Haber WP8.1 SDK üst düzey geliştiricilerle teste sunuldu!

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Konu dışına çıkmak adına bir soru sormak istiyorum ben?
Şu arama geçmişi için de bir düzenleme var mı?
Red ettiğim aramayı cevapsız arama olarak görmek sinirime dokunuyor açıkçası.
Birde aramalar grup olarak listelense daha iyi olmaz mı? Aynı ismi listede 30 40 kere görmek kabus gibi.

• Beğen
Tepkiler: skynet, Dexter Morgan ve kimbilir_01

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Konu dışına çıkmak adına bir soru sormak istiyorum ben?
Şu arama geçmişi için de bir düzenleme var mı?
Red ettiğim aramayı cevapsız arama olarak görmek sinirime dokunuyor açıkçası.
Birde aramalar grup olarak listelense daha iyi olmaz mı? Aynı ismi listede 30 40 kere görmek kabus gibi.
grup olarak
Cevapsız Aramalar
Gelen Aramalar
Giden Aramalar
yapılabilir

narnia16

narnia16

Üye

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

blackcemre

Üye
Görüntülü görüşme gelecek mi 3g üzerinden?

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Nisan ayından sonra bence bu muhabbet için ayrı konu açılmalı benim şahsi görüşüm bu gelen özellikler zaten olması gerekenler.Bizlere özgür abinin dediği gibi ek özellik lazım ne bileyim hareketli kilit ekranı gibi hareketli hava durumu gibi extra hoş
şeyler gelirse güzel olacak bakalım nisan ayı gorucez :)

• Beğen
Tepkiler: PureFood

yunusiyunus

Üye
arama demişken ben de süre olmasını istiyorum ya symbianda çok güzeldi kiminle kaç Dakka konuşmuşuz.var mı acep

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
grup olarak
Cevapsız Aramalar
Gelen Aramalar
Giden Aramalar
yapılabilir
Daha çok arama listesinde bir isim altında gelen giden cevapsız arama listesi gibi bir şey istiyorum ben.
Örnek listede Aşkım isme tıklayınca, arama geçmişini arama sürelerini görmek gibi diyorum yani.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben şahsen kilit ekranında hareketli animasyon görmeyi çok isterim.
Hele bir de androiddeki gibi interaktif (dokunarak su efekti verme vb) olursa tadından yenmez.
İnteraktif olmasa bile hareketli birşeyler olsun yeter.

Örneğin bir hava durumu uygulaması düşünün.
Şu an kilit ekranına bulut, güneş, yağmur vb resmi konulabiliyor ama hareketli olmayınca çok tat vermiyor.
Kilit ekranında hava yağışlı olduğunda şimşek çakan bir bulut resmi hayal edin.
Ya da hareket eden bir güneş resmi, atkısı sallanan bir kardan adam resmi...
Güzel olmaz mıydı ;)

@OttomaN TigeR
Harika olur, inşallah kilit ekranını ileride dediğin gibi hareketli görseller ile kişiselleştirme imkanımız olur. :)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Mantıpa bakınız. Şaşkınlıklar içerisindeyim. Oldu o zaman 8 de kal sen bence. Şu zamanda o zaman herkes maymun iştahlı. Aylık telefon değiştiren zırt pırt hat çıakrtılan bir dönemdeyiz. Herkes o zaman maymun iştahlı. Bence 8.1 de MS gerekeni yapıyor. İsterse yapmasın kardeşim bu kadar insan da yeter artık der gider android alır bir şey yapar yani. Şu zamanda doğru sözler varsa biri şu MS 8.1 ile kullanıcıların isteklerine kulak verdiğini açıkca gösterdi. Yeterlimi bu kesinlikle tartışılır çünkü insanlar şunu diyebilir gelece özelliklerle hala android yada iosun gerisindeyiz diyebilir mesela ios ve androidi uzun zamanlar kullanmış ve özelliklerine çok iyi hakim insanlar hayır androidte yada ios ta daha fazla özellik var diyebilir androidçiler haklıdır bence neden çünkü sistem bi kere herşeyi yapmanıza neredeyse yuzde 99 izin verir vaiyette. İos ta yılların geliştirmesi var ama android kadar çok özellikli değil. Ama Ali Kemal abiye sorarsak o da diyecektir ki bizim şu şu özelliğimiz androidte iosta yok bakın onlara yıllar sonra gelen özellik bizde ilk çıktığında vardı diyebilir. Ama tekrar söylüyorum burada tek doğu olan kimsenin laf söylemeyeceği bir şey varsa oda MS nin kullanıcılarının isteklerine kulak verdiğidir. Bu da demek oluyorki ilerleyen zamanda isteklerimizin zamanla sağlanacağının göstergesi oluyor.

