Esendağlı
Üye
Bu gelecek umudu bizi formda tutuyorVay arkadas buralara hala gelecek zaman hakim : )

Bu gelecek umudu bizi formda tutuyorVay arkadas buralara hala gelecek zaman hakim : )

İşletim sisteminden bahsetmiyorum uygulamalardan bahsediyorumBu nasıl bir tabandır ki 3 seneden beri tamamlanamadı gitti,ne tabansız bir şirketmiş ms?ilk tabanı WM ile attı o tutmadı,sonra wp 7xx ile bir taban daha attı o lumialar insanların elinde patladı o taban da tutmadı,hala taban oluşmadı ise bu ms nin hiçmi alt yapısı yokmuş diyesi geliyor insanın.

Eğer gerçekten üzerine düşseydi şuan %15ti. Şunu unutmamalı, kimse Microsoft diye almadı o telefonu, ya da Windows Phone.. O telefonu sattıran Nokia adı. Çoğu kullanıcı Nokia'nın işletim sistemine bakmıyor. Markaya güveniyor. Samsung wp serisi çıkarsa kaç kişi alır??wp gerçekten çok güzel bir sistem olacak ama ms bu konuda çok yavaş davranıyor,ms bir türlü beklenen hareketi yapmadı gitti![]()
Ben Windows Phone aldım diye aldım. Daha önce de Windows Phone 7 kullanmış biri olarak. Nokia diye bir telefon kullanacağımı (N97 gibi bir telefondan sonra) biri söylese 1001 farklı küfürü sıralardım. Nokiadan nefret ederim. Benim gibi de nefret eden çok kullanıcı bulurum. Tek konuda saygım var Nokia'ya kamera. 920den sonra 1520 almamın tek sebebi kamerasının çok iyi olması. Çok iyi oldu Microsoft'un o kan emen, aynı kötü telefonları millete sırf şekli güzel diye tonla paraya iteklemeye çalışan firmayı alması. O nokiacı arkadaşların ağladığı gibi Elop bitirmedi o şirketi, şirket bitiyordu süreci hızlandırdı; çok da iyi yaptı.Eğer gerçekten üzerine düşseydi şuan %15ti. Şunu unutmamalı, kimse Microsoft diye almadı o telefonu, ya da Windows Phone.. O telefonu sattıran Nokia adı. Çoğu kullanıcı Nokia'nın işletim sistemine bakmıyor. Markaya güveniyor. Samsung wp serisi çıkarsa kaç kişi alır??
Dünyada iki marka var böyle; Nokia ve iPhone..
Eğer gerçekten üzerine düşseydi şuan %15ti. Şunu unutmamalı, kimse Microsoft diye almadı o telefonu, ya da Windows Phone.. O telefonu sattıran Nokia adı. Çoğu kullanıcı Nokia'nın işletim sistemine bakmıyor. Markaya güveniyor. Samsung wp serisi çıkarsa kaç kişi alır??
Eğer gerçekten üzerine düşseydi şuan %15ti. Şunu unutmamalı, kimse Microsoft diye almadı o telefonu, ya da Windows Phone.. O telefonu sattıran Nokia adı. Çoğu kullanıcı Nokia'nın işletim sistemine bakmıyor. Markaya güveniyor. Samsung wp serisi çıkarsa kaç kişi alır??
Neyin ne olduğunu biliyoruz olacaktıNokia'nın marka değeri gerçekten çok iyi. Bakmayın biz teknolojiden anlayan insanlarız az çok neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Ama telefon işini bilmeyen insanları düşünün? Nokia almaya gidiyor. Bilmiyor işletim sistemi market vs. Noluyor peki? Satıcı; "Nokia battı bitti artık satılmıyor Samsung iyi herkes Samsung alıyor" diyor. Microsoft Windows Phone'u az çok tanıttı herkese. Şimdi herkes biliyor 3 tane işletim sistemi olduğunu (en çok kullanılan). Şimdi Microsof'un yerinde olsam, Home (Windows) tuşu olan, tabi ki parmak izi sensörlü, yüksek donanımlı, üstün özellikli, alüminyum kasalı bir Surface Telefon üretirim.

Bir iki sayfa önce tam da bunu konuşuyorduk arkadaşlarla. Koy mağazaya bi kaç çeşit kilit ekranı isteyen istediğini yüklesin.Kilit ekranına bildirim kısmı illa 5-10 gibi rakamlı olacağı yerine, hangi uygulamadan bildirim geliyorsa onun simgesi gelsin ekrana, böyle daha mantıklı değil mi?![]()
Geldikçe de normal sıralamaların üstünde gözükebilir..
Bir iki sayfa önce tam da bunu konuşuyorduk arkadaşlarla. Koy mağazaya bi kaç çeşit kilit ekranı isteyen istediğini yüklesin.
Sadece Samsung değil, iPhone ve diğer markalar da örnek alınabilir, esinlenilebilir. Telif hakkıysa tüm telefonlar Microsoft'a telif hakkı ödüyor biraz da kendi ödesin. Şuan ki kilit ekranı kullanışlı değil artık. Alternatifler olmalı. Ben iPhone'da kullanıyorum. Onunki gayet kullanışlı. Microsoft inşallah W10'da buna da el atar..Biraz,samsung bu konuda örnek alınmalı diye düşünüyorum sırf ekrana dokanınca su hareketi bile insanları hayran bırakıyor ki Ms daha iyilerini yapabilecek bir firma
bahsettiğin özellik mix radio'da var tavsiye ederimşu wp 10 ile müzik player inşallah sanatcı ve albüm kapağını gider kendi netten bulur .3 .parti uygulamalar pek işe yaramıyor ... önerisi olan varsada söylerse sevinirim.Mpatool bir türlü kullanamadım.
Doğru vallahi şu s3'e sulu animasyonları bastı samsung doldurdu göz boyayan hava atma özellikleri çatır çatır sattı. Wp aslında sadeliği ile öne çıkan sistemdi ama artık en azından biraz yaşam biraz animasyon biraz canlılık katma opsiyonu olması lazım.Sistemde bulunan uygulamaları özelleştirebilsek süper olur.Mesela muzik ve video playera skinler getirsinler.
Kilit ekranındaki ve Glance ekrandaki saatin çeşitli şekil ve şemaları olsun.Kilit ekranı sadece yukarı itilince giden pencere yerine 9-10 çeşit efekt koy bak nasıl insanların hoşuna gidecek.Yap bu tarz ruhu okşayan atraksiyonları bak bakalım ne güzel tepkiler geliyor eyy Ms.
Klasör mantığını Win 3.1 de dos ortamına getiren sen değilmisin ? bize bu özelliği Wp 8.1 Gdr1 ile verdin eyy vicdansız Ms.
çift tıkla açılan ekranı düşünüyorsunda çift tıkla kapan ekranı düşünmüyorsun. çift tıkla kapanı daha Gdr2 ile vereceksin bak LG senden gördü hem çift tıkla açıl hemde kapanı senden önce yaptı.Halen müzik & Video uygulamaların yerine 3.parto moli player ve Perfect Muzik gibi uygulamaları kullanıyoruz.Yap bize bir güzellikte çeşit çeşit bötü böcek koy...
Animasyon olmadan da başarılı olunabiliyor,bkz.iphoneDoğru vallahi şu s3'e sulu animasyonları bastı samsung doldurdu göz boyayan hava atma özellikleri çatır çatır sattı. Wp aslında sadeliği ile öne çıkan sistemdi ama artık en azından biraz yaşam biraz animasyon biraz canlılık katma opsiyonu olması lazım.