Tam oruç tutmayanlara artık kızmamaya başlamıştım ki...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
Her sene bu mevzu açılıp birileri linç ediliyor bazı hasta tipler de bundan zevk alıyor girmek istemediğim konulara yazmam ama buna illaki yazasım geliyor on bir ay burda goygoy yapıp şu ramazan ayında forumun zaptiyesi oluyor adamlar. Oruç tutarken bütün gün evde yayıyorsunuz heralde ondan bu kadar rahat herkese laf yetiştirebiliyorsunuz

Türkiyenin yüzde 99'unun müslüman olması tarihsel bir yalandır. İnkarcılıktır. Bu topraklardaki başka mezhepleri, dinleri yoksaymaktır. Hatta forumda da bolca var bunlardan makbul vatandaş kriterine uymayan yani Türk ve sünni olmayan ölmeye veya köle olmaya mahkumdur diyen hasta ruhlularla malesef aynı havayı soluyoruz.

• Beğen
Tepkiler: maxirabit, avast ve .caner.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Dostlar hani Türkiye'de Müslüman nüfus %99.7 diyorlar ya, ben inanmıyorum ona. Taş çatlasa %35Açıkçası bu konuda da %65'lik kısımı çoğunlukta görüyorumBeni çoğu kişi yanlış anlamış. O kişileri su içerken vs. görseydim o kadar sinirlenmezdim, bir hastalığı vardır ya da dayanamıyordur diye düşünürdüm. Ama sigara içmek terbiyesizlik değil de nedir?
Kim inanir ki %99.7'nin musluman olduguna. Kimlikte yaziyor diye herkes musluman olmayacagi gibi oruc tutmuyor diye de sen kafirsin, musluman degilsin denilemez. Ayrica anlamadigim bir nokta var. Adam oruc tutmuyor ve sigara bagimlisi. Sigarasini nerede icecek? Ben de sigara iciyorum. Oruclu oldugum zamanlarda sigara icen yuzlerce insan goruyorum. Ama bunu yadirgamiyorum. Kisacasi bos konusuyon oglum yaa...

• Beğen
Tepkiler: maxirabit
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
1) De ki: ''Ey kafirler''
2) '' Ben sizin taptıklarınıza tapmam.''
3) ''Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz.''
4) '' Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.''
5) '' Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.6) '' Sizin dininiz size, benim dinim bana.''

• Beğen
Tepkiler: mürteza16, Türe ve Dede
maxirabit

maxirabit

Üye
Valla ya bir bırakın gerçekten,ramazan geldimi,birden ortaya çıkar oluyorsunuz,geri kalan 11 ay nerdeydiniz,bu kadar ince düşünceliydiniz de. Din konusu oldumu bazı üyeler deliye dönüyor,hayır siz bağımlısınız diye bütün forumunda mı öyle olması lazım. Her cümlenin sonun da hadis indiler üyelerde bir garip,yakında bizi şeytan diyip taşlarlarda. Forum da din bölümü varsa,her bölümü cami sanmayın. Siz saplantılı bir şekilde din düşünüyorsanız diye,herkesin de sizin gibi olması zorunlu degil. Bu dediklerim her lafında sureleri sıralayan,oruç zamanı geldigin de acaip iyiymis gibi gözükenler içindir.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve avast
avast

avast

Üye
Valla ya bir bırakın gerçekten,ramazan geldimi,birden ortaya çıkar oluyorsunuz,geri kalan 11 ay nerdeydiniz,bu kadar ince düşünceliydiniz de. Din konusu oldumu bazı üyeler deliye dönüyor,hayır siz bağımlısınız diye bütün forumunda mı öyle olması lazım. Her cümlenin sonun da hadis indiler üyelerde bir garip,yakında bizi şeytan diyip taşlarlarda. Forum da din bölümü varsa,her bölümü cami sanmayın. Siz saplantılı bir şekilde din düşünüyorsanız diye,herkesin de sizin gibi olması zorunlu degil. Bu dediklerim her lafında sureleri sıralayan,oruç zamanı geldigin de acaip iyiymis gibi gözükenler içindir.
Aynen sonra bunu soyleyince ince dusunen arkadaslar %35lik musluman kesimden oluyo biz geriyevkalan oluyoruz herkesin ameli kendine ben tutuyorum gerisi hikaye

