Haber mobil Teknolojiye dair büyük yanlışlarımız

Sponsorlu Bağlantılar

okanbiz

okanbiz

Üye
    Konu Sahibi
mobil Teknolojiye dair büyük yanlışlarımız
Teknolojiye dair büyük yanlışlarımız
iPhone’ların Home butonuna çift tıklayıp uygulamaları kapatan kullanıcılar… Maalesef boşuna uğraşıyorsunuz. İşte teknoloji dünyasında doğru sandığımız büyük yanlışlar…





1 milyar dolarlık bozuk para
Apple ile Samsung’un yıllardır süregelen bir patent savaşı olduğunu herkes biliyor. İşin ilginç yanı ise davayı kaybeden taraf olan Samsung’un 1 milyar dolar borcunu ödemek için 30 kamyon dolusu bozuk parayı Apple’a gönderdiği iddiası…

İddiaya göre Samsung 1 milyar dolar değerinde 30 kamyon dolusu bozuk parayı Apple’ın merkez üssüne gönderiyor. Apple’ın güvenliğinden geçemeyen kamyonlar ise şirketin kapısında kalıyor. Peki bu doğru mu?

Samsung’ın 20 milyar adet 5 cent ile Apple’ın kapısına dayandığı haberleri aslında tamamen asılsız. Ancak milyonlarca insan Facebook ve Twitter’da bu haberlere inandığından gerçekmiş gibi bu haberleri hızla yaydı ve bozuk para efsanesi böyle doğmuş oldu.



Marty iki yıl sonra gelecek

Geleceğe Dönüş filminde bir sahne var ki pek çok işgüzarın oyununa alet olmaktan kurtulamıyor. Filmde geleceğe giden Marty McFly aslında 21 Ekim 2015 tarihine geliyor.

Ancak bu tarihi manipüle eden birçok kişi sanki McFly’ın 2015 yerine daha öncesi bir seneye geldiğini göstermek için fotoğraf üzerinde oynuyor ve herkesi inandırıyor. Oysa McFly 1985 yılındayken 30 yıl sonrasına, yani 2015 yılına gitmişti.



iPhone’ların batarya ömrü kapatılan uygulamalarla uzamaz

iPhone’ların en büyük sorunu şarjının çabuk bitmesi. Bu konuda sanırım hepimiz hem fikiriz. Peki ama Home butonuna çift tıklayarak uygulamaları kapatıp şarj ömrünü gerçekten de artırabiliyor muyuz?

Maalesef hayır. iPhone’un arka planında çalışan uygulamalar Home butonuna çift tıklayarak kapatılmıyor. Aksine bu butona çift tıkladığımızda açılan uygulamalar sadece son açtığımız uygulamaları gösteriyor. Hepsi bu…

Yani aslında son açılan uygulamaları kapatmakla herhangi bir şey elimize geçmiyor. Bataryamız da aynı hızda erimeye devam ediyor.



Sinyal göstergesi sinyalin gücünü göstermez

Cep telefonlarında sinyal tam çektiği zaman (tüm bloklar yandığı zaman) telefonun tam olarak çektiği ve yüksek performans ile görüşme yapılabileceği düşünülür.

Oysa sinyalin gücü, yanan bloklardan anlaşılmaz; zira trafiği yoğun olan bir baz istasyonunda da şeritleri tam olarak görebilmek mümkün; ancak bu güçlü bir sinyalin kullanıcıya sunulduğu anlamına gelmiyor.



Kartuşları tekrar doldurmak yazıcıya zarar vermez

Kartuşları doldurup kullanmak, yenisini almaktan daha az maliyetlidir. Ancak üretici firmalar ve uzmanlar, genel olarak kullanıcıları bu adımdan uzak tutkmakta, ve doldurulan kartuşun yazıcıya zarar verdiğine hükmedip kullanıcı bu şekilde yönlendirmektedir.

Oysa kartuştan mürekkep sızmadıktan ve bu gibi bir aksaklığın olmaması durumunda yazıcılar için böyle bir yargıya varmak yanlıştır.


