Sizce en iyi linux hangisi ?

Sponsorlu Bağlantılar

TRSweet

TRSweet

Üye
    Konu Sahibi
Sizce en iyi linux hangisi ?
Arkadaşlar bilgisayarıma linux işletim sistemi kurmak istiyorum. Acaba hangi linux en iyidir ? (Oyun,performans,hız ve ozellik açısından)

-Linux Mint
-Mageia
-Ubuntu
-Fedora
-openSUSE vb

Benim bilgisayarimin ozellikleri :

Intel core i7
2.40ghz cpu
8 gb ram
64 bit
x64 tabanli islemci

lutfen yardim edin edenlere simdiden tesekkurler. :) :)

• Beğen
Tepkiler: hasan3472ty

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Ben Mint + win7 kullanıyorum tek pc de . Ben de çok araştırdım bir ara ama en sevdiğim Mint oldu çünkü window sa hem benziyor hem Prof bir görünüm var . Diğerleri biraz sade geldi

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Mint dağıtımı elbette. En başarılı olmasının sebebi Ubuntu ve Debian birleşimi olması bana göre :oke: yaşlarınızı bilmem ama bizim m.ö. diyebileceğim çağlarda kullandığımız siya siyah ekranlı linux sistemleri artık yok :tebessüm:

Arayüz harika ve akıcı, driver desteği var, hızlı ve stabil günlük kullanımlar için :oke:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407 ve hasan3472ty
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Ubuntu(Kubuntu) :)

TRSweet

TRSweet

Üye
    Konu Sahibi
Yani mintimi onerirsiniz en son surum linki atarmisiniz ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bu linkteki indirme linklerinden indiriniz.
Tavsiyem ise

Ayrıcı tüm dağıtımlar %99,9 Türkçe desteği vardır :oke: Linux böyle bir sistemdir :oke:

• Beğen
Tepkiler: ßy-K@@N
TRSweet

TRSweet

Üye
    Konu Sahibi
Bu linkteki indirme linklerinden indiriniz.
Tavsiyem ise

Ayrıcı tüm dağıtımlar %99,9 Türkçe desteği vardır :oke: Linux böyle bir sistemdir :oke:
hangisini indircem ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Cinnamon 64 veya mate 64 deneyiniz.

KayraBey

KayraBey

Üye
Bence mint en güzeli...

TRSweet

TRSweet

Üye
    Konu Sahibi
Mint dağıtımı elbette. En başarılı olmasının sebebi Ubuntu ve Debian birleşimi olması bana göre :oke: yaşlarınızı bilmem ama bizim m.ö. diyebileceğim çağlarda kullandığımız siya siyah ekranlı linux sistemleri artık yok :tebessüm:

Arayüz harika ve akıcı, driver desteği var, hızlı ve stabil günlük kullanımlar için :oke:
Mint'in oyunlardaki performansi nasil acaba ? Birde windows bilgisayarin yanina 2 linux kurulabilirmi ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Mint'in oyunlardaki performansi nasil acaba ? Birde windows bilgisayarin yanina 2 linux kurulabilirmi ?
Belirli oyunları mevcut ekran kartı ve donanımız yüksek ise sorun olmuyor. UEFI bios'lu cihazlar dışından iki sistemin aynı pc'ye kurulumu oldukça basit ancak dikkat edilmesi gereken noktalar var.

TRSweet

TRSweet

Üye
    Konu Sahibi
Belirli oyunları mevcut ekran kartı ve donanımız yüksek ise sorun olmuyor. UEFI bios'lu cihazlar dışından iki sistemin aynı pc'ye kurulumu oldukça basit ancak dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Peki linux tabi windows deil .exe dosyalarini acmaz heralde bu dosyalari actirmanin bir yolu varmi acaba ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Peki linux tabi windows deil .exe dosyalarini acmaz heralde bu dosyalari actirmanin bir yolu varmi acaba ?
En çok sorulan sorular arasında henüz Ubuntu kurmadım en iyi exe dosya aracı Wine ondaydı en son ancak oda sınırlı sayıda uygulama deteği veriyordu. Ancak son zamanlarda zaten Linux desteği hemen hemen tüm uygulamalar için mevcut hale geliyor.

TRSweet

TRSweet

Üye
    Konu Sahibi
En çok sorulan sorular arasında henüz Ubuntu kurmadım en iyi exe dosya aracı Wine ondaydı en son ancak oda sınırlı sayıda uygulama deteği veriyordu. Ancak son zamanlarda zaten Linux desteği hemen hemen tüm uygulamalar için mevcut hale geliyor.
:tşk:

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Takipçi Satın Al

Üst Alt