Telefon Tavsiyesi yarın alıyorum :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
98farom98

98farom98

Üye
Geçmiş olsun kardeşim

wpfurkan

wpfurkan

Üye
2k ekran ve S801 yetmez

Yeterde artar bile. Full hd ile 2k arasında fark var tamam ama yani mesela birisi 1920x1080 birisi 2560x1440 yani aradaki fark 25%-30%.
Bu o kadar sorun olmaması lazım hele birde 801 gibi bir işlemci için.
Çözünürlük o kadar fark yaratsaydı z1 compact ile z1 arasında dağlar kadar fark olurdu. Birisi 720p birisi 1080p ve ikisininde işlemcisi aynı. Ama öyle bir fark yok.
Hem s600 kullanan full hd telefonların sorunu yoksa s801 kullanan 2k telefonunda sorunu olmaması lazım.

98farom98

98farom98

Üye
Yeterde artar bile. fu ll hd ile 2k arasında fark var tamam ama yani mesela birisi 1920x1080 birisi 2560x1440 yani aradaki fark 25%-30%.
Çözünürlük o kadar fark yaratsaydı z1 compact ile z1 arasında dağlar kadar fark olurdu. Birisi 720p birisi 1080p ve ikisininde işlemcisi aynı. Ama öyle bir fark yok.
Hem s600 kullanan fu ll hd telefonların sorunu yoksa s801 kullanan 2k telefonunda sorunu olmaması lazım.
Şarj bakımından diyorlar 2k ekranın dezavantajı nı

enterneoll

enterneoll

Üye
Yeterde artar bile. fu ll hd ile 2k arasında fark var tamam ama yani mesela birisi 1920x1080 birisi 2560x1440 yani aradaki fark 25%-30%.
Hem s600 kullanan fu ll hd telefonların sorunu yoksa s801 kullanan 2k telefonunda sorunu olmaması lazım.
S801 ve 2k = düşük performans

YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
2K olması ekranın tabiki şarjı etkiler

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Performansıda etkiler doğru

Ben etkilemez mi diyorum. Etkiler etkilemesine ama kasmaması lazım. Kasacak kadar etkilememesi lazım. Bir gtx980 fullhd'de de 2k'ye göre daha performanslı olur.

98farom98

98farom98

Üye
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
SnapDragon 801 dediğiniz model hangisi ? AB'li olan versiyon mu yoksa AC'li olan versiyon mu ? Ayrıca hangi işlemci olursa olsun ilerleyen zamanlarda , oyunlar 2K'ya uygun bir şekilde çıkarsa performans açısından bir kayıp olacaktır. Şöyle düşün ; Fx 8350 full HD bir oyunu 60 FPS oynatıyorsa ve bu oyunun ilerleyen zamanlarda 2K olan versiyonunu aynı FPS'te oynatamaz. 30-40 FPS'e kadar düşer. Yoksa SnapDragon 801 , 2K için yetersiz değil ancak ilerde problem teşkil edebilir. Şunu da demeden geçemeyeceğim. 2K bence gereksiz. Benim için 1080P her şeye yeter.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
SnapDragon 801 dediğiniz model hangisi ? AB'li olan versiyon mu yoksa AC'li olan versiyon mu ? Ayrıca hangi işlemci olursa olsun ilerleyen zamanlarda , oyunlar 2K'ya uygun bir şekilde çıkarsa performans açısından bir kayıp olacaktır. Şöyle düşün ; Fx 8350 fu ll HD bir oyunu 60 FPS oynatıyorsa ve bu oyunun ilerleyen zamanlarda 2K olan versiyonunu aynı FPS'te oynatamaz. 30-40 FPS'e kadar düşer. Yoksa SnapDragon 801 , 2K için yetersiz değil ancak ilerde problem teşkil edebilir. Şunu da demeden geçemeyeceğim. 2K bence gereksiz. Benim için 1080P her şeye yeter.

