İpucu Windows Phone Uygulamaları neden basit ?

Sponsorlu Bağlantılar

bsavr

bsavr

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone Uygulamaları neden basit ?
Arkadaşlar Windows Phone'daki uygulamalar neden bu kadar basit oluyor. örnek olarak Whatsapp mesela. Android , iOS'dakine bakın bide bizdekine bakın diğer uygulamalar içinde aynı şey neden önemsemiyorlar çıkarıyosunuz bari tam çıkarın :bann:

ardacumhur

ardacumhur

Üye
O uygulamalar da ilk çıktıklarında tam değillerdi, geliştiriciler o platformlarda daha deneyimliler, bunlar için özel firmalar var destek hizmeti veren.

Ancak WP8 altyapısı henüz yeni sayılabilecek bir geçmişe sahip olduğundan kapsamlı uygulamalar hızlı gelmiyor.

Şahsi fikirlerimdir.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Yağız Ryan

Yağız Ryan

Üye
İlk yoruma katılıyorum onlarda ilk başlarda da basitti olabilir kafaya takılcak bişey yok günden güne gelişiyor ilerde en büyük olacak platformla beraber büyümekten mutluluk duyuyorum :):)

bsavr

bsavr

Üye
    Konu Sahibi
Uygulamaların hızlı yavaş gelmesiyle bir ilgim yok ama tasarımları gerçekten çok kötü Android'deki Whatsapp'a bakıyorum bide bizdekine inanılmaz fark var

Yağız Ryan

Yağız Ryan

Üye
Kardeş andoidde whatsapp kaç yıldır var araştır bence bi

bsavr

bsavr

Üye
    Konu Sahibi
Bizdede gelişirmi sizce 1 yıla kadar iosdaki yada androiddeki gibi olurmuki bide yani bütün uygulamaların tasarımı aynı tek whatsapp için söylemiyorumki illa böyle tasarımmı yapcaklar yani

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Bizdede gelişirmi sizce 1 yıla kadar iosdaki yada androiddeki gibi olurmuki bide yani bütün uygulamaların tasarımı aynı tek whatsapp için söylemiyorumki illa böyle tasarımmı yapcaklar yani

Her platformun benimsediği bir tasarım altyapısı var. Windows Phone 8 ve windows 8 yeni bir anlayış ile piyasaya çıktı. Eski adı modern arayüz'dü. Kutucuklar ve bunlara ilişkin bir tasarım anlayışı doğdu. Benim için mükemmel bir yenilik olarak tanımlanabilir.

Kutucuklarla birlikte sade, temiz ve net bir görünüm elde edilmeye çalışıldı. Uygulama geliştiricilere sunulan imkanlar da bu anlayışı sürdürmeye yönelik.

Bu yüzden bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Gölgeler, renk geçişleri, köşe yuvarlama gibi efektlerin kullanılmayacağını tahmin ediyorum.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benimde anlamadığım ne kadar da süslü şeylerin meraklısıymışız. Ana görevlerini en sade şekilde yerine getirsin yeterli yani. Takmayın kafanıza, eksikler gideriliyor. Herşey whatsapp, facebook değil ki, onların o tarz programları daha gelişkinken bizimde Navigasyon, fotoğraf ... vs. programlarımız daha gelişkin. Kaldı ki 6 ay içinde büyük bir hızlanma ve yenilenme göreceksiniz.
Arkadaşlar yani çağ atladık, cafcaflı görüntüler, tasarımlar eskidendi. Artık sade tasarımlar daha şık ve moda. (Bir tasarımcı olarak benim fikrim) ;)

Rainesto

Rainesto

Üye
Yorumlara katılıyorum ama api destegi ile ilgilide olabilir

turbocore

turbocore

Üye
Arkadaşlar whatsapp konusunda sıkıntınız olmasın kesinlikle uygulama android iosu ezdi ama diğer uygulamalarda katılıyorum çok ezik alın size bir örnek resim :D

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Arkadaşlar whatsapp konusunda sıkıntınız olmasın kesinlikle uygulama android iosu ezdi ama diğer uygulamalarda katılıyorum çok ezik alın size bir örnek resim :D
resme tıklayınca sadece yazı geliyor ve sorry ile başlıyor :) konuya dönecek olursak.Wp8 Sadelikten yana yani cafcaflı görüntüler pek beklemeyin derim.Ama wp8.1 güncellemesinden bir sure sonra bizim programlarda diğer platform programlarıyla aynı özelliklere sahip olacaktır çünkü programcılaea daha fazla imkan sağlanılacak yani bekleyip muradımıza ereceğiz arkadaşlar :)

turbocore

turbocore

Üye
resme tıklayınca sadece yazı geliyor ve sorry ile başlıyor :) konuya dönecek olursak.Wp8 Sadelikten yana yani cafcaflı görüntüler pek beklemeyin derim.Ama wp8.1 güncellemesinden bir sure sonra bizim programlarda diğer platform programlarıyla aynı özelliklere sahip olacaktır çünkü programcılaea daha fazla imkan sağlanılacak yani bekleyip muradımıza ereceğiz arkadaşlar :)
Olab,ilir ama 2.seçenek sunabilirler isterlerse yani karanlıkta iyi olmuyor .:D.

Emre

Üye
WP8 Daha Yeni Yeni Gelişiyor Uygulama Ve Oyunları
benim Gözümdeki
eksikleri
> PPSSPP Gelmeli Mağazaya Belki Daha Stabil Çalışır
Playstation 1 Emulator Zaten Mağazada Var EmiPSX

> Sonra Puffin Browser Gelmeli Opera Mobile Classic'de Olur

> Dışardan Uygulama Yüklenmeli Microsoft Buna Baksa İyi Olurdu

remzi33

remzi33

Üye
whatsapp da saat sorunu var zaten. Bazen oluyor öyle. Benim de başıma çok geliyor

bsavr

bsavr

Üye
    Konu Sahibi
Ya büyük bir sistem olmak istiyorsak bence önce bi tasarımlarını iyileştirsinler gerçekten çok ezik duruyor sırf bu yüzden pişman oluyorum bazen herşey tamam ama şu iş bozuyor

smltrl

Üye
Metro arayüzü zaten basitliği temel alan bir ara yüzdür fakat dediğiniz şeyde haklısınız kullanıcı sayısının az olmasından dolayı geliştiriciler diğer platformlar kadar önem vermiyor. Ama uygulamalarda mağazada 1 yılı aşkın sürede inanılmaz gelişmeler oldu. Whatsapp`ın ilk halini hatırlayan var mı?

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
WP8 Daha Yeni Yeni Gelişiyor Uygulama Ve Oyunları
benim Gözümdeki
eksikleri
> PPSSPP Gelmeli Mağazaya Belki Daha Stabil Çalışır
Playstation 1 Emulator Zaten Mağazada Var EmiPSX

> Sonra Puffin Browser Gelmeli Opera Mobile Classic'de Olur

> Dışardan Uygulama Yüklenmeli Microsoft Buna Baksa İyi Olurdu

Şuanda Wp8 deki sorun kodlama sorunu ve bu 8.1de düzelmesi bekleniyor ve xap degişecek

Ayrıca Dışarıdan Uygulama Yüklenirse Virüs Bulaşır Virüslü Bir Sistem İstemeyiz heralde ?

Emre

Üye
Şuanda Wp8 deki sorun kodlama sorunu ve bu 8.1de düzelmesi bekleniyor ve xap degişecek

Ayrıca Dışarıdan Uygulama Yüklenirse Virüs Bulaşır Virüslü Bir Sistem İstemeyiz heralde ?
Paralı Uygulamaları Beleşe Oynamak Istemez'misin
Unlocksuz Yüklenmiyor Maalesef Bu benim Sorunum Sana ne oluyorsa

Üst Alt