beyazlatıcılı diş macunlarına dikkat..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
beyazlatıcılı diş macunlarına dikkat..

Beyazlatıcı diş macunlarına dikkat

Beyazlatıcı diş macunlarının uzun süreli kullanımı dişlere ve diş etlerine zarar veriyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Ermiş, beyazlatıcı diş macunlarının içinde aşındırıcı partiküller barındırdığını ve devamlı kullanımda dişlerde aşınma meydana getirebileceğini kaydetti.

Dişlerinde çeşitli nedenlerle sararma olanlar ve sigara tiryakilerinin, dişlerinin beyaz bir görünüme kavuşmasını sağlamak için beyazlatıcı etkili diş macunu kullandıklarını ifade eden Ermiş, “Ancak bu tip diş macunlarının muhteviyatında bulunan aşındırıcı maddeler, dişlerde tahribata sebep olabilir. Bir süre sonra da diş mineleri zarar görebilir. Bu nedenle dişlerinde sararma olanlar uzun süre beyazlatıcı macun kullanmasınlar. Kullanmak isteyenler de normal macunlarla dönüşümlü olarak kullansınlar” dedi.

Çok sert ve agresif diş fırçalamanın da dişlerde aşınmaya neden olacağını belirten Ermiş, kılları sert diş fırçalarıyla yapılan agresif fırçalamanın diş etlerinde çekilmeye sebep olacağını kaydetti.

Çekilen diş etlerinin bir daha yerine gelmeyeceğini vurgulayan Ermiş, “Fırçalama orta sertlikte bir diş fırçasıyla, etten dişe doğru olmalı. Diş etlerinde kanama olanlar da kanama nedeniyle fırçalamayı bırakmamalı. Kanama olsa bile yumuşak hareketlerle dişler fırçalanmaya devam edilmeli ve hemen bir diş hekimine başvurulmalı” diye konuştu.

DİŞ ETLERİNDE KANAMA

Doç. Dr. R. Banu Ermiş, diş etlerindeki kanamanın, iltihap ve diş taşlarının göstergesi olduğunu belirterek, diş taşlarının doktor tarafından temizlenmesi gerektiğini söyledi. Diş iltihabının tedavi edilmemesi ve ilerlemesi durumunda kemik erimesine sebebiyet vereceğini dile getiren Ermiş, şunları kaydetti:

“Diş iltihabının tedavi edilmemesi durumunda, diş köklerinin yerleştiği çene kemiğinde erime meydana gelir. Sonra da dişler sallanmaya başlar ve düşer. Ağız ve diş sağlığına gereken önem verildiği takdirde, insanlar hayatlarının sonuna kadar hiçbir dişini kaybetmeden sağlıklı bir ağızla yaşayabilirler.”

leiche

leiche

Emekli Yönetici
saol turgay :oke:
gerçi adam gibi fırçalamıyoruz ama neyseeeee :D

canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
saol turgay :oke:
gerçi adam gibi fırçalamıyoruz ama neyseeeee :D
dilinde diş çıkan adam konusunda da mevzusu geçti yaaa..
benim evde de her marka ve modelden macun var.
diş fırçalayacak adam yokk..:D

leiche

leiche

Emekli Yönetici
bu arada oda bir internet şakasıydı :D

canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
dur bakalım daha neler.. çıkacak ..
merak etmeye başladımm...:D

gamlihuzun

gamlihuzun

Üye
diş macunu ne yaa? iyi bişeymi o

CEREN

CEREN

Üye
bu guzel bi paylaşım saol ben dişlerime çok önem veriyorum ve karşılıgınıda alıyorum önem vererek bence herkes dişlerini düzenli fırcalamalı ve çocuklarımızada alıştırmalıyız 2 yaştan itibaren:)

leiche

leiche

Emekli Yönetici
bu guzel bi paylaşım saol ben dişlerime çok önem veriyorum ve karşılıgınıda alıyorum önem vererek bence herkes dişlerini düzenli fırcalamalı ve çocuklarımızada alıştırmalıyız 2 yaştan itibaren:)

ewt ama üşengeclik war biraz türk milletinde sanırım

CEREN

CEREN

Üye
ewt ama üşengeclik war biraz türk milletinde sanırım
sende haklısın işte daha bızler çocukken annelerımız bıze aşılamalıydı bazılarımıza aşıladıkları halde işe yaramıyordur bence diş fırcalamak kışısel temızlıktır ve diş ten hertürlu hastalık olusur yanı okadar önemlıkı aslında diş fırcalamak herkes fırcalasın yoksa hepınıze:sopa:bundan

leiche

leiche

Emekli Yönetici
sende haklısın işte daha bızler çocukken annelerımız bıze aşılamalıydı bazılarımıza aşıladıkları halde işe yaramıyordur bence diş fırcalamak kışısel temızlıktır ve diş ten hertürlu hastalık olusur yanı okadar önemlıkı aslında diş fırcalamak herkes fırcalasın yoksa hepınıze:sopa:bundan

:sukur::sukur::aman2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...