Karşılaştırma Sanal Tuşmu Fiziksel Tuşmu Sizce

Sponsorlu Bağlantılar

m5c4

m5c4

Üye
En iyisi S5 ve Note 4 teki gibi olan tuş dizilimi.çünkü bir yerden çıkarken home tuşuna değilde son uygulamalar yerine basıp uygulamayı ordan kapattığım için en ideali bu gibi geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Kisisellestirme olanagı sanal tusun bir artısı ama kullanım açısından fark eden bir durum yok bence.
Ekrandan çalsa da Apple bile 4.7'' çıkarıyo artık çok etkilemez :D
Oyun ve seçtigin uygulamalarda kapatılabilmesi gerekli bence Lg'de böyle bilmiyorum diger marklarda durum nedir.Kullanımda sıkıntı olmaz ama özellikle oyunda açık kalınca görüntü iyi olmuyor.

Invoke

Invoke

Üye
Ben sanal tuşun boyutlarını biraz daha küçültüyorum, mis gibi oluyor. Stock hali çok yer kaplıyor ve gereksiz bence. Çok fark etmese de daha kullanışlılar bence.

• Beğen
Tepkiler: theyunus ve El~PisToLeRo
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Lumia gibi, Samsung'un sağ ve sol tuşları gibi dışarda ama sanal. En güzeli. Ekranda yer kaplamayacak ama tuş da olmayacak dokunmatik olacak.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl, muhammettvurucu ve 3onur5
Invoke

Invoke

Üye
Oyun ve seçtigin uygulamalarda kapatılabilmesi gerekli bence Lg'de böyle bilmiyorum diger marklarda durum nedir.Kullanımda sıkıntı olmaz ama özellikle oyunda açık kalınca görüntü iyi olmuyor.

Oyuna uygulamaya göre değişiyor diye biliyorum, desteklemeyenler uygulamalar oluyor ama custom romlarda navbarı gizlemeye zorlayabiliyorsun.

3onur5

3onur5

Üye
Lumia gibi, Samsung'un sağ ve sol tuşları gibi dışarda ama sanal. En güzeli. Ekranda yer kaplamayacak ama tuş da olmayacak dokunmatik olacak.
en iyisi bu işte sanal olsun ama dışarıda olsun ekranın içinde değil

Invoke

Invoke

Üye
Nasıl sanal oluyor ya öyle? Lumia 630 da falan bayağı ekranda değil mi? 1320'deki gibi diyorsanız onlara sanal demiyoruz biz.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Nasıl sanal oluyor ya öyle? Lumia 630 da falan bayağı ekranda değil mi? 1320'deki gibi diyorsanız onlara sanal demiyoruz biz.

Bazı Lumia modellerinde. ekranın içinde. Benim dediğim tarz ise 1320, 1520, 920 gibi modellerdeki gibi fiziksel ama dokunmatik oluyor ama bir yandan sanal da denilebilir işte :)

theyunus

theyunus

Üye
Fiziksel tuş tabiki

Nefret ettim şu sanal tuştan

Son düzenleme:
theyunus

theyunus

Üye
Ben sanal tuşun boyutlarını biraz daha küçültüyorum, mis gibi oluyor. Stock hali çok yer kaplıyor ve gereksiz bence. Çok fark etmese de daha kullanışlılar bence.
Nasıl küçültüyorsun bende yapayım root istemez inşallah

byAndroid

byAndroid

Üye
Fiziksel olur o. Zaten Samsungun sadece home tuşu basmalik diğer iki tuşu dokunmatik. Gm, asus... 3ude dokunmatik

enterneoll

enterneoll

Üye
Kesinlikle Fiziksel bu yönden Apple ve Samsung beni hep çeker

0MG90

0MG90

Üye
Kisisellestirme olanagı sanal tusun bir artısı ama kullanım açısından fark eden bir durum yok bence.
Ekrandan çalsa da Apple bile 4.7'' çıkarıyo artık çok etkilemez :D
Oyunlarda gizlenip gizlenmemesi geliştiriciye bağlı.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
hem ekrandan kar etmek için hem hemde sadece iki uç küçük tuş için ekranın büyük bir bölümü boşa harcandığı için ben fiziksel tuşu tercih ederim. Misal fiziksel tuş sadece dokunmatik panelin ustne konulabiliyor. Ama sanal tuş için hem iç ekran hemde dış dokunmatik daha büyük olmak zorunda. Gramlarla ifade edilse bile bu bi ağırlık yapıyor. İsraf yani :)
tabii bend Lumia gibi dokunmatiğe bağlı sanal ama fiziksel tuşa göre soyluyorum bunları...

askımm

Üye
bence fiziksel tus daha iyi :) lg3 saatdım bende sırf bu yüzden

abandonware

abandonware

Üye
5" ekranım var ve sanal ile oldukça rahatım açıkçası. Fakat bir blackberry passport cihazım olsaydı tam tersini derdim.

cemihsancam

cemihsancam

Üye
sanal tuşların küçültülmüş hali en iyisi bence... lg nin sanal tuşları çok da ekrandan almıyor ama xperiada çok yer kaplıyor...

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Ekranı küçük olanlar fiziksel demiş sanırım genellikle :)

Ben de fiziksel diyorum
(sanal kullanmadım)