Internet Explorer güvenlidir

Internet Explorer'a şiddetle karşı çıkan kullanıcıların büyük bir bölümü, diğer tarayıcılara nazaran IE'nin daha az güvenilir olduğunu düşünür.

Oysa bu tamamen gerçek dışıdır. Tarayıcının güncel tutulması ve gerekli önlemlerin alınması itibariyle IE, diğer tarayıcılardan daha "tehlikeli" değildir. Zira hacker'lar IE dışında Firefox gibi popüler tarayıcılara da saldırı düzenleyebiliyor.



Megapiksel ne kadar yüksekse kamera o kadar iyi değildir

Hem cep telefonlarında, hem de fotoğraf makinelerinde hemen herkesin önem verdiği noktalardan biri cihazın kaç megapiksel fotoğraf çektiğidir. Megapiksel çok olunca daha kaliteli fotoğraflar çekileceğini düşünürüz. Ama bu her zaman doğru değildir.

Megapiksel değeri sadece fotoğrafın boyutunu gösteriyor. Örneğin 5 megapiksel bir kamera 2560x1920 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilir. Ama her 5 megapiksel kamerası olan telefon aynı kalitede fotoğraf çekemez. Çünkü megapiksel değerinin ötesinde fotoğraf kalitesini belirleyen başka etkenler vardır.

Örneğin lens kalitesi, sensör boyutu veya yazılımın fotoğraflara ne kadar müdahale ettiği gibi noktalar fotoğraf kalitesini belirler. O nedenle iyi fotoğraf çekmek için her zaman megapiksel değerinin yüksek olmasına bakmayın.



Pahalı antivirüsler tek başına sizi kurtaramaz

Bir yanlış inanış da antivirüs yazılımı ne kadar pahalıysa bilgisayarı o kadar iyi koruduğudur. Ancak böyle bir şey elbette yok.

Fiyatı antivirüs firması kendi belirler; ancak daha da önemlisi siz güvenilir olmayan sitelere ısrarla girer, bilmediğiniz .exe yani uygulama dosyalarını çalıştırırsanız sizi hiçbir şey virüsten kurtaramaz.



Telefonumuz kapalıyken sinyal göndermez

Telefonlarımızı kapattığımızda dahi devlet istediği taktirde bizi telefonun sinyalini tespit ederek yerimizi bulabileceğini düşünürüz. Oysa bu da yanlıştır.

Çünkü telefon kapatıldığında enerji kesilmiş, dolayısıyla sinyal değeri de sıfıra inmiştir. Bu noktadan itibaren o an nerede olduğunuz bulunamaz. Ancak…

Ancak telefonunuzu kapatmadan hemen önce telefonunuzun sinyali operatörlerde kayıtlı olduğundan hala son sinyal noktasındaysanız elbette devlet sizi eliyle koymuş gibi bulabilir.



Apple’ın Mac’leri virüslere karşı ölümsüz değildir

Yaygın bir inanış da Apple’ın Mac’lerinin virüslere karşı yüzde 100 koruması olduğudur. Dikkat ederseniz Mac’lere bulaşan virüslerle ilgili pek fazla habere rastlamayız. Ama bu Mac’lerin güvenli olmasıyla ilgili değildir.

Hacker’lar sadece sayıca çok olan hedeflere yöneldiğinden Windows’lar hacker’ların 1 numaralı hedefidir. Bu da virüslerin daha çok Mac yerine sayıca çok olan Windows’lu bilgisayar için yapıldığı anlamına gelir.



Şifreli WiFi ağları güvenli değildir

Evinizde kullandığınız şifreli WiFi ağı güvenli olabilir; ancak sokakta caddede yürürken herhangi bir halka açık WiFi noktasına şifreyle bile girseniz güvende değilsiniz. Çünkü bu şifreyi bilen pek çok kişi rahatlıkla sizin telefonunuza girebilir.