• Beğen
Tepkiler: maxirabit
maxirabit

maxirabit

Üye
Aynen sonra bunu soyleyince ince dusunen arkadaslar %35lik musluman kesimden oluyo biz geriyevkalan oluyoruz herkesin ameli kendine ben tutuyorum gerisi hikaye
İçimizin yada dışımızın ne olduğu önemli değildir herkes kendine ama bir bakiyoruz ki müslüman değil diye bir anda gıcık kapıyor o kisiye,hayir olmaz olmaz istedigi mezhepten olabilir bunun derdine neden bu kadar düşülür onu anlamış degilim. Biz böyleyiz diye tutup başkaların baskimi yapiyoruz illa şöyle olun böyle olun diye. Kısaca kim ne isterse onu yapar o da kendine kalmistir,istegindede özgürdür

KayraBey

KayraBey

Üye
Müslüman olup bahanesi olmadigi halde oruç tutmayan kişiye en fazla yaptığının yanlış olduğunu söyleyebiliriz. Onu zorlayamaz, hakaret edemez veya dovemeyiz. Farzı Küçümsemeden tutmuyor ise günahkar olur. Ama inkar ederse kafir olur. Hanefi mehzebine göre durum budur

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Metin MF ve İhtiyar007
Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
Müslüman olup bahanesi olmadigi halde oruç tutmayan kişiye en fazla yaptığının yanlış olduğunu söyleyebiliriz. Onu zorlayamaz, hakaret edemez veya dovemeyiz. Farzı Küçümsemeden tutmuyor ise günahkar olur. Ama inkar ederse kafir olur. Hanefi mehzebine göre durum budur

Abi valla bu konudaki düşünceme en yakın kişi sensin.
Kim inanir ki %99.7'nin musluman olduguna. Kimlikte yaziyor diye herkes musluman olmayacagi gibi oruc tutmuyor diye de sen kafirsin, musluman degilsin denilemez. Ayrica anlamadigim bir nokta var. Adam oruc tutmuyor ve sigara bagimlisi. Sigarasini nerede icecek? Ben de sigara iciyorum. Oruclu oldugum zamanlarda sigara icen yuzlerce insan goruyorum. Ama bunu yadirgamiyorum. Kisacasi bos konusuyon oglum yaa...

Oğuzhan müslüman olmak demek islamın 5 şartını yerine getirmek demektir.
Her sene bu mevzu açılıp birileri linç ediliyor bazı hasta tipler de bundan zevk alıyor girmek istemediğim konulara yazmam ama buna illaki yazasım geliyor on bir ay burda goygoy yapıp şu ramazan ayında forumun zaptiyesi oluyor adamlar. Oruç tutarken bütün gün evde yayıyorsunuz heralde ondan bu kadar rahat herkese laf yetiştirebiliyorsunuz

Türkiyenin yüzde 99'unun müslüman olması tarihsel bir yalandır. İnkarcılıktır. Bu topraklardaki başka mezhepleri, dinleri yoksaymaktır. Hatta forumda da bolca var bunlardan makbul vatandaş kriterine uymayan yani Türk ve sünni olmayan ölmeye veya köle olmaya mahkumdur diyen hasta ruhlularla malesef aynı havayı soluyoruz.

yuh o kadar da değil öyle şey mi olur? benim derdim müslüman olmayanlarla değil olup dinsiz gibi yaşayanlarla

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Olayı fazla büyütmeyelim arkadaşlar, neticede herkese kendi amelinden sorulacak öyle değil mi? Tertip bir kaç mesaj önce noktayı koymuş zaten. Şimdilik herkes cevabını almış gibi görünüyor, bu yüzden konunun daha fazla uzaması gereksiz tartışmalara mahal verir. :locked2:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 988579, mürteza16 ve Dede
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt