termal macunu tekrar sürmeyi deneyebilirsin. Alalı baya olmuşsa normaldir kul yapısı sonuçta eninde sonunda tükenecek.

hikmet366

hikmet366

Üye
olabilir kardeşim kaç watt bilmiyorum şu an ama psu, cpu, herşeyi eskimiştir artık baya oldu alalı :)

sanmıyorum aslında ama denemek lazım tabi :)
Windows 8.1 çok çalışıyor işlemci eski kaldır miyor

turancen

turancen

Üye
Birde o termal macunu sürmeden tak işlemciyi kardeş :) bende 5200+ 2.7 ghz var, ben termal macunu felan sürmedim, sürüncede ikide bir kapanıp açılıyordu, sanırsam bu işlemcilere yaramıyor. İyice fanın altını ve işlemcinin üstünü temizle öylece tak.

hikmet366

hikmet366

Üye
Birde o termal macunu sürmeden tak işlemciyi kardeş :) bende 5200+ 2.7 ghz var, ben termal macunu felan sürmedim, sürüncede ikide bir kapanıp açılıyordu, sanırsam bu işlemcilere yaramıyor. İyice fanın altını ve işlemcinin üstünü temizle öylece tak.
O işlemci bendede var benim işlemci bile 8.1 8 kaldırmıyor döndüm win 7 ye

turancen

turancen

Üye
O işlemci bendede var benim işlemci bile 8.1 8 kaldırmıyor döndüm win 7 ye
6 ay boyunca 8.1 kullandım nasıl kaldırmıyor, işlemci 64 bit desteklidir ve çok rahat bir şekilde windows 8i ve 8.1 kaldırabilir, kanıtlarırmda :D

hikmet366

hikmet366

Üye
6 ay boyunca 8.1 kullandım nasıl kaldırmıyor, işlemci 64 bit desteklidir ve çok rahat bir şekilde windows 8i ve 8.1 kaldırabilir, kanıtlarırmda :D
4 gb ram ile denedim kaldırmıyor işlemci + ram % 80 Ful kullanıyor donma oluyor du
Windows 10 gelsin onu deniyecem

turancen

turancen

Üye
Buyur kardeş hem windows 8.1 yüklü hemde 2 gb ram var, bu halde gta5 oynadım :D sistem özelliklerini yazmama gerek yok herhalde
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: hikmet366
hikmet366

hikmet366

Üye
Buyur kardeş hem windows 8.1 yüklü hemde 2 gb ram var, bu halde gta5 oynadım :D sistem özelliklerini yazmama gerek yok herhalde
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Benim ram mhz leri düşük kardeş donuo

turancen

turancen

Üye
dd2 667 herhalde, benimde ddr2 800 fark yok arada

hikmet366

hikmet366

Üye
Bizde 4 tane ram var 512 512 1gb 512 olmak üzere hiçbirinin mhz birbiri ile eşleşmesi icin uyum sağlamıyor bu nedenle hem işlemciye yük biniyor hemde ram bu yüzden windows 8. Kaldırmıyor pc boşta Ken bile %80 %90 dan asa düşmüyor çift çekirdeğin %90 ni kullanıyor

turancen

turancen

Üye
Bizde 4 tane ram var 512 512 1gb 512 olmak üzere hiçbirinin mhz birbiri ile eşleşmesi icin uyum sağlamıyor bu nedenle hem işlemciye yük biniyor hemde ram bu yüzden windows 8. Kaldırmıyor pc boşta Ken bile %80 %90 dan asa düşmüyor çift çekirdeğin %90 ni kullanıyor
Kardeş o zaman ramleri değiştirmen gerek, bende 2 adet 1gb ddr2 800 kingstom ram var, ilgilenirsem pm at, satıyorum

semihguney

semihguney

Üye
    Konu Sahibi
bende de win8.1 kasmıyor ve fazla işlemcide kullanmıyor. sorun ya işlemcide yada güç kaynağında bende bilmiyorum. fazla işlemci kullanmamaya çalışıyorum kapanmıyor artık. ama işlemciyi zorlasam tık diye kapanır :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt