Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

siyahsancak

siyahsancak

Üye
arkadaşlar ben kurdum herşey çok güzel ama telefonn pin koduna girerken donup kalıyorr
ve CORTANA ayarı nasıl yapılıyorr

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar ben kurdum herşey çok güzel ama telefonn pin koduna girerken donup kalıyorr
ve CORTANA ayarı nasıl yapılıyorr
Pin kilidi kodunu başka bir cihazda kapatıp telefonuna tak ve cihazı yeniden başlat. Sorunun çözülür.

• Beğen
Tepkiler: byibo
ON9

ON9

Üye
2 gündür sizi takip ediyorum ve ilk heyecanla yuklemeyi seçtiğim fast ringin güncelleme sayfasında wifi bekliyor olması canımı sıkıyor. Korkumdan wifi'ye bağlanmıyorum. Belki pes eder de geri gider. Yok o değil de asıl korkum, w10 dan geri dönmek zorunda kalırım ve Lsrt wprt gibi şeylerle uğraşamam. Elimde patlar. Acaba ne yapsam??? ;)

siyahsancak

siyahsancak

Üye
Pin kilidi kodunu başka bir cihazda kapatıp telefonuna tak ve cihazı yeniden başlat. Sorunun çözülür.
efendim sorunu reset atarak çözdüm tek bir sorum kaldı cortana nasıl düzeleye bilirimm

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Pin kodu iptali için başka tele gerek yok, pin istediğinde iptal et sonra telefon yazana gir yine pin diyecek iptal de ayarlarına gir alttaki ... lardan, ordan pini iptal edebilirsiniz arkadaşlar, ben denedim oluyor. Kendi yolumu buldum :)

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Defalarca kaldırıp yükledim aygıt yöneticisinden driverleri sildim ama yine de olmadı en sonunda pc'ye format attım sorun çözüldü :D
Ncs ile de global romu çaktım işlem tamam :)
böyle durumlarda kaldırma işlemlerini yardımcı programlarla yapmanız daha iyi olur. örneğin revo unintaller gibi. kalıntıları temizlediği için sıkıntı çıkmaz.

skynet

Üye
böyle durumlarda kaldırma işlemlerini yardımcı programlarla yapmanız daha iyi olur. örneğin revo unintaller gibi. kalıntıları temizlediği için sıkıntı çıkmaz.
Hocam zaten o programı kullandım ama yine de işe yaramadı :)

yunusiyunus

Üye
glance background çalışmıyor işte sorun o

Rainesto

Rainesto

Üye
Yüklemedim bu durumda da yüklemem de. Blacki Preview ile ilk geldiğinde denemiştim o zamandan beri Preview kullanıyordum ama insider ile böyle sıkıntılı gelmesi açıkçası beni Preview işinden soğuttu win10 ilk yapıyı kurmuştum sorunlar ve bataryanın 1-2 saat gitmesi gibi sıkıntılar yüzünden denime döndüm. Anlamadığım şey joe abimiz varken günlük kullanıma uygun daha stabil sürümleri Preview olarak yükleyebilirken şimdi böyle sıkıntılı gelmesi

• Beğen
Tepkiler: byibo
byibo

byibo

Üye
Yüklemedim bu durumda da yüklemem de. Blacki Preview ile ilk geldiğinde denemiştim o zamandan beri Preview kullanıyordum ama insider ile böyle sıkıntılı gelmesi açıkçası beni Preview işinden soğuttu win10 ilk yapıyı kurmuştum sorunlar ve bataryanın 1-2 saat gitmesi gibi sıkıntılar yüzünden denime döndüm. Anlamadığım şey joe abimiz varken günlük kullanıma uygun daha stabil sürümleri Preview olarak yükleyebilirken şimdi böyle sıkıntılı gelmesi
haklısın ya doğru söze ne denir ki ! geçenki verdikleri güncelleme ile hemen hemen aynı microsoft'a bu yakışmadı

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
preview ile insider tamamen farklı bir proje ama

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
kamera çalışmıyor yeşil bi ekran var

Yerleşik kamera uygulaması hızlı açılıyor ama bu seferde menüsü geç geliyor :)

kamerayı açınca yeşil ekran görülmesinin çözümü var mı

Telefonun yerleşik "Kamera" uygulaması sorunlu.
Yeşil ekran değil ama yan yana kareler şeklinde görünüyor çekim ekranı.

Mağazadan "Lumia Camera" uygulamasını indirin.
Lumia Camera düzgün olarak açılıyor.

WP8.1'e dönmemiş olanlar şu önümüzdeki birkaç gün içinde sistemde gözlemledikleri eksiklikleri not alsınlar.
Önümüzdeki günlerde W10 TP Hata ve Eksiklikler konusu açıp sorunları liste halinde toplayacağız.

Örneğin ben gözlemlediklerimi yazayım:

1) Sistem biraz hantal çalışıyor. Optimizasyon gerekiyor. Bazen ana menülerde ve belli uygulamalarda yerli yersiz donabiliyor yada uzun süreli olarak siyah ekranda bekleyebiliyor.
2) Uygulama listesinden "Geri tuşuyla" ana menüye dönülmüyor.
3) Yerleşik kamera uygulaması sorunlu.
4) Hızlı arama özelliği düzgün çalışmıyor. Ayrıca hızlı arama özelliği yanlış görmediysem "Türkçe karakter" de desteklemiyor.
5) Görev yöneticisinde uygulamaları çoklu kapatma veya tümünü birden kapatma yok.
6) Menülerin ve seçeneklerin pek çoğu Türkçeye çevrilmemiş.
7) Bazı uygulamaların ayarlar kısmında seçim yaparken atabiliyor.
8) Uygulamalardan dosya yöneticisine erişim ve seçim yapılamıyor. Seçmeye çalışınca atıyor yada seçemeden ekrana geri dönüyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kaygisiz43 ve pirenuri
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Telefonun yerleşik "Kamera" uygulaması sorunlu.
Yeşil ekran değil ama yan yana kareler şeklinde görünüyor çekim ekranı.

Mağazadan "Lumia Camera" uygulamasını indirin.
Lumia Camera düzgün olarak açılıyor.

WP8.1'e dönmemiş olanlar şu önümüzdeki birkaç gün içinde sistemde gözlemledikleri eksiklikleri not alsınlar.
Önümüzdeki günlerde W10 TP Hata ve Eksiklikler konusu açıp sorunları liste halinde toplayacağız.

1) Sistem biraz hantal çalışıyor. Optimizasyon gerekiyor. Bazen ana menülerde ve belli uygulamalarda yerli yersiz donabiliyor yada uzun süreli olarak siyah ekranda bekleyebiliyor.
4) Hızlı arama özelliği düzgün çalışmıyor. Ayrıca hızlı arama özelliği yanlış görmediysem "Türkçe karakter" de desteklemiyor.
5) Görev yöneticisinde uygulamaları çoklu kapatma veya tümünü birden kapatma yok.
6) Menülerin ve seçeneklerin pek çoğu Türkçeye çevrilmemiş.

Geri, başlat ve arama tuşlarıda geç algılıyor

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
nigzes1907

nigzes1907

Üye
Telefonunu sıfırla baştan telefon kurulumu yaparken senden microsoft mail adresini istiyor ya oraya rehberinin olduğu mail adresin tekrar girersen rehberin geri gelir diye tahmin ediyorum.
Gelmedi dostum saol zaten denim e geri dondum şimdi gdr2 kurcalıyasım var ;)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Adım adım son yaklaşıyor

byibo

byibo

Üye

6)mağazada bazen yüklemek istediğimiz uygulamayı görmüyor daha sonraları görüyor ancak boyutu yüksek ise belirli bir süre sonrasında indirmiyor hata veriyor
7)Telefon ismini değiştirmek için 2 defa kaydet dememiz gerekiyor
8)Telefon tuş kilidindeyken açmaya çalıştığımızda başlat ekranı gözüküp sonra kilit ekranı geliyor
9)Telefonun parlaklıklığı kendiliğinden ayarı kısılıyor tuş kilidi yapıp açtığımızda düzeliyor
10)Mağazadaki oyun uygulama önizleme resimlerini büyütüp bakamıyoruz
11)Alarmı kurduğumuzda çalışıyor ancak erteleme süresi 5 dakika ayarladıysak o dakika içinde yeniden çalıyor hatta alarm zamnını sildiğimizde bile çalıyor sonra sanırım tuş kilidi yapılarak kapatılıbiliyor
12)Onedrive güncellenmiyor
13)Geri Tuşu sanki uyuyor 2 saniye kadar basılı tutulduğunda arka plandaki uygulamaları kapatılabiliyor ve bazı yerlerde geri tuşu geç çalışıyor
14)Telefonda gezinirken nereye girilirse girilsin hepsi için tek tek pencere açıyor onları tek tek kapatmak gerekiyor
15)Uygulama ,Oyun ve İnternette giriş isim ve parola yazarken siyah ekran çıkıyor yazılmıyor
16)İnternet Giriş sayfası belirlendiği halde boş sayfa çıkıyor
gözlemyebildiklerim şimdilik bu kadar

• Beğen
Tepkiler: emz

Üst Alt