bozkirdangelen
Üye
Olması lazım.lumia 640 ve 640 xl de hey cortana ozelligi yok dimi ?
Sonuçta orta seğment ve yeni nesil cihazlar.
sanıyorum bunu @Aybars1979 bilir. Tabi burada ise.
şimdilik bulunan modeller :
- Lumia 930, 1520 ve Icon
Olması lazım.lumia 640 ve 640 xl de hey cortana ozelligi yok dimi ?
"Snapdragon 80x processors have this feature built-in, which means they do not need a separate hardware to enable it." rastladığım en mantıklı açıklamanın bir kısmı ya snap 8xx olacak yada o iş için ayrı bir aparat olacak tıpkı glance screen gibi açıkcası cortana benim için pek ilgi çekici değil özellikle siri yi kullananları gördükçe bana sesli asistan itici geliyor. bence lumialar da olan ve diğer hiç bir telefonda görmediğim glance screen olayı daha kullanışlı ve işe yarar 640xl de ise var.Olması lazım.
Sonuçta orta seğment ve yeni nesil cihazlar.
sanıyorum bunu @Aybars1979 bilir. Tabi burada ise.
şimdilik bulunan modeller :
Offf bu puslu, sisli ve yağmurlu Ankara günü de çekilmiyor.
- Lumia 930, 1520 ve Icon
Fiyat babında demedim. 5s te hey siri var ama lumia 920 de hey cortana çalışmıyor diye biliyorum. Ama 930 da hey cortana çalışıyor. O zaman bi 5s 930 ile denk teknoloji olarak.512MB Ram kullanılan cihaz en son ne zaman üretildi? O dönemdeki teknoloji ile bu dönemdeki teknoloji aynı mı? Misal maxicep forum sayfasına giriyorsunuz. Tek sayfa çağırdığınızda kaç yüz çeşit kod işlenip size görüntü olarak gelşyor. Şöyle söyleyeyim: bundan bir yıl önce bir arama tarayıcıda 100 işlem yaptırıyorsa şu anda o işlem sayısı 500 oldu.
İnternet artık her şey. Zaten o yüzden "nesnelerin interneti" diye bir şey çıktı. Bundan bir iki yıl önceki cihazların mevcut sitelerde zorlanması gayet normal.
Bir de fiyat faktörü var. O da ayrı bir konu.
Yok o kadar da etmiyor. 5S 2000 lira Lumia 930 1600 lira. Ama seni tenzih ederek söylüyorum bizim milletimizde bir hastalık var daha çaresi bulunamadı. Az para verecek her şeyin en iyisine sahip olacak. Üstüne üstlük bir ürün satın aldı mı fabrikası da kökten onun olacak.
Bence Apple ileriye dönük cihaz yapıyor MS öyle değil.Bazı istisna modelleride var tabikiFiyat babında demedim. 5s te hey siri var ama lumia 920 de hey cortana çalışmıyor diye biliyorum. Ama 930 da hey cortana çalışıyor. O zaman bi 5s 930 ile denk teknoloji olarak.
Kesinlikle katılıyorum. Adalar üretici bir firma değil. Aynı MS gibi yazılım firması sadece ürünlerin tasarımını kendileri yapıyor ve gerçekten çok iyi yapıyorlar.Bence Apple ileriye dönük cihaz yapıyor MS öyle değil.Bazı istisna modelleride var tabiki
Futboldan bahsediyor ise hayra alamet değil.tom warren bir kaç saattir twitterda futboldan bahsediyor ya![]()
![]()
biraz yeni wp10 güncellemesinden haberler ver tom warren
![]()
![]()
Peki Android için veya İOS için sunulsa kaç cihaz için kullanılır.
Ayrıca Hey Cortana sadece bir örnekti. Neden bu kadar takıldınız? Cortana'nın diğer özelliklerini bilmiyor musunuz? Mesela: "hey Cortana, Open the Twitter, tweet to; #happy monday everyone" komutu verilse Android cihazlar yapabilecek mi? Ya da "Open the Here and navigate to the My Home" deseniz sizi evinize götürecek şekilde navigasyonu çalıştıracak mı?
WP kullananların durumları biraz farklı, öyle kolay kolay bir yere gitmezler.
Size bir örnek vereyim.
İlk kez akıllı telefon alacağım zaman inanın ki WP den de fazla haberim yok.
gittim, dolaştım, piyasadaki tüm telefonları gördüm.
bir tezgahta L 920 gördüm, ilk görüntüsü bile beni çekti.
Sonra elime aldım, biraz karıştım ve benim alacağım telefon bu dedim.
Böyler bu bir sistem, bu bir tarz.
İşte bu sistem ve tarza gönlümüz yakınlık duymuş, hepsi bu.
Elbette tartışma yapacağız. ki doğrular bulunsun, sıkıntılar ortaya çıksın.
