LazyCPU Lite: Yüksek Batarya Performansı v1.0

Sponsorlu Bağlantılar

okanyksl

Üye
    Konu Sahibi
LazyCPU Lite: Yüksek Batarya Performansı v1.0
Selamlar,

İlk Android Uygulamamı tanıtmak istiyorum: LazyCPU Lite

Linkten de görebileceğiniz gibi uygulama basit bir arayüze sahip. Şu anda sadece ingilizce ancak, arayüzün ingilizce olması gördüğünüz gibi kullanıma engel olabilecek bir durum teşkil etmiyor :D

İlk olarak bilgi vereyim, uygulama sadece rootlu cihazlarda çalışıyor. CyanogenMod 11 M12-i9300 ROM kullanıyorum.

Şunu ifade etmek istiyorum, telefonum Galaxy S3 eski bir cihaz. İkinci el ve bataryası ne durumda kesin birşey söylemem ancakuygulama öncesi maksimum 14 saat gibi bir süresi vardı diyebilirim. Şu anda geliştirdiğim uygulamayı kullanarak 11 saatlik kullanımda Wi-Fi açık iken %11'lik bir şarj kullanımı gördüm

Uygulamanın mantığı ise basit, ekran kapatıldığında işlemci kullanım seviyesini minimuma alıyor ve ekran tekrar açıldığında normal seviyeye geri döndürülüyor. Böylece kullanımda bir performans kaybı yaşanmıyor.

Teknik olarak da kısaca bahsetmek gerekirse, uygulama gerekli durumda Linux kernel ayarlarından "CPU Governor" değiştirerek başarı sağlıyor.

Umarım beğenirsiniz,
Herkese teşekkürler.

Yeni Özellikler
* Türkçe dil desteği eklendi.
* Arayüz değiştirildi, işlevselliğe uygun arayüz sağlandı.
* Diğer governorlar için destek sağlandı, böylece uygulama rootlu her rom ile çalışabilir hale getirildi.
* Kullanıcının governor ve cpu core tercih edebilmesi sağlandı. Böylece telefonlarda yaşanan donma sorununun önüne geçildi.
* CPU ve Kernel hakkında bilgi ekranı eklendi.

TEST
* Cyanogenmod11-M12-i9300 üzerinde tüm çekirdekleri yöneterek günlük kullanımda ( full wifi,whatsapp,chrome vs. ) 3 günlük şarj süresi elde edildi.

v1.1.3
Core yonetimi kaldirildi
Minimum hiz ayari eklendi

Test: Samsung i9300'de min hizi 380 MHz olarak ayarlayinca ekran kasmalari vs giderilebiliyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: By YusufEMRE

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Google Play harici indirme linki ve başlığa sürüm ekleyin.

eaybb

eaybb

Üye
Uygulama başarılı ama kullanışlı mı? Ekran aktif oluncaya kadar wifi çalışmıyor. mail , whatsapp vb internet isteyen programlar çalışmıyor doğal olarak. Telefon açıldığında program enable kapalı olarak açılıyor tekrar aktif etmek gerekiyor.

Son düzenleme:

okanyksl

Üye
    Konu Sahibi
Uygulama başarılı ama kullanışlı mı? Ekran aktif oluncaya kadar wifi çalışmıyor. mail , whatsapp vb internet isteyen programlar çalışmıyor doğal olarak. Telefon açıldığında program enable kapalı olarak açılıyor tekrar aktif etmek gerekiyor.

Kendi cihazımda bahsettiğiniz sorunları yaşamadım, bu konuda büyük tereddütüm vardı ancak testleri yaptıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmadı. ROM ve cihaz bilgisi verirseniz araştırmama yardımcı olmuş olursunuz, bu da beni sevindirir. Yorumunuz için teşekkürler

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
teşekkürler eline sağlık

ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
:tşk: Eline sağlık :oke:

YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Tşk

eaybb

eaybb

Üye
Kendi cihazımda bahsettiğiniz sorunları yaşamadım, bu konuda büyük tereddütüm vardı ancak testleri yaptıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmadı. ROM ve cihaz bilgisi verirseniz araştırmama yardımcı olmuş olursunuz, bu da beni sevindirir. Yorumunuz için teşekkürler

Tel discovery 16GB Stock Rom ve Kingo Root'lu kullanıyorum.Mesajları eğer mobil internet aktif edersen sıkıntı olmuyor bunu denedim.
Ama telefon yeniden başlatınca aktif olmuyor, buna yazılımsal çözüm bulacağına inanıyorum.Kolay gelsin emeğine sağlık.

Son düzenleme:
efsanevii

efsanevii

Üye
Kardeş benim tlf s4 ve rootlu fakat root isteği istemedi benden ?

TheRkuT

TheRkuT

Üye
Benden de root istemedi play store da belirttim sıkıntıyı ilgileneceğini söyledi geliştirici arkadaş yine de 5 yıldız verin arkadaşlar sorunu sonraki sürümlerde mutlaka çözecektir

okanyksl

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş benim tlf s4 ve rootlu fakat root isteği istemedi benden ?

Şuanda onun güncellemesi için çalışıyoruz.Bildiriminiz için teşekkür ederim.

Benden de root istemedi play store da belirttim sıkıntıyı ilgileneceğini söyledi geliştirici arkadaş yine de 5 yıldız verin arkadaşlar sorunu sonraki sürümlerde mutlaka çözecektir

Desteğiniz için çok teşekkür ederim. :)

firostr

firostr

Üye
:tşk:

okanyksl

Üye
    Konu Sahibi
Güncellemeyi yayınladık arkadaşlar.Test edip geri dönüş yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

dark3434

Üye
custom rom kullanıyorum çalışmadı.keşke çalışsaydı.

okanyksl

Üye
    Konu Sahibi
bekliyoruz.çalışırsa güzel olacak.

Güncelleme olarak markete yolladım. Gün içerisinde sanıyorum aktif olacaktır.Programı farklı cihaz olarak Rootlu stock rom Nexus 4'te denedim.şuan gayet güzel çalışıyor.Güncellemeden sonra olumlu olumsuz geri dönüş yaparsanız sevinirim :)

DDPROG

Üye
Fikir harika ancak, benim telefonum lg g2. Telefonu powersave moduna alınca (ekran kapanınca) knock code, knock on çok geç algılıyor. Tuşa basarak açmaya çalışırsamda biraz bekledikten sonra açılıyor ekran. Ve bu arada sol üstteki durum yerinden başka bi yere(info, settings) geçemedim. Rom olarak g3 romu kullandığımdan alttaki navbardada ayarları açan tuş yok. Bunada bir çözüm bulmanı isterim.

eaybb

eaybb

Üye
Kardeş daha öncedende yazdığım gibi telefon kapatıp açtığında programı tekrar aktif etmek zorunda kalıyorsunuz bunu çözümü olmalı bence. Versiyonu yukledim deniyorum

okanyksl

Üye
    Konu Sahibi
eğer telefonda donma sorunu yaşanırsa ayarlar bölümünden Core0'daki tik işaretini kaldırıp durum ekranından servisi tekrardan kapat aç yaparsanız düzelme olacaktır.yeni güncellemelerle eksiklikleri gidermek için çalışacağım.Bildirimleriniz için teşekkür ederim.
Kardeş daha öncedende yazdığım gibi telefon kapatıp açtığında programı tekrar aktif etmek zorunda kalıyorsunuz bunu çözümü olmalı bence. Versiyonu yukledim deniyorum

Hocam tüm romlarda stabil çalışana kadar o özellik üzerinde daha durmadık.Diğer romlarda test etme şansımız olmadığı için forumlardan bu şekilde geri bildirim alarak düzenlemeleri yapmaya özen gösteriyoruz. Dediğiniz bu özelliği de ekleyeceğiz programa :)

• Beğen
Tepkiler: eaybb

Üst Alt