Sorun sadece Oyunlarda olsa tamam hak veririm ama sistemin kendi kasıyor. Menüde sağ sol yaptım mı kasıyor widgetler bölümünde kasıyor. Bunlar olmaması lazım. Oyunlarda bir fullhd ekranlı telefon kadar performans vermemesi normal ama bunun sisteme bu kadar etki etmesi normal değil.

lazye

lazye

Üye
Sorun sadece Oyunlarda olsa tamam hak veririm ama sistemin kendi kasıyor. Menüde sağ sol yaptım mı kasıyor widgetler bölümünde kasıyor. Bunlar olmaması lazım. Oyunlarda bir fullhd ekranlı telefon kadar performans vermemesi normal ama bunun sisteme bu kadar etki etmesi normal değil.
Çok androide takiyorsun tmm kasıyorda ben lg g3 te kasma görmedim s5 te gördüm ama bu tamemen firmaların arayüzünden kaynaklanıyor sistemden değil...

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
2K ekranda SnapDragon 801 senin dediğin gibi bir şekilde kasma yapmaz. Klasik , rutin işleri gayet iyi bir şekilde yapar. Hele menülerde , widgetlarda kasmasına imkân vermiyorum. ( TouchWiz hariç ) Eğer böyle bir şey oluyorsa da suç Cpu'nun değil sistemin stabil çalışmaması , optimize olmaması veya arayüzün hantal olması ile ilgilidir.

• Beğen
Tepkiler: lazye
PriZm

PriZm

Üye
Play Store da 2K çözünürlükte çalışabilen oyun olmamasına rağmen S801 gayet yeterli demeniz bir hayli ilginç.

Ayrıca G3 deki arayüzün kasma sorununa gelirsek bu tamamen LG nin Samsung'un LagWiz'in den kopyalarken yaptığı beceriksizlik. Açık ve net.

• Beğen
Tepkiler: lazye ve B.A.R.O.N
wpfurkan

wpfurkan

Üye
2K ekranda SnapDragon 801 senin dediğin gibi bir şekilde kasma yapmaz. Klasik , rutin işleri gayet iyi bir şekilde yapar. Hele menülerde , widgetlarda kasmasına imkân vermiyorum. ( TouchWiz hariç ) Eğer böyle bir şey oluyorsa da suç Cpu'nun değil sistemin stabil çalışmaması , optimize olmaması veya arayüzün hantal olması ile ilgilidir.

İnanmayanlar girsin g3 forumlarına baksın.
S5'i mağazada inceledim ve menülerde bariz kasıyordu. İnternette videolarda pek görmedim öyle kastığını ama yani kendi gözlerimle gördüm. Açık applerden mi diye özellikle birde ramı boşalttım ve uygulamaları kapattım ve yine de kasıyordu.
Ben kendi deneyimlerimi söylüyorum. Öyle havadan uydurma şeyler söylemiyorum bir sistemi kötülemek için.
S5'i kendim gördüm g3'ü de kendim almak istiyorum nasip olursa yaza doğru ve forumlarda ve incelemelerde okuduğuma göre kasıyor. Ben söylemiyorum kullanıcıları söylüyor.

OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar bi ozellik bi isletim sistemi icin ne bu siddet celal ya sakin olun :) bu degerli yorumlarinizi attiginiz icin bu actigim konuma hepinizden tesekkur ediyorum allah razi olsun size son bisey danisacagim yarin 615tlye ankaradan elden s4 alacam faturali aksesuarli kutusuda varmis ama samsun daymis onuda 15 tatilde gonderecek yarin elden alacam sizce fiyati iyimi ve s4 u alirkene neyine nelerine bakayim neyini kontrol edip test edeyim

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Play Store da 2K çözünürlükte çalışabilen oyun olmamasına rağmen S801 gayet yeterli demeniz bir hayli ilginç.

Ayrıca G3 deki arayüzün kasma sorununa gelirsek bu tamamen LG nin Samsung'un LagWiz'in den kopyalarken yaptığı beceriksizlik. Açık ve net.

Beni kast ediyorsan ben baştan beri uygulamaları falan kast etmedim menüleri kast ettim. Oyunları örnek olarak gösteren başka bir arkadaşımızdı.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
G3 te kasma sorunu var bende mağazada gördüm. Önermem.

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan
PriZm

PriZm

Üye
Alıntı yapmadan yazıyorum evet sözüm o arkadaş içindi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...