Şu sıralar samsung da güzel çıkış yaptı özellikle kendi işlemcisi ve kendi ddr4 bellekleri ile alınası duruyorlar. TOuchwitz arayüzünü de düzelttiler. Ama işte android e ısınmam lazım benimde geçmem için bi türlü o olmuyorBen yıllarca samsung kullandım 920 benim 3. Nokiam yaklaşık 8 senedir Nokia kullanıyorum navigasyon yüzünden ama here maps artık diğer playformlarda var eğer iyi model gelmez ise samsunh yada Apple markalarına dönerim

Yani bu sonuca nereden vardın bilmiyorum. Her Siri ile hey Cortana özellikleri sadece isim olarak benziyor. Hey Cortana, tamamen kapalı telefonu bile açıyor Siri gibi kilitli telefonu değil. Ama Siri için böyle bir durum yok. O zaman Lumia 930, İphone 6'dan teknolojik olarak daha üstün bir cihaz oluyor. Çünkü İphone 6 ve 6 Plus'da Hey Siri özelliği ile telefon kapalı iken açılmıyor.Fiyat babında demedim. 5s te hey siri var ama lumia 920 de hey cortana çalışmıyor diye biliyorum. Ama 930 da hey cortana çalışıyor. O zaman bi 5s 930 ile denk teknoloji olarak.
Şu sıralar samsung da güzel çıkış yaptı özellikle kendi işlemcisi ve kendi ddr4 bellekleri ile alınası duruyorlar. TOuchwitz arayüzünü de düzelttiler. Ama işte android e ısınmam lazım benimde geçmem için bi türlü o olmuyor![]()
Yani bu sonuca nereden vardın bilmiyorum. Her Siri ile hey Cortana özellikleri sadece isim olarak benziyor. Hey Cortana, tamamen kapalı telefonu bile açıyor Siri gibi kilitli telefonu değil. Ama Siri için böyle bir durum yok. O zaman Lumia 930, İphone 6'dan teknolojik olarak daha üstün bir cihaz oluyor. Çünkü İphone 6 ve 6 Plus'da Hey Siri özelliği ile telefon kapalı iken açılmıyor.Fiyat babında demedim. 5s te hey siri var ama lumia 920 de hey cortana çalışmıyor diye biliyorum. Ama 930 da hey cortana çalışıyor. O zaman bi 5s 930 ile denk teknoloji olarak.
Fifa'daki rüşvet skandalı için öyle. Adam Futbol fanatiğitom warren bir kaç saattir twitterda futboldan bahsediyor ya![]()
![]()
biraz yeni wp10 güncellemesinden haberler ver tom warren
![]()
![]()
valla here mapin en büyük avantajı bende offline çalışması .kardeşimin android tabletine here mapi kurdum dedim belki offline çalışmıyordur diye ama yanıldım MS offline özellliğini vermiş ne anladım ben bu işten ?Ben yıllarca samsung kullandım 920 benim 3. Nokiam yaklaşık 8 senedir Nokia kullanıyorum navigasyon yüzünden ama here maps artık diğer playformlarda var eğer iyi model gelmez ise samsunh yada Apple markalarına dönerim
Lumia 925 kullanıp Android Lolipop'tan sonra KASMIYOR diyorsun. Ben Xperia Z1'e lolipop yüklediğim güne lanet okuyorum. Nasıl olacak bu iş. Bir de Google bile kabul ediyor bu kasma sorununu ki Android 6.0 M güncellemesi ile Ram ve batarya optimizasyonuna Odaklanıyor. Ama bazı kullanan kullanmayan kişiler "Android kasmaz, bilinçsiz kullanıcılar kasıyor diyor" der. Valla varsa Beylikdüzü çevresinde müsait olan gelsin görsün Snapdragon 800 ve 2GB RAM'li Xperia Z1 nasıl kıvranıyor.Arkadaşlar kim ne derse desin açık ve net kazıklandık.Neymiş android kasıyormuş ios kapalı kutu özgür değilmiş hepimiz biliyoruz android artık lolipop ile KASMIYOR iphonelara da jailbreak ile tonlarca tweak atılıyor.Windows Phone un diğer platformlardan bir üstünlüğü YOK.Kendimizi kandırmayı bırakalım artık telefonun şarjı 1 gunu bile çıkarmıyor ısınma desen zaten telefon yanıyor bu kadar buyuk bir yazılım şirketi bunları çozemiyorsa bu adamlar Windows Phone u takmıyor demektir.Belki Windows 10 ile uygulama sorununu çozerde yeni modelleri sorunsuz hatasız ucuz olursa o zaman piyasada yer edinir.Yanlış anlaşılmasın amacım wp yi kotulemek değil ama durum bu
valla here mapin en büyük avantajı bende offline çalışması .kardeşimin android tabletine here mapi kurdum dedim belki offline çalışmıyordur diye ama yanıldım MS offline özellliğini vermiş ne anladım ben bu işten ?
Yani bu sonuca nereden vardın bilmiyorum. Her Siri ile hey Cortana özellikleri sadece isim olarak benziyor. Hey Cortana, tamamen kapalı telefonu bile açıyor Siri gibi kilitli telefonu değil. Ama Siri için böyle bir durum yok. O zaman Lumia 930, İphone 6'dan teknolojik olarak daha üstün bir cihaz oluyor. Çünkü İphone 6 ve 6 Plus'da Hey Siri özelliği ile telefon kapalı iken açılmıyor.
Lumia 925 kullanıp Android Lolipop'tan sonra KASMIYOR diyorsun. Ben Xperia Z1'e lolipop yüklediğim güne lanet okuyorum. Nasıl olacak bu iş. Bir de Google bile kabul ediyor bu kasma sorununu ki Android 6.0 M güncellemesi ile Ram ve batarya optimizasyonuna Odaklanıyor. Ama bazı kullanan kullanmayan kişiler "Android kasmaz, bilinçsiz kullanıcılar kasıyor diyor" der. Valla varsa Beylikdüzü çevresinde müsait olan gelsin görsün Snapdragon 800 ve 2GB RAM'li Xperia Z1 nasıl kıvranıyor.