Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
[/URL]

dakamon

dakamon

Üye
Abi işte bu konularda %100 haklısın ama şunu da sayalım. Şimdi bu yavaşlıkla güncellemeler gelirse bizlere iyi de biz ne zaman diğer sistemleri yakalamayı başaracağız? Adamlar artık aştı görsel değişiklik şu bu diyor, onu bunu geliştiriyor biz ise hala eksik tamamlıyoruz. Abi kızdığım şu. Ms kendi bünyesine en özel mühendisleri seçip alıyor. Bu kadar çalışını varken nasıl bu işi daha hızlı yapamıyor? Bari şu wp 9 çalışılmış bir sistem olsa. Belki işte umudumuz herkesin olduğu gibi onda eksik kapatmak değilde yenilikler eklemek olur :)

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA 512 MB RAM!! --> MS, NOKİA )]
Ms bence en özel mühendisleri aldığını pek düşünmüyorum. Ms de adamlar salla başı al maaşı diye çalışıyor. Ben google ve apple mühendislerinin MS den daha üstün zeki ve yenilikçi olduklarını düşünüyorum. MS aynı devlet kurumu gibi bir eşy olmuş.
Güncelleme sıklığına gelirsek şimdi biz diğer sistemlerle karşılaştırdığımız için bu güncelleme sıklığı insanlara yavaş geliyor çok normal çünkü güncellemelerle gelenler bizi andoid ios seviyesine hala çıkaramadı ama şunu unuyoruz andorid kaç yıldır güncelleme alıyor yada ios? Wp8 kaç yıldır güncelleme alıyor. Şimdi biz 7 8 senelik bir süreci adamalara bir yılda yapmalarını istiyoruz. İstesekte olabilitesi zor bunu iyi analiz etmek lazım. Bunları diyorum diye de MS yi savunuyor algısı oluşmasın babamın şirketi değil ne hali varsa görsün o beni ilgilendirmez ben aldığım hizmete bakarım güncelelmelere ve sisteme verdikleri öneme bakarım.
MS nin yapacağı en önemli şey yenilik getirmek aksi halde diğer sistemlerle arasındaki açığı kapatmak bir şey kazandırmayacak.
Hey maşallah :D

• Beğen
Tepkiler: emz
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar arkada bu iphone vs wp olayı olmuş karışmış biraz olayı biz başlattık. İlk hatta ben yazdım dorumda sonra herkes sordu falan ;)
Şimdi benim tüm derdim şu. Ben useragent hırsızlığına karşı değilim. Tamam şimdi daha iyi gösteriyor mobilde falan. Ama şimdi ben çıkmışım arkadaşlarımın karşısında adamlara işte wp şöyle avantajlı böyle iyi derken bir internete girince iphone yazması işte o anda tüm karizmayı çiziyor. Sizde bir android ya da ios kullanıcısı olasınız ve sistemi hiç bilmeseniz sizede garip gelir. Abi niye iphone veya wp dışında bir şey gibi görünüyoruz? Adam bu ne lan, ne çakma bir sistem. Bundan bir halt çıkmaz deyip gidiyor ki hakkı da var. Şimdi bu olacak iş mi? Ayrıca niye kendi sistemimizi bir kere olsun adam gibi övemedik? Bunlar büyük hatalar. Millete şusu iyi diyorum adam bende de bu var diyo. Ama bu yok diyorum sizde bunlar bozuyor diyo. İyide bu zihniyetle siz müşteri çekemezsiniz ki? Yahu bizler kullanıcı olarak, kesin bilgi veriyorum, MS veya Nokia hepsinden çok cihazlarını savunuyor ve reklamını yapıyoruz. Birazda kendileri uğraşsa sonuç bu olmaz. Sistem %1-2 aralığında küçülmüş . Sizce bu normal mi? Gelişen sistem geriler mi? Bunu sonu iyi değil ve artık önlem gerekiyor. Burada da en çok wp ismini yaymak ve onu kullanmak önemli. Kullanıcı isteğini kendi çalışıp yapsın. Başkasının çakması olmasın. Üstüne koysun ve geliştirsin. Wp 9 ne olacak bilmiyorum ama umarım onda toplarlar. :)
Çok yazdım kusuruma bakmayın. :)

