Uygulama Android hakkında bir kaç soru

Sponsorlu Bağlantılar

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Android hakkında bir kaç soru
Arkadaşlar daha önce hiç Android telefon kullanmadım, şu aralar bir telefon almayı düşünüyorum size bir kaç sorum olacak.

1- Anroid'deki Root işlemini Symbian'daki hack ile, Custom Rom'u da CFW ile eşit tutabilir miyiz ? Bu işlemlerin neye yaradığı hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum.

2- Android telefonun garanti dışı kalması neye bağlı ?

3- Android'de her ekrana ayrı duvar kağıdı koyabilir miyiz var mı bir yolu ?

4- WhatsApp uygulamasının bildirimlerini kapatabileceğim bir widget türü var mı, yani internete bağlıyken WhatsApp mesajı gelmeyecek.

5- Telefonu aldığımda direk Rom atmayı düşünmüyorum onun yerine bir kaç launcher veya performansa yönelik uygulama önerileriniz var mı ?

Şimdiden teşekkürler

Invoke

Invoke

Üye
1.Evet sanırım bir tutabilirsin benim de symbian bilgim az ama sanırım bir olabilirler. Root her şeyi yapabilmen için gerekli yetki oluyor, bir nevi admin oluyorsun.
2.-
3.Hayır. Varsa da bilmiyorum, zaten çok lüzumsuz bir şey. Şöyle bir şey yapabilirsin resimleri birleştirirsin öyle duvar kağıdı yaparsın. Zaten her ekranda aynı olmuyor, resmin devamı oluyor.
4.Evet, ilgili prog. vardı. Forumda görmüştüm ama nedir ne değildir bilmiyorum.
5.Direk rom atma zaten. Alacağın telefona bağlı sorduğun bu soru. Root yapabilirsin sistem dosyalarına vs erişebilmek için. O da çok gerekli değil, yeni başlayan biri için. Öneri olarak, çöp uygulamalarla telefonu doldurma, diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: By_Casparov ve Pikkaccu
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
WhatsApp kapatmayı aradım ama bulamadım ben de :(

By_Casparov

By_Casparov

Üye
1.Evet sanırım bir tutabilirsin benim de symbian bilgim az ama sanırım bir olabilirler. Root her şeyi yapabilmen için gerekli yetki oluyor, bir nevi admin oluyorsun.
2.-
3.Hayır. Varsa da bilmiyorum, zaten çok lüzumsuz bir şey. Şöyle bir şey yapabilirsin resimleri birleştirirsin öyle duvar kağıdı yaparsın. Zaten her ekranda aynı olmuyor, resmin devamı oluyor.
4.Evet, ilgili prog. vardı. Forumda görmüştüm ama nedir ne değildir bilmiyorum.
5.Direk rom atma zaten. Alacağın telefona bağlı sorduğun bu soru. Root yapabilirsin sistem dosyalarına vs erişebilmek için. O da çok gerekli değil, yeni başlayan biri için. Öneri olarak, çöp uygulamalarla telefonu doldurma, diyebilirim.
mert e bak hele :bleh::bleh:2- Telefonunu root izni verirsen garanti dışı kalır

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Stock romu flashlar gönderirim. :pro:

• Beğen
Tepkiler: By_Casparov ve Pikkaccu
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Z1 Compact :)Stock ROM = OFW oluyor demi :DAndroid ile Symbian arasındaki bağları kurarsam daha kolay olur alışmam :D

Invoke

Invoke

Üye
OFW: Original Firmware ise evet. :D

• Beğen
Tepkiler: Pikkaccu
Invoke

Invoke

Üye
@By_Casparov HTClerde nasıl? Bootloader yok mu? Bizde(Sony) de var bootloader. Onu da geri kapatır, veririz. :pro:
Bu arada ben Nexus 5 aldım, sana söylemiş miydim ? Onu da aynı gün rootladım, bootloader da açık. :ehe

• Beğen
Tepkiler: By_Casparov
By_Casparov

By_Casparov

Üye
@By_Casparov HTClerde nasıl? Bootloader yok mu? Bizde(Sony) de var bootloader. Onu da geri kapatır, veririz. :pro:
Bu arada ben Nexus 5 aldım, sana söylemiş miydim ? Onu da aynı gün rootladım, bootloader da açık. :ehe
benim telefon bozulduğunda nerdeydin len o zaman :ah:ah
vay hayırlı olsun sonunda karar verebildin demek :gul::gul:

• Beğen
Tepkiler: Invoke
AHKE

AHKE

Üye
whatsapp ta bildirimi kapatmak istiosan uygulamayı dondurabilirsin link2sd ile ama root gerekio

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Bir uygulama veya widget yok mu symbiandaki gibi

Takipçi Satın Al

Üst Alt