Fakir miyim? 2

Sponsorlu Bağlantılar

iyavuzoz

iyavuzoz

Üye
fakirsen
fakir kal

Ercument33

Üye
    Konu Sahibi
Bence piyasada ki 25krş toplanıp kaldırılmalı... 500 liralık banknot çıkmış 25krş ne işe yarıyor ki ? Su bile olmuş 50 krş

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Ercument33

Üye
    Konu Sahibi
Bende çok para istiyorum insanlara yardım etmek için ve özellikle kendim için istiyorum.Fakat Platon abimiz şöyle demiş ;

Eflatun'a birgün sormuşlar
" insanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları
nedir ? " Eflatun tek tek sıralamış :

- Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele
ederler.Ne var ki çocukluklarını özlerler...

- Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler ama
sağlıklarını geri almak için de para öderler...

- Yarından endişe ederken bugünü unuturlar dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar...

- Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar ancak hiç
yaşamamış gibi ölürler... Bu kez ; " peki sen ne öneriyorsun ? " diye
sormuşlar.Bilge yine sıralamış ;

- Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın!
Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi
sevilmeye bırakmaktır ...
- Önemli olan; hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır'...

Platon can sıkıcıydı. - Friedrich Nietzsche.

Charles Bukowski

Charles Bukowski

Üye
Platon can sıkıcıydı. - Friedrich Nietzsche.

Nietszche gerçekten iyi bir felsefecidir fakat bu Nietszche'nin dediği gerçeği gerçek yada doğru kılmaz.Nitekim J. Grenier'e göre de Nietszche asla bir nihilist olamamıştır.Nietszche ne kadar güçlü olursa olsun bugün felsefenin temelini kuran 2441 yıl önce demokrasi , adalet , devlet gibi terimlerini günümüz anlamına tıpa tıp benzer belki de daha iyi betimlemiş biri varsın sıkıcı olsun.Zararı yok.

Ercument33

Üye
    Konu Sahibi
Nietszche gerçekten iyi bir felsefecidir fakat bu Nietszche'nin dediği gerçeği gerçek yada doğru kılmaz.Nitekim J. Grenier'e göre de Nietszche asla bir nihilist olamamıştır.Nietszche ne kadar güçlü olursa olsun bugün felsefenin temelini kuran 2441 yıl önce demokrasi , adalet , devlet gibi terimlerini günümüz anlamına tıpa tıp benzer belki de daha iyi betimlemiş biri varsın sıkıcı olsun.Zararı yok.

Nietzsche kendi yüzyılına ait değildi bunu kendisi de söylüyordu. 21.yy da anlaşılması onun haklı çıkması beni etkiliyor ayrıca kitaplarını da okudum :)

Charles Bukowski

Charles Bukowski

Üye
Nietzsche kendi yüzyılına ait değildi bunu kendisi de söylüyordu. 21.yy da anlaşılması onun haklı çıkması beni etkiliyor ayrıca kitaplarını da okudum :)

Nietszche ' nin haklı çıkması seni etkiliyorsa hemen hemen yazıları 2500 yıl sonra geçerliliğini koruyan bir kişi de etkilemiyor mu ?Ayrıca Nietszche seni etkiliyorsa birde Arthur Schopenhauer ' e de bakmanı öneririm.Nietszche ' nin ilk akıl hocası diyebiliriz.Nietszche ' de onun çağına yabancı olduğunu anlıyor ve felsefeye yönelmesini sağlayan bu kişiye ayrı bi saygı duyuyordu.Benim en sevdiğim felsefeciler arasındadır Schopenhauer.

Ercument33

Üye
    Konu Sahibi
Bana 5-6 Milyon Euro lazım...

Ercument33

Üye
    Konu Sahibi
5-6 milyonum olsa İngiltere'ye giderim 5-6 ev satın alırım birinde kalırım diğerlerini kiraya veririm oooooh tadından yenmez valla

Üst Alt