iphone 4 sarj sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
iphone 4 sarj sorunu
merhabalar

elimde sarji bitik bi iphone 4 var telefonu kapali haldeyken sarja birakiyorum ama fotodaki ekranda kaliyor 3 farkli kabloyla denedim ayni yaklasik 1 saattir sarj olmakta acaba sorun nedir basina boyle bisey gelen var mı ? telefonu bi turlu acamadim kabloyu çıkardığım zaman ise şarja takın diye uyarı işareti çıkıyor ama şarj etmiyor

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
İphone 4'lerde şarj sorunu en çok USB soketinnde ve bataryada olur. Tavsiye olarak 2 senesini/garantisini doldurmuş bir İphone cihazın bataryasını değiştirmesini öneririm. Bunu bir tek ben değil, kendi firması ve servisler de önermektedir.

Söylediğim gibi; sorun büyük ihtimal ya Usb soketinde yada bataryasındadır.
Şimdiden geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: 3onur5
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
pcye bağladığın zaman ne diyor

• Beğen
3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
İphone 4'lerde şarj sorunu en çok USB soketinnde ve bataryada olur. Tavsiye olarak 2 senesini/garantisini doldurmuş bir İphone cihazın bataryasını değiştirmesini öneririm. Bunu bir tek ben değil, kendi firması ve servisler de önermektedir.

Söylediğim gibi; sorun büyük ihtimal ya Usb soketinde yada bataryasındadır.
Şimdiden geçmiş olsun.

suanda telefonu güç bela az bisey sarj edebildim internettende yeni
bi bararya siparis ettim sanirim sorun bataryada 20dkda %100 oldu buyuk ihtimal batarya bitik elime gecince duzelme olursa tekrardan yazicam

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
ha adaptare takmış ha PC'ye değişen bir şey olmaz, sonuçta aynı USB'ye bağlanıyor.
lütfen bilmeden birşeyler demeyin pcye bağladığında bataryada filan bir sorun varsa iphoneler uyarı ekranı vs çıkartır örn. bnm batarya bozulmuştu normalde böyle şarj olmuyordu pcye bağlayınca bir uyarı veriyordu telciye gösterdim bataryayı değiştirdi tel sorunsuz çalışmaya devam etti ;)
not:evet pc ile adaptör çok fark eder birinden sadece elektrik geçer öteki veri de yollamaya çalışır sadece elektrik verip geçmez
pcye bagladiktan yarim saat sonra acildi kendi telefonumu sarj ettigim adaptore taktim ordan sarj etti ama doldurmadi bataryayi
başka adaptörle deneyin belki de sizin adaptör bozulmuştur

• Beğen
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
bi bararya siparis ettim sanirim sorun bataryada 20dkda %100 oldu buyuk ihtimal batarya bitik elime gecince duzelme olursa tekrardan yazicam

Söylediğim gibi sorun bataryada olduğu açık, hayret 20 dakika da nasıl %100 doldu :hmmm
Umarım tamir setiyle birlikte söylemişsindir.

• Beğen
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
bataryayı değiştirmeniz lazım bnmde batarya orjinal değildi daha şarj çok gitsin diye almıştım 1 sene sonra bozuldu bu şekilde

• Beğen
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
lütfen bilmeden birşeyler demeyin pcye bağladığında bataryada filan bir sorun varsa iphoneler uyarı ekranı vs çıkartır örn. bnm batarya bozulmuştu normalde böyle şarj olmuyordu pcye bağlayınca bir uyarı veriyordu telciye gösterdim bataryayı değiştirdi tel sorunsuz çalışmaya devam etti ;)
not:evet pc ile adaptör çok fark eder birinden sadece elektrik geçer öteki veri de yollamaya çalışır sadece elektrik verip geçmez

başka adaptörle deneyin belki de sizin adaptör bozulmuştur

Kardeşim PC ve Adapter ne iş yapıyor demiyoruz burada. PC'ye şarj için taksa da aynı işlem olduğu için hiçbir şey fark etmeyecek dedim.
Ha bu arada, 'bilmeden konuşmayın' diyorsun da, benim ne bildiğimi ve ne kadar bildiğimi yargılayamazsın.
Usb ile şarj etmekle kendi şarj aletiyle şarj etmek hiçbir zaman bir değildir.! USB'den çıkan şarj akımı senin orijinal şarj aletinden çıkan akımdan az olacağı için batarya ömründe ufak da olsa bir kısaltma yaşatabilir.

3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
adaptörde bi sorun yok iphone 5 imi onunla şarj ediyorum şuanda düzgün çalışıyor batarya saçmaladı sanırım o sırada
Söylediğim gibi sorun bataryada olduğu açık, hayret 20 dakika da nasıl %100 doldu :hmmm
Umarım tamir setiyle birlikte söylemişsindir.

evet bu setin aynısını söyledim yorumlarada baktım 12 kişi yorum atmış bir kaçı şarj hemen bitiyor demiş ama malum iphone orjinal yedek parça üretmiyor eskisinden iyi olucağı kesindir :)
bataryayı değiştirmeniz lazım bnmde batarya orjinal değildi daha şarj çok gitsin diye almıştım 1 sene sonra bozuldu bu şekilde
batarya 1-2 güne elimde olucak değiştiricem ozaman tekrar yazıcam problemin ne olduğunu bu tarz sorun yaşayan olursa bi nebze yardımımız dokunur

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Hadi bakalım, inşallah sorun düzelir .. :tebessüm:

• Beğen
Alihansd

Alihansd

Üye
Dostum genellikle usb kablosundan oluyo çünkü bende de çakma bi usb vardı takıyodum 2 saatte zor şarj ediyodu, temin edebilirsen bu kablodan aynısını ben kullanıyorum 3 4 aydır sıfır sıkıntı, orjinal kalitesinde, önerim alman.