Kosova'nın Bağımsızlığını Tanıdık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Türkiye, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı.

Kosova Meclisi'nin dün bağımsızlığını ilan ettiğini ve tüm ülkelere Kosova Cumhuriyeti'nin tanınması için çağrıda bulunduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti, Kosova Meclisi'nin bağımsızlık bildirgesinin muhtevasını ve unsurlarını memnuniyetle karşılamış ve bu anlayıştan hareketle, Kosova Cumhuriyeti'ni tanıma kararı almıştır. Türkiye, Balkanlar'ın huzur ve istikrara kavuşmasını dış politika önceliklerinden biri olarak belirlemiştir. Türkiye, son yıllarda büyük acılar yaşamış, Balkanlar'da kalıcı barış anlayışının hakim olmasına önem vermekte, Kosova'nın bağımsızlığının, bölge ülkeleri arasındaki istikrar ve güven ortamının takviye edilmesi için de vesile teşkil etmesini temenni etmektedir.''

Sırbistan'ın, Balkanlar'ın geleceğinde önemli rolü ve sorumluluğu bulunduğunu ve Türkiye'nin, bölgesel ve ikili bağlamda Sırbistan ile ilişkilerinin ve işbirliğinin gelişmesine değer vermekte olduğunu da dile getiren Babacan, açıklamasında, ''Türkiye, Kosova'da hukukun üstünlüğü ile evrensel insan hakları, demokrasi ve çoğulcu değerlerin geliştirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Türkiye, Kosova ile komşuları arasında karşılıklı güven ve işbirliği ortamının yaratılmasının zaruret teşkil ettiği görüşünü de taşımaktadır. Türkiye, Kosova ile arasındaki mevcut köklü tarihi, kültürel ve beşeri bağların daha da güçleneceğine inanmakta olup, Kosova'nın kalkınmasını teminen yardım ve katkılarını sürdürecektir'' dedi.

AA

bora006

bora006

Üye
Hayırlı Olsun :yuru

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Darısı Kktc'nin Başına

1980ece

1980ece

Üye
doğrusuda buydu

canturgay

canturgay

Üye
amma da. güzel oldu.şu sırplara..:)

kurt bey

kurt bey

Üye
sırplar bu konuda sürekli sorun çıkaracaktır. umarım balkanlarda karışıklığa sebep oımazlar.. yeni bir savaş daha kaldıramayacak kadar hassas konumda şuan balkanlar

POWER

POWER

Üye
Balkanlar rusya yüzünden bi türlü rahata kavuşamadı umarm sonuçlanırda artık kalkınma aşamasına geçerler...;)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Darısı Kktc'nin Başına

Türkiye çok aceleci davrandı. Biraz bekleseydik belki Kosova'nın KKTC'yi tanınmasını sağlayabilirdik; sen KKTC'yi tanı biz seni tanıyalım, dayatması da denebilir.

AB Kosova'yı böldü, bölünme sürecini takip ettiniz mi bilmiyorum ama ben fazla takip edemesem de biraz irdeledim. AB bir zamanlar şimdi Kosova'nın başbakanı olan adamı terörist lider olarak görüyormuş. Şimdi ise adamı başbakan yaptılar. Ben burdan aynı oyunun bizim üzerimizde de oynandığını farkettim. PKK meselesi yani .. Neyse, üzerimize oynanan oyunları geçmişte nasıl bozduysak ebediyen bozmaya devam ederiz.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Eninde Sonunda Kktc'nin Bağımsız Bir Devlet Olduğu Kabul Edilecektir.

Hellboy®

Hellboy®

Üye
hayırlı olsun darısı KKTC nın basına

-iBoRotTi-

-iBoRotTi-

Üye
Hayırlısı Kttc nin Başına

mservank

mservank

Üye
KKTC zaten bağımsız bir millet tanınmıyor o kadar.Tanınmaması onun bağımsız olmadığı anlamına gelmez.Her şeyde olduğu gibi Ab nin bunda da br çıkarı vardır +chawrasha sonuna kadar katılıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt