Püf Noktası Gutuyii jogging

Sponsorlu Bağlantılar

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Evet arkadaşlar bilindiği gibi android cihazlar çok fazla MB tüketiyor böyle de olunca aldığımız internet paketleri yeterli olmuyor alınabilecek uygun bir sınırsız internet paketi de hiç bir operatör de yok. uygun bir sınırlı internet paketi de henüz yok bu devirde ve android telefonda kullanmak için 1/2/3/4 GB lık paketler malesef yetersiz oluyor. Bende bu konuda çok işinize yarayacağını düşünerek bu konuyu açmak istedim. internet paketinizden tasaruf yapabileceğiniz yöntemler paylaşacağım.

1. Kullanmadığınız zamanlar mobil verinizi kapatın.

2. Otomatik senkronize/eşitlemeleri kapatın gerektiği zaman el ile yapın.

3. Çevrimdışı oyun oynayacağınız zaman gereksizse mobil veriyi kapatın internet paketinizi sömürebilirler özellikle gameloft oyunlarında dikkatli olun + rootsuz cihazlarda çıkan reklamlardan kurtulursunuz.

4. Tasaruflu bir şekilde internette gezinmek için opera mini ve uc browser mini kullanın (gerek kalmadıkça diğer tarayıcıları kullanmayın)

5. Arka planda internete bağlanıp interneti sömürmesini istemediğiniz uygulamaların arka plan verilerini kısıtlayabilirsiniz bu sayede kısıtladığınız uygulamalar arka planda internete baģlanamazlar. Bu işlemi ayarlara girip veri kullanımıdan işlem yapmak istediğiniz uygulamayı bulup "arka plan verilerini kısıtla" kutusunu isaretleyerek yapabilirsiniz isterseniz tüm uygulamaların arka plan verilerini kolay bir şekilde kısıtlayabilirsiniz bunun için veri kullanımı ekranında menü tuşuna basarak çıkan seçensklerde "arkaplan verilerini kısıtla" kutusunu işaretlemeniz yeterlidir. Ayrıca herhangi bir uygulamanın belirtilen zaman içerisinde arka da ve ön planda ne kadar MB kullandığını öğrenebilirsiniz.

6. Hattınızın 3G özelliğini kapatın 3G servisi hızlı olduğu için haddinden daha çok veri tüketir. Kapattıģınız zaman internetiniz yavaşlayacak ama büyük bir tasaruf yapmış olacaksınız.

7. Google play store da güncelleme olduğu zaman size en çok lazım olan uygulamaları güncelleyin.

umarım faydam olmuştur arkadaşlar bunlar benim yöntemlerimdir gayrette işe yarıyor.

herkesin bildiği sıradan yöntemler konu açmana gerek yoktu bence ?
herkesin bildiği sıradan yöntemler konu açmana gerek yoktu bence ?

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Silindi

Son düzenleme:
DJ_KAFADAR

DJ_KAFADAR

Üye
benim sorunum ne olacak? hızım 30kb , bunu 10kb yapmak istiyorum. düşürmek istiyorum

thecentilmen

thecentilmen

Üye
bilindik işlemler yine de sağol

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Silindi

Son düzenleme:

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi