4G teknolojisine bugünden hazır olan Avea, odağına5G’yi aldı…

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
4G teknolojisine bugünden hazır olan Avea, odağına5G’yi aldı…
Avea, 30 Temmuz 2009’da faaliyete geçen üçüncü nesil mobil iletişimin (3G) 5. yıldönümünde, odağına 5G’yi almış durumunda.



Yaklaşık 2 yıl önce Avrupa Birliği tarafından yürütülen MOTO Projesi ile, Avrupa için 5G’nin yol haritasını çizen konsorsiyuma giren Avea, şimdi de yine bir 5G projesi olan CROWD’a dahil oldu. Fransa, İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın teknoloji devlerinin yer aldığı projede Avea, aynı zamanda Avrupa ülkelerinden katılan tek mobil operatör olma unvanını da taşıyor

Avea, bu iki oluşuma Türkiye’den dahil edilen tek GSM operatörü olarak, 5G’nin gerçek ortamda test edilme sürecine yakından tanıklık edecek

Türkiye GSM sektöründe, yüzde 80’in üzerindeki 3G kullanan abone sayısı oranı ile rakiplerine fark atan Avea, abonelerinin 3G’yi 2 kat daha hızlı kullanabilmelerini sağlamak amacıyla,81 ilde sunduğu çift taşıyıcılı internet teknolojisi MobilPlus’la, 42 Mbps’e varan veri indirme hızları sunuyor. 2013 yılında ise çoklu anten ve çift taşıyıcı teknolojilerini birlikte kullanarak sunduğu 84 Mbps’e varan veri indirme hızlarıyla 4G seviyesini yakaladı vebu alanda Türkiye’nin ilk, dünyanın ise sayılı operatörleri arasında yer aldı

Avea, 30 Temmuz 2009’da faaliyete geçen üçüncü nesil mobil iletişimin(3G) 5. yıldönümünde 5G için çalışıyor… Geçtiğimiz yılTürkiye’nin ilk LTE-Advanced testinive VoLTE (LTE Üzerinden Ses) testini başarıyla gerçekleştiren ve hem datada hem de seste 4G’ye hazır olduğunu açıklayan Avea, iki yıldır Avrupa Çerçeve Programları kapsamında dahil olduğu iki ayrı projede,mevcut 4G şebekelerinden yüzlerce kat daha hızlı bir teknoloji sunacak olan 5G için çalışmaya devam ediyor.

Türkiye GSM sektöründe,yüzde 80’in üzerindeki3G kullanan abone sayısı oranı ile rakiplerine fark atan Avea, geçtiğimiz yıl,3G çift taşıyıcı ve çoklu anten teknolojisini canlı şebeke iletişim kulelerinde aktif hale getirerek, 84 Mbps ile kullanıcı başına maksimum hıza erişme olanağı sağlayan Türkiye’nin ilk; dünyanın ise sayılı operatörleri arasında yer aldı.Gerçekleştirilen bu çalışmayla, abonelerinin 3G’yi 4G gibi kullanabilmesini sağlayan Avea, 3G’yi 4 kat hızlandırarak 4G seviyesine çıkarttı.

Avea, MOTO Projesi’nden sonra,5G’nin yol haritasını çizen CROWD projesindede görev aldı

Yaklaşık 2 yıl önce Avrupa Birliği tarafından yürütülen MOTO Projesi ile, Avrupa için 5G’nin yol haritasını çizen konsorsiyuma giren Avea, şimdi de yine bir 5G projesi olan CROWD’a da dahil oldu. Avea, bu iki oluşuma Türkiye’den dahil edilen tek GSM operatörü olarak, 5G’nin gerçek ortamda test edilme sürecine yakından tanıklık edecek.

Fransa, İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın teknoloji devlerinin yer aldığı projedeAvea, aynı zamandaAvrupa ülkelerinden katılan tek mobil operatör olma unvanını da taşıyor.

Avea’nın yanı sıra Avrupa’nın önde gelen araştırma kurumları ve üniversitelerinin bulunduğu MOTO Projesi kapsamında, giderek artan veri trafiğini ve operatörlerin şebekelerine düşen yükü fazla arttırmadan yönetmenin yolları araştırılıyor. Özellikle, mobil cihazların kendi aralarında doğrudan iletişim kurarak oluşturacakları şebekeler ve WiFi erişim noktalarının kullanımıyla, ADSL hatlarına yük boşaltma seçenekleri üzerinde duruluyor.

5G teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek…

5G teknolojisi, gelecekte mobil operatörlerin ses, mesajlaşma gibi tüm hizmetleri ve kampanyaları internet hizmeti üzerinden şekillendirmesine olanak sağlayacak. 5G teknolojisiyle çok daha hızlı internet kullanımı mümkün olacak.

4G’ye göre çok daha hızlı bir teknoloji olan 5G, bağlanmış durumdaki milyarlarca cihazı, sorunsuz idare edebilecek akıllı bir iletişim ağı haline gelecek. Telefonlar ve tabletler sadece bir iletişim aracı olmaktan çıkıp adeta portatif birer asistana dönüştükçe; hem kullanıcı sayısı hem de kullanıcı başına data kullanım oranı artacak. 5G teknolojisi kısa mesafe iletişim fırsatlarını ön plana çıkartırken, 2G, 3G ve 4G olmak üzere tüm nesil bantları da birbirlerine tamamlayıcı olarak kullanabilecek. Bu özelliği sayesinde daha çok data kullanımı mümkün hale gelerek kapasite de artırılmış olacak. Böylece depremler, milli maçlar, milli kutlamalar gibi data trafiğinin en çok arttığı dönemlerde oluşabilecek iletişim sıkıntısının da önüne geçilecek.

5G ile kalabalık alanlarda operatörlerin kapasite yükü artırılacak

Avea Kıdemli IT Direktörü Egemen Kurdoğlu,3G’nin Türkiye’deki 5.yılında, Avrupa ülkeleri için 5G’nin yol haritasını belirleyecek MOTO Projesi’nde gelinen noktayı şöyle özetledi: “Bu yıl ‘cihazdan cihaza’ iletişimi gerçekleştirerek baz istasyonlarında oluşacak yükü azaltmaya yönelik projenin demo çalışması gerçekleştirildi. Bu yeni yöntemle, kalabalık alanlarda operatörlerin kapasite yükünün artırılması hedefleniyor. Bundan sonraki süreçte, MOTO uygulamasının Avea sistemleri ile entegrasyonunu ve gerçek ortamlarda test edilmesi sürecini gerçekleştireceğiz.”

Egemen Kurdoğlu, proje sonundaki elde edilecek kazanımları ise şöyle aktardı:“MOTO offloading çözümleriyle operatörler, veri kullanmak isteyen kullanıcı kitleleri için bant genişliği ayırma sürecini esnek ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Ayrıca herhangi bir servis bloklaması ya da fazla altyapı sağlamaksızın, trafik sıçramalarını da kontrol edebilir duruma gelecekler.”

Avea, CROWD Projesi ile geleceğin internet ağ teknolojisinin temellerini atıyor

Avea’nın 1 Mart 2014 tarihi itibariyle katıldığı ve yine Avrupa’nın önde gelen araştırma kurumları ve üniversiteleriyle işbirliği yaptığı CROWD Projesi’ni de değerlendiren Egemen Kurdoğlu; “Denetleme kriterlerinde çok iyi notlar aldığımız bu projeyle, giderek artan ağırlıktaki erişim ağları, heterojen ağ yapılarında enerji verimliliği ve ağ performansını öne çıkaracak operatörler için geleceğin internet ağ teknolojisi oluşturmanın yolları araştırılacak. Özellikle, çok yoğun heterojen ağlarda, mobil kullanıcıların deneyim kalitesini arttıracak akıllı erişime dayalı teknoloji çözümleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca, CROWD Projesi’nin yüz yüze toplantısını da Eylül ayı sonunda, Avea Ümraniye Teknoloji Merkezi’nde yapacağız” dedi.

Avea, 3G’li abone sayısında yüzde 80 oranla sektör lideri

BTK verilerine göre, 71 milyon GSM abonesinden 51 milyonu 3G kullanıyor. Sektörde 3G’li abone sayısı genel ortalaması yaklaşık yüzde 71,8 iken; Avea, yüzde 80’in üstünde bir ortalamayla bu alandaki liderliğini sürdürüyor.

Lansmanı yapıldığından bu yana her yıl yaklaşık yüzde 50 ve üstünde bir artış gösteren 3G’li abone sayısı, rakiplerde ortalama yüzde 66,5 iken; Avea, yüzde 80’i aşan 3G’li abone sayısıyla öne çıkıyor.