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA 512 MB RAM!! --> MS, NOKİA )]
Aslında olay sığ useragent hırsızlık değil. İnternet Explorer eklenen bir eklentiyle sitelere göre otomatik useragent değiştiriyor. Şöyle ki örnek olarak maxicep mobil sitesi en iyi iphone cihazlarına Response oluyor. O yüzden maxicep'te cihazlarımız iphone olarak görünüyor. Fakat twitter mobil sayfası en iyi Android cihazlara göre Response olduğu için twitterda Android gözüküyor. Başka bir site mozilla5.0'a Response oluyorsa orada da cihazınız mozilla olarak tanıtır kendini. Bu aslında internet sitelerinin mobil sayfalarındaki tutarsızlıkların da önüne geçip kullanıcının tarayıcıda en iyi mobil deneyimi almasını sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: alasulumurat

ihsan.snmz

Üye
Ms bence en özel mühendisleri aldığını pek düşünmüyorum. Ms de adamlar salla başı al maaşı diye çalışıyor. Ben google ve apple mühendislerinin MS den daha üstün zeki ve yenilikçi olduklarını düşünüyorum. MS aynı devlet kurumu gibi bir eşy olmuş.
Güncelleme sıklığına gelirsek şimdi biz diğer sistemlerle karşılaştırdığımız için bu güncelleme sıklığı insanlara yavaş geliyor çok normal çünkü güncellemelerle gelenler bizi andoid ios seviyesine hala çıkaramadı ama şunu unuyoruz andorid kaç yıldır güncelleme alıyor yada ios? Wp8 kaç yıldır güncelleme alıyor. Şimdi biz 7 8 senelik bir süreci adamalara bir yılda yapmalarını istiyoruz. İstesekte olabilitesi zor bunu iyi analiz etmek lazım. Bunları diyorum diye de MS yi savunuyor algısı oluşmasın babamın şirketi değil ne hali varsa görsün o beni ilgilendirmez ben aldığım hizmete bakarım güncelelmelere ve sisteme verdikleri öneme bakarım.
MS nin yapacağı en önemli şey yenilik getirmek aksi halde diğer sistemlerle arasındaki açığı kapatmak bir şey kazandırmayacak.
Hey maşallah :D
Bu uygulama ne

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Valla ben böyle şeyleri takmayan biriyim. Gidipte bir iphone kullanıcısı önünde telefonumla hava atmadım :D Bana çok komik ve çocukça geliyor bu hareketler. E ama başkası gelip benim önümde havasını attı. Sonuç ne oldu biliyor musunuz. Adamın 2.500 TL lik telefonunun hava atarak bana gösterdiği olayı ben 1000 Liralık telefonumla akıcı şekilde aynen yapınca o morardı :D
Arkadaşlar siz hava atmaya çalışmayın telefonlarınızla. Telefonlarımızın hava atılacak özelliği yok. :) Bırakın arkadaşlarınız atsın havasını. Sizde de benzer özellik varsa karşılık verin. Yoksa aferin telefona deyin çekilin yani. Önemli olan şu, para verip aldığın telefon sana hava atmak dışında bir getiri yada kayıp veriyor mu? Yoksa cidden iş yapıyorsun da işine yarıyor mu? Yarıyor ve işini görüyorsa sorun yok ki zaten. Neden bu yırtınmaca? Elin adamı teknoloji maymununa çevirmiş bizi. "Alın size havada 10 takla atabilen cep tarağı hem saçınızı tarayın hem havaya atın takla atsın. fiyatı 3K." HURRAAAAA hemen zıplayıp saldırıp maaşlarımızı komple ona yatıralım. Aileminizin boğazına ekmek mi alacağız tarak mı alacağız. Boşverin ekmeği fırlayın takla atan tarak alın hava atarız....

• Beğen
Tepkiler: dark_13, skynet ve ceza87
cr7kaan7

cr7kaan7

Üye
Müzik listesi ni pc haricinde telefondan yapabilir miyiz acaba?

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
siz neden bahsediyorsunuz anlamış değilim kafam karıştı doğrusu WP İphondan ne çalmış ne yapmış anlamadım

suyunsesi

suyunsesi

Üye
siz neden bahsediyorsunuz anlamış değilim kafam karıştı doğrusu WP İphondan ne çalmış ne yapmış anlamadım
Boşver bence dert edilmeyecek bir mevzu. :) Eğer birileri dalgasını geçerse bunu MS düşünsün. Ama sanmıyorum. Ali Kemal bey gayet güzel bir açıklama yaptı.
Bence burada GDR1 i konuşalım. Finali ne zaman gelir, Debian Red geliştirmesi GDR1'in üzerine mi gelir yoksa GDR2 üzerine mi gelir? Bunu konuşalım. Var mı bir bilgi bu konuda?

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Boşver bence dert edilmeyecek bir mevzu. :) Eğer birileri dalgasını geçerse bunu MS düşünsün. Ama sanmıyorum. Ali Kemal bey gayet güzel bir açıklama yaptı.
Bence burada GDR1 i konuşalım. Finali ne zaman gelir, Debian Red geliştirmesi GDR1'in üzerine mi gelir yoksa GDR2 üzerine mi gelir? Bunu konuşalım. Var mı bir bilgi bu konuda?
benim bilgim yok ama merakım şu konuda GDR1 var bende Cyan bana ne zaman gelir çok önemli olmasa da

dakamon

dakamon

Üye
benim bilgim yok ama merakım şu konuda GDR1 var bende Cyan bana ne zaman gelir çok önemli olmasa da
Daha henüz bu belli değil ön izlemeye sahip cihazların cyan güncellemesinin durumu henüz ne zaman geleceği belli değil ama düzeltileceği açıklanmıştı. Eylül de bekliyoruz ama tarih belli değil.

