imei çalındı

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
imei çalındı
arkadaşlar bende iphone 5 var bi gün mesaj geldi "bu imei nolu cihaz klonlanmıştır 30 gün içerisinde kapatılacaktır" diye ve bende imei sorgulattım gerçektende çalındığını öğrenince şok oldum lütfen yardım edin

mu86

mu86

Üye
Faturası garantisi varmı?

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
herşey mevcut

mu86

mu86

Üye
Evet, mayıs ayı içinde telefonumun İMEİ numarasının klonlandığına dair yasal uyarı mesajı aldım ve ne yapmalıyım diye yaptığım araştırmalardan bir sonuç alamadım. herkes tüketici haklarına başvur demiş ama birkaç kişi dışında hiç kimse sonucun ne olduğu ile ilgili bilgi paylaşmamış. Ben de bu süreçte başımdan geçenleri paylaşayım, belki birkaç kişiye faydam dokunur diye düşünüp yazmaya karar verdim.
15 Mayıs 2013'de telefonuma malum mesaj geldi. Hemen *#06# yapıp gelen mesajdaki ile telefonumun İMEİ numarasını karşılaştırdım; numaralar aynı. Birkaç gün içinde telefonu satın aldığım mağazaya gittim durumu anlattım, tek çözüm İMEİ numarasını tek bir hatta atamakmış. Uzunca süren bir tartışma sonunda böyle bir çözümü kabul etmeden mağazadan ayrıldım. Sonuçta garantili telefonumda neden kısıtlamayı kabul edeyim ki! İçimde de bir umut belki de kapanmaz diye... Ama 15 Haziranda acı gerçek; telefonum artık hiçbir hattı tanımıyor kısaca görüşmeye kapatıldı. 19 Haziranda hem satıcı firmaya, hem de üretici/distribütör firmaya şikayet mailleri attım, bilindik bir şikayet sitesi üzerinden şikayette bulundum. Sadece üretici /distribütör firma benimle iletişime geçti ve çözümün İMEİ'nin tek hatta bağlanmak olduğunu tekrarladı. Yine tartışmalar ve bağrışlar eşliğinde bir sonuca ulaşamadım ve en kısa zamanda yasal süreci başlatacağımı belirterek telefonu kapattım. Ertesi gün soluğu İl Tüketici Hakları Hakem Heyetinde aldım. Derdimi anlattım önceden hazırladığım dilekçemi uzattım:

-Öncelikle biz 3bin küsür liranın üzerindeki sorunlara bakıyoruz dediler. Sizin sorununuzla ikmet ettiğiniz ilçe kaymakamlıklarındaki Hakem Heyetileri ilgileniyor. Ama önce konuşalım sonra isterseniz yine gider, başvurursunuz.

-Dinliyorum.

-Yaklaşık 2 sene öncesine kadar bu konuda tüketici lehine karar çıkıyordu. Ama 2 yıl önce yayınlanan bir genege ile bu durum ayplı mal olmaktan çıkarılıp adli vaka sayıldı yani nasıl ki telefonunuz çalındığında firmadan talepte bulunamıyorsanız İMEİ klonlanmasında da firmadan bir talepte bulunamıyorsunuz.

-Peki garanti ne işe yarıyor? Kullanıcı hatası olmayan durumlarda firmanın telefonu herhangi bir kısıtlama olmadan tamir etmesi için garanti verilmiyor mu? Hem bunu firma da çözmüyor bakanlık çözüyor.

-Garanti yazılımsal ya da donanımsal problemleri kapsıyorar. Yani bir bakıma üretim hatalarını diyebiliriz. Evet aslında bu konuda firma hiçbir şey yapmıyor. sadece bir form hazırlayarak faturanızın da bir örneğiyle bakanlığa başvuruyor.

-Peki bu durum beni kaçak telefona yönlendirmiyor mu?

