s3 şarj sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
s3 şarj sorunu
Arkadaslar son bir haftadir telefonum şarjı çok çabuk bitiyor örnek verecek olursak gece % 100 şarjda bırakıyorum sabah kalktığımsa % 77lerde oluyo eskiden hele 4.3 güncellemesinden önce sabah kalktığımda en kötü % 97 olurdu. acaba neden kaynaklı olabilir. not: batarya da sıkıntı yok 2 aylık batarya

AdemOyuklu

Üye
bataryayı yeni mi aldınız ?

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
yok iki ay önce tipik s3 gec sarj olma sorunu yüzünden garantiye vermiştim sarj adaptörüyle birlikte bataryayi da degismisler.

AdemOyuklu

Üye
ozaman bataryanı komple boşalt ve tekrar %100 doldur bunu 3-4 gün dene daha öncesinde ilk sajın 48 saat şarjda durması gerkli idi yaptınız mı bunu ?

tekrar deneyin olmaz ise telefonu resetleyip tekrar deneyin daha olmadı garantiye tekrar göndereceksiniz :)

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
bi kere senin dediğin eski piller için geçerli ve o 48 saat degil ayrica.
ikinci olarak zaten 3 kere falan komple bosaltip yeniden % 100 yaptım
son olarak garanti işi sıkıcı iş ve birtek bende böyle olduğunu sanmıyorum konuya hakim birileri vardır :)

AdemOyuklu

Üye
bir hafta öncesine kadar s 3 kullanıyordum dikkatini çekerim .
sıfır batarya aldıgın da hiç kitapcıgını okudun mu ne yazıyor daha hala duruyor kullanmadım s satmadan önce aldıgımda kaliteli bir batardaya yazan buydu .
ozaman sıkıntı senin telefonunda .

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
Tamam önerin için teşekkür ederim ama sorunumun çözümü yada odak noktası bahsettiğin yer degil

AdemOyuklu

Üye
sorununun çözümünü bulman dilegi ile.

weesel

weesel

Üye
Telefonu ne zamandır kullanıyorsun? Ben bu tarz şarj sorunlarıyla çok fazla karşılaştım üstelik ben de garantiye verip yeni batarya aldığım ve de bu konuya çok dikkat ettiğim halde kısa süre içinde batarya performansında düşüş gördüm. Sanırım genel bi problem. Yine de batarya ömrü konusunda öneride bulunmak gerekirse:
1- Telefon şarjdayken telefonu kullanmamaya çalış.
2- USB girişli orijinal şarj aletin varsa telefonu bilgisayara USB ile bağlayıp şarj etme.
3- Mobil veri kullandığın zamanlarda WiFi, WiFi kullandığın zamanlarda mobil veri kapalı dursun. GPS açma. Çok gerekmedikçe "akıllı bekleme" özelliğini aktif etme.
4- İşe yarayacağını düşünüyorsan Battery Doctor programını Google Play'den indirebilirsin. Kendim de kullanmayı denedim çok büyük bi fark gördüğümü söyleyemem ama denemekten zarar gelmez dersen programa bi gözatabilirsin.
5- Beyaz rengin ve çok açık tonların yoğunlukta olduğu duvar kağıtları daha fazla şarj yer çünkü pili %50 oranda tüketen ekran. Bi de parlaklığı azaltmanı öneririm hatta otomatiğe alman daha iyi olur.
6- Kullanmadığın zamanlarda telefonu güç tasarruf moduna alabilirsin. Kullanırken kasma yapabilir çünkü.
7- Telefonun şarjını tamamen bitirip o şekilde şarj etmeye çalış. %50'deyse "azalmış bunun şarjı" deyip şarja takma da, sıfırlansın öyle şarj et.
Sorunun kaynağını bilemesem de en azından anlayana kadar yardımcı olabilecek şeyler bunlar, benim de elimden bunları yapmaktan daha fazlası gelmiyor açıkçası :)

werderbax

Üye
Internetten çok veri indirmiyorsan kardeşim 3g yi kapat whatsapp gibi Programlar gsm modunda da gayet başarılı. Ben Kıbrıs'ta şimdi askerim burda 3g yi çekecek diye zorluyor telefon kendini buda bataryanı vampir gibi emiyor gsm modunda sıkıntı %50 azalıyor