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Daha henüz bu belli değil ön izlemeye sahip cihazların cyan güncellemesinin durumu henüz ne zaman geleceği belli değil ama düzeltileceği açıklanmıştı. Eylül de bekliyoruz ama tarih belli değil.
Bekleriz sorun yok

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
madem konu MSnin ie'yi iphone gibi göstermesi konusu açılmış nacizane fikrimi ben de yazayım.
bunu yaparak mobil sitelerde daha iyi görüntü/performans sağlamaya çalışması biz kullanıcılar açısından iyi (appstore'a yönlendirmesini saymazsak) iyi yapmış kötü yapmış ayrı bir konu, ileri de düzeltir ya da hep böyle kalır onu da bilemem ama düşüncem şu; şimdi sen ie'yi böyle yapıyorsun, sonra araştırmacı siteler veri analizleri sonuç çıkaracak, mobil sitelere en fazla hangi platformla girilliyor? pat sonuç: WP yerlerde, iphone uçuşta! bundan yola çıkarak WP kullanıcıları düşüşte vs vs yorumlar yapılacak. MS daha çok zarar edecek böyle kanımca.

beats

beats

Üye
madem konu MSnin ie'yi iphone gibi göstermesi konusu açılmış nacizane fikrimi ben de yazayım.
bunu yaparak mobil sitelerde daha iyi görüntü/performans sağlamaya çalışması biz kullanıcılar açısından iyi (appstore'a yönlendirmesini saymazsak) iyi yapmış kötü yapmış ayrı bir konu, ileri de düzeltir ya da hep böyle kalır onu da bilemem ama düşüncem şu; şimdi sen ie'yi böyle yapıyorsun, sonra araştırmacı siteler veri analizleri sonuç çıkaracak, mobil sitelere en fazla hangi platformla girilliyor? pat sonuç: WP yerlerde, iphone uçuşta! bundan yola çıkarak WP kullanıcıları düşüşte vs vs yorumlar yapılacak. MS daha çok zarar edecek böyle kanımca.
Hayır cihaz yine WP8.1 IE11 olarak görünüyor, bunu:

Sitesine tarayıcıdan girerek de bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Şunu tekrar sorayım cevap alamadım kusura bakmayın sadece youtube da mobil sürüm giriyor neden masaüstü sürümden girmiyor

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Şunu tekrar sorayım cevap alamadım kusura bakmayın sadece youtube da mobil sürüm giriyor neden masaüstü sürümden girmiyor
sitenin sol üstteki Seçenekler menüsünü açınca menünün en altındaki "Masaüstü Bilgisayar" seçeneğini seçince masaüstü sürüme geçmiyor mu?
Hayır cihaz yine WP8.1 IE11 olarak görünüyor, bunu:

Sitesine tarayıcıdan girerek de bakabilirsin.
o zaman yaptıkları hile acayip bi hile :) iphone mu görecek ie mi görecek site mi seçiyo bunu acep? :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hocam ayarlardan masaüstü yaptıktan sonra youtube u aç. Yine mobil girecektir. Sol üstteki 3 çizgili düğmesine tıkla solda açılan bölmenin en altında Masaüstü Bilgisayar yazıyor ona tıklayınca masa üstü versiyona geçiyor ama tavsiye etmiyorum. Ağır çalışıyor.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Hocam ayarlardan masaüstü yaptıktan sonra youtube u aç. Yine mobil girecektir. Sol üstteki 3 çizgili düğmesine tıkla solda açılan bölmenin en altında Masaüstü Bilgisayar yazıyor ona tıklayınca masa üstü versiyona geçiyor ama tavsiye etmiyorum. Ağır çalışıyor.
sağol bunu biliyorum ama benim merak ettiğim masa üstü seçmiş olduğum halde neden her sitede masaüstü görünüm oluyorda youtube de olmuyor

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Arkadaşlar Cyan'dayım ama kelime tahminleri pert olduğu için GDR1'e geçmek istiyorum şarj nasıl GDR1'de? Çok mesaj yazan birisiyim de.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Arkadaşlar Cyan'dayım ama kelime tahminleri pert olduğu için GDR1'e geçmek istiyorum şarj nasıl GDR1'de? Çok mesaj yazan birisiyim de.

bir sayfa geride beni şarj durumu var 10 numara

efege

Üye
Preview cılar için cyan ne zaman gelecek?

Üst Alt