kardeşim cevap vermek istemiyorum,nasıl anlarsan anla iki gün önce sadece bildirim merkezi bile yeter diyorduk , ne ara bu kadar geliştik ? Yetmez mi bu kadar yenilik ? İşte bunlarla ayak uydururuz yeni teknolojiye ,yenisi çıksın eminim mc onuda ekler , fikir konusuna gelirsek benim zihniyetim saçma olabilir , ama sizin insanların fikrine saygılı olmamanız da devede kulak kalmıyor Anlatabildim Mi :))

Bay H

Bay H

Üye
parlaklık bölümünde değişen bir şey yok

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ya arkadaşlar gökten ne yağmış da yer kabul etmemiş:)

Osman Özer Öz

Osman Özer Öz

Üye
Uygulamayı hafıza kartına taşıma

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Storage Sense Ekran Görüntüsü

Ekli dosyalar

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: ademoz05, capkino06, Dexter Morgan ve 1 kişi daha
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Değerli Maxicep üyeleri, WP 8.1 SDK BETA ile gelecekler aşağı yukarı belli olduğuna göre şöyle bir Microsoft'un kullanıcı isteklerini ne kadar kapatmış birlikte bakalım.(Windows Phone 8 Eksik Ve Istekler Anketi):
Maxicep Üyeleri 2013 Yılında Bir Anket Yapılmıştı ve Şu Eksikliklerin Kapanması İstenmişti:
1- Bildirim merkezi

-WP 8.1 SDK'da var.

2- Zil ayarlarına titreşimsiz sessiz modu. (sadece sessiz)

-GDR3 ile Geldi.

3-
Baglantı kısa yolları.

-WP 8.1 SDK'da var.

4- Video kaydı sırasında duraklatma ve zoom yapma özellikleri.

GDR2 Nokia Camera ile geldi.(Duraklatma hariç)

5- Klasör & dosya yönetimi ile depo hafızası ve SD kart içeriğinde dosya arayabilme.

WP 8.1 SDK'da şu an yok.
6-Görev yöneticisinden uygulamaları tek tek veya tümünü birden sonlandırabilme.
GDR3 ile Geldi.

7- SD karta oyun ve uygulama kurabilme

-WP 8.1 SDK'da var.

8-Gelen aramalar için numara engelleme (karaliste).

-GDR2 ile geldi

9- Uygulama ve sms bildirimlerine özel zil sesi atama

-GDR3 ile geldi.

10-Sistem ve uygulamalar için birbirinden bağımsız zil sesleri seviyesi ayarı.

-WP 8.1 SDK'da var.

11-Kullanıcı tarafından ayarlanan alarm, telefon kapalıyken de çalmalı.

Bir gelişme yok.

12--Fm Radyo, Fm transmitter, USB OTG ve görüntülü görüşme aktivasyonu

FM Radyo GDR2 ile geldi.

13- Xbox’a da oyunları aşağı kaydırmaya gerek kalmaksızın çabuk açmak için ilk harf sistemi getirilmeli.

-WP 8.1 SDK'da yeni dizayn bulunuyor.(

14- Klavyeye ileri-geri tuşlarının konulması

· Geliştirilmiş klavye olduğu söyleniyor (WP 8.1 SDK BETA )

15-Internet Explorer'a anasayfa ayarları, çıkış, önceki ve sonraki sayfa butonları konulmalı.

-Bilinmiyor.

16-Internet Explorer'a upload desteğinin eklenmesi

-WP 8.1 SDK BETA 'da var.

17-Bluetooth isminin telefondan değiştirilebilmesi ve önce Bluetooth'u açmaya gerek kalmaksızın gönderme/paylaşma seçeneklerine varsayılan olarak “bluetooth ile gönder” seçeneğinin eklenmesi. Kullanıcı bu ayarı seçtiğinde bluetooth’un kendiliğinden açık hale gelmeli.

-Bilinmiyor

18- İletim raporlarında kişinin numarası yerine adı görünmeli.

-Bilinmiyor

19-Kilit ekranında hareketli gif desteği.

20-Desteklenen ses ve video formatları artırılmalı.

-GDR2 ile arttı.

21- Ekran döndürme sensörünün kapatılabilmesi

-GDR3 ile geldi

22-Müzik ve video oynatıcıda sonraki/önceki butonlarına ek olarak ayrı butonlar halinde "ileri/geri sarma butonları" konulması.

-Bilinmiyor.

23- Video oynatıcı için altyazı desteği.

-Bilinmiyor

24- Hem video hem fotoğraf modunda ekranda (vizörde) yakınlaştırma/uzaklaştırma "butonlarının" görünmesi.
GDR2 ile Nokia Camera ile geldi.

25-QWERTY klavyeye alternatif olarak ALFANUMERİK klavyenin eklenmesi

WP 8.1 SDk Beta'da geeliştirilmiş klavye bulunuyor.

26- Fotoğraf çekimi için zamanlayıcı

GDR 2 ile geldi (Nokia Camera)

27-Batarya durumu, batarya ikonunda yüzde olarak görülebilmeli

WP 8.1 SDK Beta'da bulunmakta.