-Öyle demeyelim de aslında nasıl ki telefonunuz çalındığında İMEİ numarasından yerini tespit edebiliyorlarsa bu durumda da tespit edip ağır yaptırımlar uygulanabilir. Hem caydırıcı olur hem de sizin hakkınız korunur.

-Yani bu durumda suçu ben işlemişim gibi kısıtlanmış bir telefon kullanacağım?

-Ne yazık ki yapabileceğiniz birşey yok.

-Peki. Teşekkür ederim. İyi günler.

Evet Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ndeki konuşma aynen böyle.

Kısaca bu konuda yapabileceğimiz tek şey; Elimizde telefonun faturası, suçlu psikolojisiyle gidip firmadan özür diler kıvamda İMEİ numarasını tek bir hata atamalarını istemek.

Teselli ikramiyesi olarak da isterseniz daha sonra yine faturanızla gidip telefun numarasını değiştirme talebinde bulunabiliyorsunuz.

Sonuç olarak bu gün (21 Haziran 2013) yetkili servise faturam ile gidip telefonu tek hata atamaları talebinde bulundum.
Ortalama 15 günlük bir süre sununda telefonumun o hattımla kullanıma açılacağı müjdesiyle işime döndüm.
Alıntı

kerem.krmoglu

kerem.krmoglu

Üye
Kardeş yapman gereken tek şey telefonu aldığın yere götürüyorsun imei numaranı tek bir hat üzerine atamalarını istiyorsun bahset böyle böyle çalındı diye.

burak_yksl_88

Üye
benzer duruma eski nokia telefonumda yasadim yillar once. tuketci haklarina gittigimde karsimdaki memur bana dert yandi durdu. onunda klonlanmis mahkemeye vermis takipsizlikle sonuclanmis. devlet yol gostermis faturani goster tek hat ustunden kullan

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
tşk ama ben bunun peşini bırakmam

0MG90

0MG90

Üye
Dün benim arkadaşa da geldi Yasal Uyarı olarak 30 gün içinde kapanacak diye. Garanti bir şey yapamıyor mu?

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Yok ya. Öyle dünya mı varmış. Benim suçum mu sanki. Bu Türkiye kadar saçma bir ülke yok yemin ederim. Cinnet geçirir insan. Tek bu değil her şeyi sorun. Ben burada istediğim gibi kullanabiliyorum telefonumu be kayıt ne başka bir şey.

bLnmz

bLnmz

Üye
Telefonunun kapanmasını bekle. Garantiye götür telefon hattımı görmüyor de. İşlem yapmazlarsa arkadaşların söylediği gibi gidip tek hatta tanımlat.
Distrübitör firma ile değil, direk telefonun mağazasına götür. Sorununu belirt. Hattımı görmüyor. Kullanamıyorum de. Eğer yapabileceğimiz birşey yok derlerse git aldığın yere, IMEI'yi tek hatta tanımlat.

0MG90

0MG90

Üye
Benim arkadaşa gelen imei no mesajı ile telefondaki imei no aynı değilmiş. Bir kontrol et istersen.

burak_yksl_88

Üye
Benim arkadaşa gelen imei no mesajı ile telefondaki imei no aynı değilmiş. Bir kontrol et istersen.
dogru diyor. benim telefon kapanicak sen hattani benim kapanacak tele taktin sonra kendi teline gectin sanada o mesaj gelir imei no farklidir ama ve seninki kapanmaz

bluee_06

Üye
Merak ettigim soru iphone 5 lerin imei si ne zaman dan beri klanlanmaya başladı ☺️

silivriserdar

silivriserdar

Üye
Mahkemeye gitmek gerek gerekirse tazminat davası açmak mantıklı olanı sonuçta sen garantili faturalı parasını ödeyerek bir telefon alıyorsun. İmei nasıl bir başkası klonlayabiliyor kullanılan telefon kaçak değil birşey değil.

Takipçi Satın Al

Üst Alt