TheMadness

TheMadness

Üye
sorunlu soket yüzünden 3 kere servise verdim açıklamaya yazdırdım 3 kere geri geldi "Şarj aleti değiştirildi ve prosedür gereği yazılım yeniden yüklendi". OTG kablosu çalışmıyor sadece orjinal samsung şarj aletiyle şarj oluyor gerekirse bi ara garantiden ayrı olarak soket değiştireceğim. Servis kalitesi %0 geçici çözüm sunuyorlar.

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Yavas sarj olma sikintisi yasayan var mi?

MaxipmaN

Üye
48 saat mi ya rüyanda mı gordun bu rakamı :muha:

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
IchigoKurosaki' Alıntı:
Yavas sarj olma sikintisi yasayan var mi?
Aynen s3lerde sarj aleti sıkıntılı kardeşim servise gonder yada yeni bi tane al

Internetten çok veri indirmiyorsan kardeşim 3g yi kapat whatsapp gibi Programlar gsm modunda da gayet başarılı. Ben Kıbrıs'ta şimdi askerim burda 3g yi çekecek diye zorluyor telefon kendini buda bataryanı vampir gibi emiyor gsm modunda sıkıntı %50 azalıyor
öyle kardeşim dediklerin dogru da ben sanki yukledigim uygulamarladan biri yuzunden mi oldu diye düşündüm çünkü degisen bi tek onlar yada uzun süredir format atmadigimdan mi
Telefonu ne zamandır kullanıyorsun? Ben bu tarz şarj sorunlarıyla çok fazla karşılaştım üstelik ben de garantiye verip yeni batarya aldığım ve de bu konuya çok dikkat ettiğim halde kısa süre içinde batarya performansında düşüş gördüm. Sanırım genel bi problem. Yine de batarya ömrü konusunda öneride bulunmak gerekirse:
1- Telefon şarjdayken telefonu kullanmamaya çalış.
2- USB girişli orijinal şarj aletin varsa telefonu bilgisayara USB ile bağlayıp şarj etme.
3- Mobil veri kullandığın zamanlarda WiFi, WiFi kullandığın zamanlarda mobil veri kapalı dursun. GPS açma. Çok gerekmedikçe "akıllı bekleme" özelliğini aktif etme.
4- İşe yarayacağını düşünüyorsan Battery Doctor programını Google Play'den indirebilirsin. Kendim de kullanmayı denedim çok büyük bi fark gördüğümü söyleyemem ama denemekten zarar gelmez dersen programa bi gözatabilirsin.
5- Beyaz rengin ve çok açık tonların yoğunlukta olduğu duvar kağıtları daha fazla şarj yer çünkü pili %50 oranda tüketen ekran. Bi de parlaklığı azaltmanı öneririm hatta otomatiğe alman daha iyi olur.
6- Kullanmadığın zamanlarda telefonu güç tasarruf moduna alabilirsin. Kullanırken kasma yapabilir çünkü.
7- Telefonun şarjını tamamen bitirip o şekilde şarj etmeye çalış. %50'deyse "azalmış bunun şarjı" deyip şarja takma da, sıfırlansın öyle şarj et.
Sorunun kaynağını bilemesem de en azından anlayana kadar yardımcı olabilecek şeyler bunlar, benim de elimden bunları yapmaktan daha fazlası gelmiyor açıkçası :)

Teşekkür ederim kardesim dediklerin dogru ama seninde dediğin gibi o sarji uzatma programlari biraz yalan gibi yada ram temizleme uygulamari onlara pek gerek yok gibi

Üst Alt