Maxicep Zeka Yarışması // Yarışma Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Bir sonraki soru; kutu sorusu.

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
sadece "kutuda ne var" şeklinde mi yoksa cevap ile alakalı bir fotoğraf içinde mi

Kayahan14

Kayahan14

Üye
tahmin yaparsak ortalık çok karışır4 resim oyunundaki gibi birşeyler yapabilirsin mesela

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
4 resim oyunu nasıl bir şey?Vazgeçtim tahmin sorusu bugün değil. :D Bugün başka bir soru var. :D

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Bütün soruları kaçırmışım yaa :( Neyse artık sonraki sorulara bakacağım :)

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
4 resim oyunu yani mağazadaki adı ile 4 resim 1 kelime oyununda 4 farklı resim verilir ve hepsinde ortak olan küçük bir detay vardır. O detayı bulmaya çalışırsınız

LUMİA 925 ile gönderildi

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
4 resim oyununu yarın yaparız. :)

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Evet, sonunda zamanında buradayım :)

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Bir ipte iki cambaz vardır.biri yaşlı diğeri gençtir. ama yaşlı adam gencin babasıdır fakat genç olan yaşlı olanın oğlu değildir. Bu nasıl olur?

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
üvey mi

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Hayır.

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
genç olan bayandır

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Bilemedim.

Mücteba

Mücteba

Üye
@mürteza16

Invoke

Invoke

Üye
Kardeş yanlış anlamayın da soru 1 yanlış. Zeka sorusu değil bir kere. Saçma soru derseniz daha doğru olur. Niye saçma şeylere yazıyorsun madem derseniz, yapım bu duramıyorum illa bir şey diyeceğim. =P

Alfabenin ilk 3 harfi dersen>> cevap şu olmalıdır, "hangi alfabe gardaş?", Türkiye Cumhuriyetinin Alfabesinin hatta daha doğrusu abecesinin ilk 3 harfini sorarsan cevap>> a, b, c olur.

Cevabının, A, L, F olması için Alfabe kelimesinin diye sormuş olman gerekir ki a, l, f yazan da yoktur. alf yazmışlar. alf 3 harften ziyade bir hecedir artık. Ayrı ayrı değildir.

Mücteba

Mücteba

Üye
Kardeş yanlış anlamayın da soru 1 yanlış. Zeka sorusu değil bir kere. Saçma soru derseniz daha doğru olur. Niye saçma şeylere yazıyorsun madem derseniz, yapım bu duramıyorum illa bir şey diyeceğim. =P

Alfabenin ilk 3 harfi dersen>> cevap şu olmalıdır, "hangi alfabe gardaş?", Türkiye Cumhuriyetinin Alfabesinin hatta daha doğrusu abecesinin ilk 3 harfini sorarsan cevap>> a, b, c olur.

Cevabının, A, L, F olması için Alfabe kelimesinin diye sormuş olman gerekir ki a, l, f yazan da yoktur. alf yazmışlar. alf 3 harften ziyade bir hecedir artık. Ayrı ayrı değildir.
O alfabe zaten espiri manada tabi birazda mantiga kaciyo

Invoke

Invoke

Üye
2. Soru da yanlış. Cevabın 5270 olması için her yolcunun 5 er kedisi olduğunu söylemiş olmanız gerekir. Halbuki yolcuların 5 kedisi var demişsiniz. Yani tüm yolcuların toplamda 5 kedisi olduğu anlamı çıkar. Soruya göre cevap 190 olmalıdır.

Ayrıca uçaktaki görevli sayısı da belli değil (pilot, yardımcı pilot, hostes vs.)Ayrıca 1=4 demek 4=1 demek değildir. Bunu söylemek için matematik anlamında eşitlikten bahsediyor olmalısınız yani 4 tane 1 eşittir 1 diyorsunuz öyleyse zaten tüm eşitlik yanlış. Eğer matematik anlamında eşitlikten bahsetmiyorsanız yani şöyle, 1 yerine 4'ü atıyorsunuz. 2 yerine 7'yi atıyorsunuz 3 yerine 10'u atıyorsunuz öyleyse 4 yerine neyi atarız gibiyse cevap 13 olur bu da kesin olmaz. Soru belli olmadığından cevap da belli olmaz.

4. Sorun doğru. (ama dikkat et 2deki yanlış olup da doğru olduğunu savunduğunuz mantıkla çelişiyor)

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi

Hiçbir yarışmacı bu duruma itiraz etmedi. Sadece sen itiraz ettin. Madem benim sorduğum sorulara saçma diyorsunuz çok biliyorsanız kendiniz bir yarışma yapın. Siz yarışma yapmıyorsunuz çünkü soracak soru bilmiyorsunuz. Gelip burda beni kötülemek yerine çok zekiseniz bir yarışma yapabilirsiniz. Ama yapamıyorsunuz.

Cevabı alf diye yazdılar. Çünkü yarışmada hızlı olmak gerekir. Zaten ben anlarım ne demek istediklerini.

Ben anladım senin ne yapmak istediğini. Gelip beni kötüleyerek ezik duruma düşürmeye çalışıyorsun. Ben bu forumda binlerce üye gördüm fakat senin gibisini görmedim. Senin kadar kibirlisi yok!