i7 4700mq ile i5 4200m birbirine uyumlu mudur?

Sponsorlu Bağlantılar

punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi
i7 4700mq ile i5 4200m birbirine uyumlu mudur?
Evet maxicep uyeleri yine bir sorunla karsinizdayim :D :D bende lenovo z510 laptop var i5 4200m islemciye sahibim diyorum ki i7 4700mq ile ayni uretim teknolojisine sahip ikiside 22 nm ,yani i5 in yerine i7 yi takabilirmiyim.arastirdim ne kilavuzunda ne de internette boyle bir sey yazmiyor yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleme:

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Anakart modelini öğrenebilir miyim kardeşim.

punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi
Peki ekran görüntüsü yollayım degisik bir ismi var

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
işlemci anakart ile onboard değilse takabilirsin..
4. nesilde maliyet düşürmek ve incelik kazanmak için işlemcileri onboard yapmaya başladılar :oke:

• Beğen
Tepkiler: executioner92
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Anakart i7 destekliyor kardeşim yöneticimizin dediği gibi onboard değilse takabilirsin. Bana kalırsa i7 işlemci alıp o kadar para vereceğine cihazı satıp üzerine işlemci parasını ekleyerek daha iyi cihazlar toplayabilirsin

• Beğen
punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi
işlemci anakart ile onboard değilse takabilirsin..
4. nesilde maliyet düşürmek ve incelik kazanmak için işlemcileri onboard yapmaya başladılar :oke:
cevabınız için sağolun peki onboard olup olmadığını nasıl bilebilirim
Anakart i7 destekliyor kardeşim yöneticimizin dediği gibi onboard değilse takabilirsin. Bana kalırsa i7 işlemci alıp o kadar para vereceğine cihazı satıp üzerine işlemci parasını ekleyerek daha iyi cihazlar toplayabilirsin
cevabınız için teşekkür ederim bende farkındayım i7 li olan 500 600 tl seviyesindede meraktan sordum yeni laptop almak daha mantıklı olur.ayrıca laptop toplama değil mağazadan aldım

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
cevabınız için sağolun peki onboard olup olmadığını nasıl bilebilirim

cevabınız için teşekkür ederim bende farkındayım i7 li olan 500 600 tl seviyesindede meraktan sordum yeni laptop almak daha mantıklı olur.
detaylı bilgiyi markanın teknik servisinden öğrenebilirsiniz.

• Beğen
punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi
beyler konuyu hortlatmak istemiyorum ama kafama takıldı onboard olup olmadığını nasıl öğrenebilirim(servise sor diyecek olursanız açıkçası o servisten pek hayır gelemez
anakartı

bu da işlemci

ne dersiniz?

shadow-mavi

shadow-mavi

Üye
beyler konuyu hortlatmak istemiyorum ama kafama takıldı onboard olup olmadığını nasıl öğrenebilirim(servise sor diyecek olursanız açıkçası o servisten pek hayır gelemez
anakartı

bu da işlemci

ne dersiniz?

Selam Babacanım :) islemci anakartla alakalidir birbine pinlerin uymasi gerekiyor intel özellikle her islemcide mimari degistigi icin bunu yapamazsin.
Ayni seriden degisik frekansdaki islemciler ile degisim yapsanda verilen para 100 ila 500 600 mhz hiz icin degmiyecektir:)

shadow-mavi

shadow-mavi

Üye

Boyutu ebat aynıysa denemeye deger anakart deskliyorsa elinde varsa neden olmasın babacanım fakat yeni almaya değmez Laptop al daha iyi olur babacanım

• Beğen
punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi

Boyutu ebat aynıysa denemeye deger anakart deskliyorsa elinde varsa neden olmasın babacanım fakat yeni almaya değmez Laptop al daha iyi olur babacanım
eyvallAllah dostum ama bi uprage de ben yapayım diyorum ayrıca elimdekini satsan o kadar etmez ki yeni alacam diye işlemcinin parasından daha çok öderim gibime geliyor,ayrıca benimki onboardsa senin dediğin doğru (yani onboard olup olmadığını bilmiyorum 1 sene garantisi var sökmek istemedim9

shadow-mavi

shadow-mavi

Üye

eyvallAllah dostum ama bi uprage de ben yapayım diyorum ayrıca elimdekini satsan o kadar etmez ki yeni alacam diye işlemcinin parasından daha çok öderim gibime geliyor,ayrıca benimki onboardsa senin dediğin doğru (yani onboard olup olmadığını bilmiyorum 1 sene garantisi var sökmek istemedim9

Eyvallah canım babacanım garantisi varsa zaten hiç dokunma derim inan çok öyle belirgin bir fark ta göremedim aralarında uyumluluk var anakart destekler fakat gözle görünür farklılık göremezsin neden dersen Laptop larda diger parçaları da işlemci ve anakarta göre uyarlanmıştır şimdi taktıgını farz ederek diyorum fanda sorun yaşarsın ram i7 işlemci hızının performans da yetersiz kalır hani masa üstü olsa dağıt kafana göre derim ama Laptop öyle degil babacanım bir küçük uyumsuzluk yada kullanıcı hatası çöpe kadar yolu var babacanım kaş yapayım derken evde ki pirinç ten olmayalım derim

punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah canım babacanım garantisi varsa zaten hiç dokunma derim inan çok öyle belirgin bir fark ta göremedim aralarında uyumluluk var anakart destekler fakat gözle görünür farklılık göremezsin neden dersen Laptop larda diger parçaları da işlemci ve anakarta göre uyarlanmıştır şimdi taktıgını farz ederek diyorum fanda sorun yaşarsın ram i7 işlemci hızının performans da yetersiz kalır hani masa üstü olsa dağıt kafana göre derim ama Laptop öyle degil babacanım bir küçük uyumsuzluk yada kullanıcı hatası çöpe kadar yolu var babacanım kaş yapayım derken evde ki pirinç ten olmayalım derim
teşekkür ederim zaten onboarlığını merak etmiştim ona bir çözüm bulamadım sence onboardmı değilmi işlemci üstte resimleri var

shadow-mavi

shadow-mavi

Üye
teşekkür ederim zaten onboarlığını merak etmiştim ona bir çözüm bulamadım sence onboardmı değilmi işlemci üstte resimleri var

Anakart modeli nedir babacanım yazarsan hemen söyleyeyim babacanım

punisioner92

punisioner92

Üye
    Konu Sahibi
Anakart modeli nedir babacanım yazarsan hemen söyleyeyim babacanım
sanırım bu olması lazım win 10 güncellemesinden sonra adı değişmiş nedense bu şimdiki ismi buda win8.1deyken ki
hatta sayfanın en üsttünde win 8.1 ken yazan ismi var(o resimdeki benim 8.1 de attım ss) win 10 da değişti anlam veremedim

Üst Alt