Telefonunuzu dilediğiniz zaman şarj edebilirsiniz

Eski telefonlarda kullandığımız bataryalardan olsa gerek telefonları tam şarj etmeden çıkardığımızda telefon bataryasının uzun vadede ömrünün azaldığına inanırız. Oysa böyle bir şey söz konusu değil.

Çünkü yeni nesil lityum-iyon bataryaları dilediğiniz zaman dilediğiniz sıklıkla şarj edebilirsiniz. Bunun bataryanıza herhangi bir zararı yoktur.
 


ByKatre

ByKatre

Üye
Çok yararlı ama bi sorum olacak en başta iphonenin tuşuna iki kere değilde napıyoz yani :bilmm
 
fk555897

fk555897

Üye
Bilgi için teşekkürler. Bazılarını biliyordum.
 
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Şu son batarya dediği doğru mu ya? İstediğim zaman şarj edip çıkarabilir miyim? tak çıkar tak çıkar.. Batarya %10 olmadan asla şarja takmam ve bitmeden asla çıkarmam. Şarjdayken de asla oynamam da bu konuda çok takıntılıyım
 
  • Beğen
Tepkiler: IchigoKurosaki
mürteza16

mürteza16

Üye
Batarya konusunda bende öyle düşünüyorum. İstediğim zaman takıp çıkarıyorum.Batarya konusunda bende öyle düşünüyorum. İstediğim zaman takıp çıkarıyorum.
 
okanbiz

okanbiz

Üye
    Konu Sahibi
Batarya konusunda bende öyle düşünüyorum. İstediğim zaman takıp çıkarıyorum.Batarya konusunda bende öyle düşünüyorum. İstediğim zaman takıp çıkarıyorum.
aynen istediğiin gibi kullan ister fişe takılı olsun hiç çıkarma istediğin zaman tak dolsun istediğin zaman çıkar hiç bi şey olmaz .lityum bataryanın ömrü neyse odur .senin nası kullandığın bunu pek etkilemez .
 
Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Cok yararlı olmuş teşekkürler.özellikle batarya
 
Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
Güzel olmuş keyifle okudum hepsini teşekkür ederiz
 
okanbiz

okanbiz

Üye
    Konu Sahibi
Şu son batarya dediği doğru mu ya? İstediğim zaman şarj edip çıkarabilir miyim? tak çıkar tak çıkar.. Batarya %10 olmadan asla şarja takmam ve bitmeden asla çıkarmam. Şarjdayken de asla oynamam da bu konuda çok takıntılıyım
evet lityum bataryada sıkıntı olmaz istedğin gib kullanabilirsin.
 
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Alıntı olduğunu belirteyim:
 
0MG90

0MG90

Üye
Bu daha önce paylaşıldı diye hatırlıyorum ve eski bir haber bu
 
ByKatre

ByKatre

Üye
Çok yararlı ama bi sorum olacak en başta iphonenin tuşuna iki kere değilde napıyoz yani :bilmm
 
0MG90

0MG90

Üye
Çok yararlı ama bi sorum olacak en başta iphonenin tuşuna iki kere değilde napıyoz yani :bilmm
Eskidendi o 2 kere basınca açık uygulamalar gözüküyordu altta ama iOS7 ile değişti
 
ByKatre

ByKatre

Üye
orada 2 kere basmanıza gerek yok diyor iki kere basmadan açılıyormu ki ios 7 de :bilmm
 
0MG90

0MG90

Üye
Evet iPadde çoklu görev hareketi açık 4 parmağı yukarı doğru çekince açılıyor
 

MaxipmaN

Üye
şarjı dolmadan çekmez ömrü kısaltmaz en azından kısa vadede benim samsung laptopum %80snırlandırılabiliyor uzun süre kullancaksam hep yaptım ömür kısalmadı mah değerlerine bakarım ara sıra,burda önemli olan 30da 40da takmak böyle kısalır, genel kullanım ömrünü geçtim şarj daha çabuk bitiyor şarj
 


Üst Alt