Haber Android Kullanıcılarına Yönelik Saldırılarda Artış Gözlendi

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Android Kullanıcılarına Yönelik Saldırılarda Artış Gözlendi
Android sistemi mobil cihazlar ile hayatımıza tam anlamıyla giriş yapalı epey bir zaman geçti.

Ancak sistem yıllar içerisinde güvenilirlik testini bazı uzmanlar nezdinde hala geçmediği anlaşılıyor. Gelişen teknoloji ile sistemlerin güvenilirlik konusundaki eksiklikleri kimi zaman kullanıcılarına pahalı bedeller ödettiği kesin. Ancak bu durum sadece Android cihazlar haz bir durum olduğunu söylememiz oldukça yanlış olur.

Her sistemin güvenlik derecesi test edilebilir, ancak alınan önlemleri devre dışı bırakanın yine kullanıcının kendisinin olduğunu belirtmekte fayda var. Android sisteminin güvenlik raporları her yıl uzman şirketlerce ve bağımsız kuruluşlar tarafından açıklanıyor. Alanında oldukça uzman olan Kaspersky Lab‘ın raporuna göre finansal kötü amaçlı yazılım saldırıları 2014 yılında 3 kat arttı.

Durumun ciddiyetini rakamlarla açıklayan Kaspersky Lab, tüm dünyada 775.887 kullanıcıya yönelik 2.317.194 finansal saldırıyı önledi. Bu saldırıların aslan payı 750.327 kullanıcıya2.217.979 saldırı Trojan-SMS kötü amaçlı yazılımına ait, kalanı ise 99.215 kullanıcıya 59.200saldırı Trojan-Banker kötü amaçlı yazılımı ile yapılmış saldırı olduğu açıklandı.

• Beğen
Tepkiler: jotem173

jotem173

jotem173

Üye
İos mu kullanalım yani ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İos mu kullanalım yani ?
Yazıdan bu sonuca varman da güzel :cool elbette istediğini kullanabilirsin. Ancak sistemin açıklarının dışında kullanıcınında oluşturduğu açıklar mevcut. iOS sisteminde Jail yöntemi var sonuçta oda bir güvenlik açığı. Android sisteminde ise Root sonrası zaten sonsuz .Hatta Root öncesi bazı durumlarda da istenilen açıklara ulaşmak mümkün :cool

• Beğen
Tepkiler: jotem173
PriZm

PriZm

Üye
Çok ilginçtir ki her yıl bu saldırganlarda kat kat artış gözlemleniyor ama halen daha ben bir tanesine bile rastlayamadım.

• Beğen
Tepkiler: bozoklu_66, lazye, bilal72 ve 4 diğerleri
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve jotem173
jotem173

jotem173

Üye
Bnde rastlamadım virüs p. Falan kullanmıyorum root var+

-Emre

-Emre

Üye
Root bir güvenlik açığı değildir sistemde yetkili kullanıcıdır ve kişi telefonda rootu kendisi yönetir. Hiç bir uygulama kişinin iznini almadan rootu kullanamaz.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Root bir güvenlik açığı değildir sistemde yetkili kullanıcıdır ve kişi telefonda rootu kendisi yönetir. Hiç bir uygulama kişinin iznini almadan rootu kullanamaz.
Root anlamı yetki demektir burda mutabık olduğumuz kesin. Lakin Android sistemde imzası değişmiş uygulamalar yüklenirse ne olur diye sorayım ozaman :cool. Benim kastetmek istediğim evinizin kapı kilidini söküp kapalı tutmanız sizi güvende olduğunuz anlamına gelmediğidir.

• Beğen
Tepkiler: -Emre
-Emre

-Emre

Üye
Root anlamı yetki demektir burda mutabık olduğumuz kesin. Lakin Android sistemde imzası değişmiş uygulamalar yüklenirse ne olur diye sorayım ozaman :cool. Benim kastetmek istediğim evinizin kapı kilidini söküp kapalı tutmanız sizi güvende olduğunuz anlamına gelmediğidir.

İmzası değiştirilen uygulamaların yüklenmesi roota bağlı değil diye biliyorum. Evin kilidini sökmek değil zaten bizim olan anahtarı elimize almaktır root :)

• Beğen
Tepkiler: nsren
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Aslında virüs diye birşey de yok kısaca topal app veya kalıntılar hatalı yazılıma neden olur
Bu nedenle cihazda bariz hatalar oluşur, bu sorun nerdeyse bütün sistemlerde mevcut
Android teki acık hesap işlemlerindeki bilgi dağılımı yani hesap giriş çıkışları dır
Hani diyorya firefox veya garanti sizin için paylaşımda bulunacak !! giriş için mecbur onay gerekiyor peki ya bu uygulama hack lenirse ne olur ;) hesap gitti
Bir Bakmışsın kredi hesabın ile fransadan alışveriş yapılmış yahut bütün bilgilerin başkalarının elinde

Tabi bu iş için kullanıcının zaafı olması gerek veya yaptıgı hatayı göremeyecek kadar dalgın

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İmzası değiştirilen uygulamaların yüklenmesi roota bağlı değil diye biliyorum. Evin kilidini sökmek değil zaten bizim olan anahtarı elimize almaktır root :)
Bir konuda anlaşalım kitkat sürümü ile gelen uygulama imza kontrolü neden var ? Sonuç olarak Root yetkisi alan cihaz stock olan cihazdan daha fazla tehlikededir.

• Beğen
Tepkiler: ilyas_0177
-Emre

-Emre

Üye
Bir konuda anlaşalım kitkat sürümü ile gelen uygulama imza kontrolü neden var ? Sonuç olarak Root yetkisi alan cihaz stock olan cihazdan daha fazla tehlikededir.

Şöyle diyelim. Root kullanıcısı güvenliğin bir kısmını sistemin elinden alır kendi yönetir. Yani güvenlik açığı vermek veya sistemi daha güvenli kullanmak kullanıcının elindedir. Ama bu şekilde bile güvenlik açığı vermek o kadar zor uğraşsanız veremezsiniz

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şöyle diyelim. Root kullanıcısı güvenliğin bir kısmını sistemin elinden alır kendi yönetir. Yani güvenlik açığı vermek veya sistemi daha güvenli kullanmak kullanıcının elindedir. Ama bu şekilde bile güvenlik açığı vermek o kadar zor uğraşsanız veremezsiniz
Ozaman Root'lu bir cihaza Bankacılık uygulamalarını yüklerken bizlere boşuna güvende değilsiniz yazıyor :cool

-Emre

-Emre

Üye
Ozaman Root'lu bir cihaza Bankacılık uygulamalarını yüklerken bizlere boşuna güvende değilsiniz yazıyor :cool

Ben de bundan bahsediyorum güvenliği kontrol etmenin bir kısmı kullanıcının elinde yani tamamı sisteme ait değil. Bundan dolayı o tür uygulamalar böyle uyarılar verebilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben de bundan bahsediyor güvenliği kontrol etmenin bir kısmı kullanıcının elinde yani tamamı sisteme ait değil. Bundan dolayı o tür uygulamalar böyle uyarılar verebilir.
Yine başa döndük desene :D

• Beğen
Tepkiler: -Emre
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Rootlanip unroot yapilmis bir cihaz ile stock bir cihaz arasinda fark oluşur mu peki? :)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Android kullanıcısının zaten bilinçli olması gerekir, sonra virüs kapınca kendinde hata aramak yerine internet ortamında "Android virüs alan sistem, beş para etmez, çöp, X sistemine geçtim daha iyi" gibi saçma sapan yorumlarla başka işletim sistemi kullanıcılarının egolarını tatmin ederler ama her sistemin %100 güvenli olmadığını da bilmezler sonra da gene virüs kapınca "bu sistem iyiydi sonradan bozdu" derler.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rootlanip unroot yapilmis bir cihaz ile stock bir cihaz arasinda fark oluşur mu peki? :)
Bazen microSD kartlara yerleşen trojanlar biliyorum,Stock yükleseniz de hafıza kartı olduğu gibi durduğu için tehlike devam ediyor olabilir.

_ardaa

_ardaa

Üye
Viruse gerek yok izinler yetiyor herseye, google klavye yukledim kredi karti dahil tum tus dokunuslari google a gonderir diye uyardi viruse gerek yok google var :)

ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Bazen microSD kartlara yerleşen trojanlar biliyorum,Stock yükleseniz de hafıza kartı olduğu gibi durduğu için tehlike devam ediyor olabilir.
Ben telefona yukledigim TowelRoot uygulamasi ile rootladim. Daha sonra kendi kendine uygulama yuklemeye basladi. Daha dogrusu yuklensin mi yuklensin mi seklinde ikide bir pencereler acilmaya basladi. Ginger unroot ile de kaldirdim. Telefon LG2 harici disk falan yok :) tek dizin :) bir sorun gozukmuyor simdi ama :)

Üst Alt