Bu sistem ne kadar eder?

Sponsorlu Bağlantılar

fuko08

fuko08

Üye
    Konu Sahibi
Bu sistem ne kadar eder?
Pc toplamayı düşünüyorum eskisine ekran kartı aldım yazın kardeşimle pc paylaşma derdi biticek Inşallah :D Buraya yazmaya üşendim aşada resmi var.

Tüm parçaları 2. El almayı düşünüyorum bütçe bin lira. Kasayı ve dvd romu eklersek ne kadar eder buna benzer bi sistem kazık yemiyim. Tavsiyeleriniz nedir ben sadece istediğim sisteminin özelliklerini yazdım. Unutmadan hepsini 2. El olacak ha. Artan para olursa lcd de alırım. Sağolun.

fuko08

fuko08

Üye
    Konu Sahibi
Up

The Benefit

The Benefit

Üye
Fena durmuyor ama işlemci ne düşünüyorsun? Quad core bir sürü işlemci var. Hangisi istediğin? Ekran kartını da sanırım düşük bir model tercih edeceksin. Ne için topluyorsun bu sistemi? Oyun için mi?

fuko08

fuko08

Üye
    Konu Sahibi
Fena durmuyor ama işlemci ne düşünüyorsun? Quad core bir sürü işlemci var. Hangisi istediğin? Ekran kartını da sanırım düşük bir model tercih edeceksin. Ne için topluyorsun bu sistemi? Oyun için mi?
Oyun için evet. Q9300 tarzı bişey ama amd de olur yani. Ekran kartını siz ne onerirsiniz?

The Benefit

The Benefit

Üye
Oyun için evet. Q9300 tarzı bişey ama amd de olur yani. Ekran kartını siz ne onerirsiniz?
Ya HD7770 ya da HD7850 yeterli olacaktır. Eğer Amd düşünürsen işlemci olarak da fx6300 almanı öneririm. Oyun için bütçe kısıtlı ise İntel alman uygun değil bana göre.

• Beğen
Tepkiler: fuko08
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
senin işini AMD sistem fazlasıyla görür.
ram olarak 1600mhz alman çok daha iyi olur. tavsiyem 2x4GB 1600mhz
anakart AM3+ soketli alabilirsin. 970A-G46 gibi bir anakart yeterli gelir.
işlemci olarak AMD Athlon II x3 450 yada 460 gibi bir işlemci yeterli gelir. 4 çekirdek olsun dersen Phenom II x4 940 960 gibi yada en iyisi FX4100 alabilirsin.

ekran kartı olarak şuan ve sonrasında sıkıntı çıkarmayacak parasını hakeden model HD7850'dir.
harddiski kafana göre al. power önemli yazdığın üzere 600watt almalısın 80plus olursa çok daha iyi olur.

fuko08

fuko08

Üye
    Konu Sahibi
senin işini AMD sistem fazlasıyla görür.
ram olarak 1600mhz alman çok daha iyi olur. tavsiyem 2x4GB 1600mhz
anakart AM3+ soketli alabilirsin. 970A-G46 gibi bir anakart yeterli gelir.
işlemci olarak AMD Athlon II x3 450 yada 460 gibi bir işlemci yeterli gelir. 4 çekirdek olsun dersen Phenom II x4 940 960 gibi yada en iyisi FX4100 alabilirsin.

ekran kartı olarak şuan ve sonrasında sıkıntı çıkarmayacak parasını hakeden model HD7850'dir.
harddiski kafana göre al. power önemli yazdığın üzere 600watt almalısın 80plus olursa çok daha iyi olur.

Sağol dostum uğraştığın için. Phenom alırsam bütçeyi çok aşarmı ? Ekran kartı da iyimis cidden.

fuko08

fuko08

Üye
    Konu Sahibi
Ya bu arada amd neden bukadar ucuz? intele göre yani. Fx4100 özelliklerinde bi intel en az 700 değilmi. Yoksa intel çok daha iyi bir performans mı veriyor?

The Benefit

The Benefit

Üye
Ya bu arada amd neden bukadar ucuz? intele göre yani. Fx4100 özelliklerinde bi intel en az 700 değilmi. Yoksa intel çok daha iyi bir performans mı veriyor?
İntel daha performanslıdır; fakat sen İntel işlemciye vereceğin o parayı Amd tarafında ekran kartı için ayırırsın. Böylece daha performanslı bir bilgisayara sahip olursun. 2000tl'yi geçmeyecek bir sistem için İntel alma.

• Beğen
Tepkiler: fuko08