Yardım Ram Yetişmiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Gallahad

Gallahad

Üye
bendede aynı sorun var pc 4 5 yıllık 2gb ram 512 ekran kartı 2.4 ghz hiç kastığını bilmezdim tospamın ama dün ansızın birden kasmaya başladı ram yüzde 70 80 nin altına inmiyor bu yazıyı yazmak çok zorladı beni chrome fena kasıyor virüs yok, masaüstüm temiz,laptopun içini temizledim,yazılımlarını güncelledim advanced system care ile bakım yaptım microsoftun virüs programıyla tam tarama yaptım hiç bir sıkıntı yok neden ki acaba bilen yazarsa seviniriz yeni konu açmıyım :):tşk:

ibrahim_hapay

ibrahim_hapay

Üye
Pencere 10 derim....
yada linux suse derim geçerim

incebey38

incebey38

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Bn Windowsdan Başkasını Kullanmadım Linuz Hakkında Bilgim Yok Ama Belki İleride Yüklerim Şimdilik Win 8 Yüklüyeceğim
İnşallah Sorun Çözülür Birde İçini Temizliyeceğim

ibrahim_hapay

ibrahim_hapay

Üye
8 yerine 8.1 kur bence daha pencerenin tadı başka olur daha az sıkıntı yasarsın..
cpu üzerindeki tozları temizlemende gerekir

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Bende 4 sene bilgisayar okudum şuan da bilgisayar işi yapıyorum
Ne okuduğun önemli değil kardeşim. 7 ve üstü sistemlerde çekirdekler format atmaksızın açılışta otomatik güncellenir. Senin dediğin XP devrinde kaldı.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_hapay
ysfakc

ysfakc

Üye
Merhaba Arkadaşlar.
Önceki Leptobumda Kötü Bir İşlemci Vardı Remide 2 gb dı
Ama Onda Okadar Kasma Olmazdı Şimdiki Bilgisayarımda İntel core i5 vE aYNI 2GB Lik Ram Var Ama Ram %78 %81 Lerde Geziyor Uygulamalar Zar Zor Açılıyor Windows 7 ultimate Kullanıyorum Temalar Açık Masaüstünde Fazla Birşey Yok avg 2015, advanced syestem care ,ccleraner Kullanıyorum.

eğer makina boştayken bu ram değerlerini kullanıyorsa muhtemelen sisteminde virüs trojan reklam yazılımı vs. vardır. Malwarebytes ile sistemini tara, sonra da adwcleaner ile tarama yap. Eğer donanımında problem yok ise sorun çözülür. Bir ihtimalde harddiskin problemlidir o yüzden çok fazla ram kullanır bunun için ise hd sentineli kur ve diskin sağlamlığını kontrol et.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
eğer makina boştayken bu ram değerlerini kullanıyorsa muhtemelen sisteminde virüs trojan reklam yazılımı vs. vardır. Malwarebytes ile sistemini tara, sonra da adwcleaner ile tarama yap. Eğer donanımında problem yok ise sorun çözülür. Bir ihtimalde harddiskin problemlidir o yüzden çok fazla ram kullanır bunun için ise hd sentineli kur ve diskin sağlamlığını kontrol et.
Virüs olduğunu sanmıyorum. Eğer ki günceleme filan varsa olabilir. Svchost.exe nin fazla ram kaplaması sonucu olabilir. Genelde hızlı geri getirme içindir. Uygulamaların yavaş açılmadı hdd kaynaklı. Güncelleme olmayan bir iso bulmayı deneyebilir.

• Beğen
Tepkiler: incebey38
incebey38

incebey38

Üye
    Konu Sahibi
svchost exe ram çok tüketiyor ama bilgisayarım güncel

exp_l0it

exp_l0it

Üye
svchost exe ram çok tüketiyor ama bilgisayarım güncel
Çok harcayana sağ tıklatıp hizmetlere gel. Hangi hizmetleri içerdiğini öğren. Google da services.msc hakkında bilgiler edin. Bazı hizmetleri kapatman senin yararına olabilir. Bilgisayara az da olsa katkısı olur. Win8.1 kullanıyorsan ve yanlış sitelerde dolaşmıyorsan antivirüse gerek yoktur defender güncel olması yeterlidir. Diskleri dinamik diske dönüştürebilirsin. Ancak eski haline getirmek için bütün herşeyin silinmesi gerekir burayı iyi düşün. 4gb ve altı ram varsa 32 bit sistem kurmayı dene. Pc içindeki alet edevatın fazla ısınmamasına dikkat et yavaşlatabilir. Aklıma başka da bişe gelmiyor

• Beğen
Tepkiler: incebey38 ve ysfakc
incebey38

incebey38

Üye
    Konu Sahibi
Çok harcayana sağ tıklatıp hizmetlere gel. Hangi hizmetleri içerdiğini öğren. Google da services.msc hakkında bilgiler edin. Bazı hizmetleri kapatman senin yararına olabilir. Bilgisayara az da olsa katkısı olur. Win8.1 kullanıyorsan ve yanlış sitelerde dolaşmıyorsan antivirüse gerek yoktur defender güncel olması yeterlidir. Diskleri dinamik diske dönüştürebilirsin. Ancak eski haline getirmek için bütün herşeyin silinmesi gerekir burayı iyi düşün. 4gb ve altı ram varsa 32 bit sistem kurmayı dene. Pc içindeki alet edevatın fazla ısınmamasına dikkat et yavaşlatabilir. Aklıma başka da bişe gelmiyor
Windows 8.1 Kuracağım Birazdaha Böyle İdare Edeyim