Avea’dan 3G’yeiki yılda 1,5 Milyar TL’lik teknolojik yatırım

Avea’nın, mobil internet kullanımı ve ihtiyacının yaygınlaşmasına paralel olarak artış gösteren 3G kullanımında, dikkat çekici bir farkla ortaya koyduğu üstün performansı değerlendiren Egemen Kurdoğlu;“Türkiye’de son 5 yılda 3G’nin hayatımıza girmesiyle akıllı cihazların önemi de arttı. 2014 yılına hızlı ve güçlü bir başlangıç yaptık; yüzde 47’lik akıllı telefon penetrasyon oranı ile akıllı telefon alanında 12 çeyrektir liderliğimizi sürdürüyoruz. 3G’li abone sayısında rakiplerimize fark atmamız, aslında çok şaşırtıcı değil; çünkü 81 ilde müşterilerimize 2 kat hızlı internet sunuyoruz. Akıllı cihaz penetrasyonundaki liderliğimiz de bunu ortaya koyuyor. Avea markalı 3G cihazlarımızla (Avea inTouch serisi) müşterilerimize, internete ulaşabilecekleri uygun cihazları, en uygun tekliflerle sağlıyor ve bu platformu içerik servislerimizle de besliyoruz” dedi.

Avea’dan Ar-Ge’ye 122 milyon TL yatırım…

Son 4 yıldır Ar-Ge yatırımlarına yaklaşık 122 milyon TL bütçe ayırdıklarını ve geleceğe yatırım yapma vizyonu çerçevesinde, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak her yenilikçi uygulamanın ve teknolojinin en yakın takipçisi olduklarına dikkat çekenKurdoğlu; “Ar-Ge ve inovasyonu Türkiye’de en üst düzeyde sahiplenen mobil teknoloji şirketi olarak, Türkiye’nin teknolojiyi sadece kullanan değil; üreten de olması için tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Sürdürülebilir ekonomik büyümede Ar-Ge ve inovasyonun oynadığı önemli rolün bilinciyle, üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getiriyoruz” dedi.
 


aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
5g bizi zarara sokar hocam herhalde 20-50 mb civarı olur o da kotayı aşar tabi netler full sınırsız olursa makul fiyata sıkıntı olmaz
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan
yunus4554

yunus4554

Üye
5g mi biz 2g iki disle kulaniyoz
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Alt yapi olmadigi surece 5 g gelsede fayda etmez suan sadece 2 g icin alt yapi var 3g tam alt yapi yok
 

σzкαηкѕк

Üye
Avea çekiyor mu da böyle atılımlar yapıyor ? Önce çeksin 3G'den bağlanalım gerisi mühim değil..
 
  • Beğen
Tepkiler: sadomen ve MFBtpl53
okanbiz

okanbiz

Üye
DAHA 3g + ile düzgün hizmet veremeyen firmaa 5g verse neyazar .GÜNEY KORENİN çok gerisindeyiz
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
hele bir şu 4g gelsin sonra 5g yi düşünsünler
 
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Suan için 4g bile erken
 
5Mc_Must6

5Mc_Must6

Üye
Al abi bi snickers ye
 
  • Beğen
Tepkiler: turancen ve The Pierre
eren3546

eren3546

Üye
5g telefon varmı ki ??
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Bazı iphone telefonlarda lte yazıdı geldi yanı 3g acma kapama dugmesi yerıne ios 8 lte yazıyor
 
okanbiz

okanbiz

Üye
5g uydudan yayın yaptıgi icin riskli .
turkiye de gormemiz imkansız. Anca guney korede var zaten 5g
 
Samizel Destan

Samizel Destan

Üye
Siz once bizim köye 2G yi saglayinda ondan sonra 5G ye gecersiniz serefsizler.
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
muxo

muxo

Üye
Avea önce Büyükşehir olan izmirde şehrin merkezinde sokakta 2g nin adam gibi çekmesini saglasın sonra 5g'ye odaklansın
 
okanbiz

okanbiz

Üye
5g konuyu açan bu yazdıklarına inanıyor mu?
Acaba!!! :@
 
YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Avea 2g çekmiyor :ddd bu kadarda olmaz
 
  • Beğen
Tepkiler: okanbiz
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt