Dilencilik yapmak caiz midir?

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Dilencilik yapmak caiz midir?
İslam’da kural olarak dilencilik yasaklanmıştır. Bunun tek istisnası vardır. O da bir kimsenin çalışamayacak derecede güçsüz hale gelmiş olması ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır. Buna göre dilencilik bir kazanç yolu değil, zaruret haliyle sınırlı bir ruhsattır.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim ve Özkan Ç.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
ama artık günümüzde meslek haline gelfi

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
Okul dönüşlerinde görüyorum hep adam oturmuş sigarasını tüttürüyo :bilmm

• Beğen
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
şöyle bir şeyde varki bizler üstümüze düşen görevi yapmak için gerçekten durumu iyi olmayan insanları bu insanlrdan ayırmak ve onlara yardım elimizi uzatmak gerek

• Beğen
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Ben daha çok dilenenlere değilde kalem vs. satanlara yardım ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve mehsevim
0MG90

0MG90

Üye
Teşekkürler Kadir abi

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Paylaşım için :tşk:

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
:rica:

Symbianizer

Symbianizer

Üye
Ben şahsen adama bakıp yardım ederim kadınlara da yardım etmem.
Bir adamın yanına yaklaşıyorum,tam vereceğim parayı sigara içki kokusu falan geldi mi dönüp giderim.
Kadınlara yardım etmem çünkü yardım ettiğim tüm kadınlar sahtekar çıktı.Geçen yaz köyde motorla buğdayı boşaltırken mavi bi tourneo connect son model.Arabadan bi kadın indi hemen üstüne paçavra bişeyler geçirdi içerdekiyle konuştu yürüyerek harmanın aşağıdan dolaşıp sanki orada çok önce geziniyomuş gibi yorgun ağlıyor gibi geldi bu arada biz çay içiyorduk babam gille.Babam gil tam parayı çıkartırken durdurdum kadını uzaklaştırıp anlattım gördüklerimi yanımızda da babamın arkadaşlarından biri küfür ede ede kalktı gitti kadına muhtardı zaten bidaha görürsem jandarma yan köyde dedi kovdu :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt