Bisikletim :(( >> :))

Sponsorlu Bağlantılar

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
benim maşa seninkinin aynisiydi sulu zeminde duvara bodoslama girince yamuldu sonra amortisore gectim :)

Evet çok hassas oluyorlar.Ben de ön tekeri çıkarırken uç kısmını yamultmuştum.Başıma nasıl iş açtı anlatamam.Biraz kaba kuvvetle güç bela eski formuna döndürdüm. :D
Var hacı bende bisikletin resmini attım

Biraz bulanık ama belli oluyor.Tam bu açıdan bakacak olursan yayı avuçla ve bütün olarak sağa veya sola döndür, 5-6 tur döndürdükten sonra yayın kısaldığını veya uzadığını göreceksin.Kısa yay sert, uzun yay daha yumuşak sürüş sağlar.

• Beğen
Tepkiler: Emrebali05 ve B.A.R.O.N

Emrebali05

Emrebali05

Üye
Nedense arkadaki amortisorlere hic isinamadim sokakta goruyorum yaylandikcabgici gicir otuyor cok sinir bozucu sele borusundan amortisoru tercih ederim ama sele borum cikmiyorrr :( :)

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Not: mesele yayı döndürmek değil, yayın ucundaki parlak metal halkayı döndürmek.Yayı tutan o çünkü.
Nedense arkadaki amortisorlere hic isinamadim sokakta goruyorum yaylandikcabgici gicir otuyor cok sinir bozucu sele borusundan amortisoru tercih ederim ama sele borum cikmiyorrr :( :)

Kesinlikle katılıyorum.Kaliteli olmadıkça çok gereksiz ve bir o kadar da görüntü kirliliği veriyor.Ben de bir heves almıştım o da çalındı zaten. :gul:

Bir sonraki bisikletim kesinlikle tek amortisör olacak (ön).

• Beğen
Tepkiler: Emrebali05
Emrebali05

Emrebali05

Üye
Aynen
Not: mesele yayı döndürmek değil, yayın ucundaki parlak metal halkayı döndürmek.Yayı tutan o çünkü.
Aynen onu dondurmek ise yariyor bi arkadasimda vardi iyi actik ordan yumusamisti. Az birsey

Kesinlikle katılıyorum.Kaliteli olmadıkça çok gereksiz ve bir o kadar da görüntü kirliliği veriyor.Ben de bir heves almıştım o da çalındı zaten. :gul:

Bir sonraki bisikletim kesinlikle tek amortisör olacak (ön).
Ahaha calindigina sevinmis gibisin_:)

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Emrebali05
Emrebali05

Emrebali05

Üye
Aynen o daha kotu :) eski sahinimiz vardi teybini calmislardi :)

byAndroid

byAndroid

Üye
Daha önceden denedim donduremedim. Tekrar denicem benimde ordan çok ses geliyor çukurda falan. Acep orası yaglanir mı. Aşırı gicirdiyor çünkü

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Daha önceden denedim donduremedim. Tekrar denicem benimde ordan çok ses geliyor çukurda falan. Acep orası yaglanir mı. Aşırı gicirdiyor çünkü

İlk başta çok zor döner, kuvvet uygulamaktan korkma.Dediğim gibi parlak olan halkayı döndüreceksin.

• Beğen
Tepkiler: byAndroid
Emrebali05

Emrebali05

Üye
Yaglanir gres yagi tercih edin sivi makine yaglari bir sure sonra tekrar gicirdama yapiyor

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Hazır bu kadar ilgili değerli insanlar bulmuşken sorayım.
Benim bisiklet yaklaşık 3 senelik ve 1 sene sikintisiz kullanıyordum. Geçenlerde de konuya yazdım full bakım yapsın diye verdim. Ama halen daha frenlere ani basınca bir nasıl desem kamyon sesi gibi korno gibi ama öyle değil tam o tarz bir ses cikiyor. Benzin döktük fakat nafile azalıyor fakat tam gitmiyor.
Bianchi servise mi versem bilemedim.

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
frenlere ani basınca bir nasıl desem kamyon sesi gibi korno gibi ama öyle değil tam o tarz bir ses cikiyor.

Bu sese tek şey sebep olur.O da jantın fren pabuçlarının temas ettiği yerdeki çeşitli kir veya artıklar.Genelde sıvı çözeltiler bu etkiyi bırakır.Çok sert şekilde temizlemen gerekiyor.Ayrıca fren pabuçlarını da biraz kazıyarak temizleyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
byAndroid

byAndroid

Üye
Gevsettim gevsettim bisikleti bi kaldırdım yay boşta kaldı geri eski haline dondurdum. Şimdi yağlamam lazım çünkü aşırı gicirdiyor ya

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Yağmurlu havalarda sürülürse de aynısı olur.Çok kaba bir sesi vardır. :gul:
Gevsettim gevsettim bisikleti bi kaldırdım yay boşta kaldı geri eski haline dondurdum. Şimdi yağlamam lazım çünkü aşırı gicirdiyor ya
Yuvadan çıkaracak kadar döndüreceğini tahmin edemedim. :)

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA
byAndroid

byAndroid

Üye
Yağmurlu havalarda sürülürse de aynısı olur.Çok kaba bir sesi vardır. :gul:

Yuvadan çıkaracak kadar döndüreceğini tahmin edemedim. :)
Aslında çok cevirmedim zaten sondaymis aşırı gicirdiyor arkadaş iğrenç yaa

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Aslında çok cevirmedim zaten sondaymis aşırı gicirdiyor arkadaş iğrenç yaa

Sana bir tavisye vereyim.Gıcırdamayı sonlandırmak istiyorsan, yayı en kısa yani en sert haline gelene kadar çevir.Neredeyse hiç yaylanma olmayacağı için (tabi kilona da bağlı) ses çıkmayacaktır.Deneyebilirsin.

Takipçi Satın Al

Üst Alt