28- İnternet Explorer için açılır pencere desteği

-Bilinmiyor.

29- Gelen aramalarda titreşim arama sonuna kadar devam etmeli

-WP 8.1 SDK Beta'da bulunmakta.

30-DNS/Network IP değişikliği yapabilme

WP 8.1 SDK Beta'da VPN ve DNS değişikliği bulunmakta.

Anket dışında WP 8.1 SDK Beta'da bulunanlar:

1-Ses/video dönüştürme

2-Ses ve video dosyalarını düzenleme; Ses efektleri, video efektleri; yavaş çekim (slow motion video) desteği

2-Uygulamalar kendilerinden ses ve video yakalayabilecek. Örneğin bir uygulamada kayıt yap butonu olacak ve o uygulamanın ekranını sesli video olarak kaydedebileceksiniz.

3-Stereoscopic 3d desteği (farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün üst üste koyularak 3D algısı oluşturulması)

4-Wi-Fi Direct

5-Semantik Zoom

6-PlayTo desteği

7-Uygulamalar için tek login girişi. Sürekli her uygulama için ayrı ayrı Microsoft hesabı logini gerekmeyecek.

8-HTML5 destekli YouTube Player

9-Java Script desteği (KESİNLEŞMEDİ)

10-Dosya ve klasör seçici

11-Geofencing (gps kullanarak belli amaçlara göre coğrafik sınırlar belirleme) API’si

12-Geliştirilmiş arka plan görevleri

13-E-posta ve hesaplar ayarından FACEBOOK hesabı kaldırılmış. (Muhtemelen bu işi artık resmi facebook uygulaması ve bildirim merkezi yürütecek)

14-Varsayılan mesajlaşma uygulaması değişikliği

15-VPN (Sanal Özel Ağ) desteği

16-WP8.1 yüklü cihazlarla gelecek olan sanal tuşların olduğu çubuğun rengini değiştirebilme

17-Uygulamaları aşağı kaydırarak kapatma

18-USB tercihleri

19-Güncellenmiş kamera arayüzü

20-Geri butonu artık uygulamadan çıkmıyor sadece askıya alıyor (Androiddeki gibi)

21-Uygulamalarda XAP uzantısı yerine APPX uzantısı

22-Dosya gezgini ile entegre edilmiş OneDrive (SkyDrive) erişimi

23-Kurulu uygulamalar listesini kullanıma veya kurulum tarihine göre sıralayabilme.

24-Başlangıç ekranını düzenlerken çoklu tile seçebilme. [DOĞRULANMADI]

25-Daha verimli görev yöneticisi

26-SD Karta uygulama kurabilme

27-WebGL destekli Internet Explorer 11

28-Bağımsız ses kontrolleri

29-Bing akıllı arama

30-Ayrılmış uygulamalar halinde Xbox Music ve Xbox Video.

31-Yeniden dizayn edilmiş Xbox Game Hub’ı

32-Kişiler bölümüne daha entegre twitter

33-Üstten parmakla aşağı çekilerek indirilen çabuk ayar menüsü (Wi-Fi, Bluetooth vs ayarları)

34-Üstten aşağı tam çekme ile açılan Bildirim merkezi.

35-Doğrudan bildirim merkezine yönlendirilen sessiz bildirimler.

36-Live Tile’ı soldan sağa çekerek okundu olarak işaretleme imkanı

37-Uygulamalar için otomatik güncellemeler

38-İyileştirilmiş yedekleme imkanı

39-Geliştirilmiş klavye

40-Yeni bir live tile boyutu (Büyük, orta, küçük + "GENİŞ")

41-Bluetooth 4.0 LE desteği (Tüm cihazlar için)

42-Battery Sense uygulamasıyla gelişmiş batarya takibi

43-Windows Phone ekranını TV ya da monitörlere yansıtma imkanı.

SDK’da yer almayan unsurlar:
1- Cortana sesli asistan

2-Bildirim Merkezi

3-Yeni hareket destekli (swipe) klavye

Ve bunlara ek olarak İstekler Anketinde bazı ortaya çıkmayan özellikler.

Sonuç olarak bakıldığında Microsoft kullanıcı isteklerini bir hayli karşılamış görünüyor. Kullanıcılar 20 istemişse Microsoft 50 vermiş bu da tabiki WP kullanıcılarını mutlu eden bir gelişme. Bu da gelecek güncellemelerde de kullanıcıya kulak vereceğinin bir kanıtı olabilir.

Konuya yeni bilgiler eklendikçe bu mesajımda güncellenecektir ilginizden dolayı teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Burakkkk250, OnurYurdakul, Dexter Morgan ve 1 kişi daha
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
o zaman şöyle soyliyeyim belki yeni zamane çocukları gibi 8-9 yaşlarında telefonla tanışmadım ama elime sizden daha fazla farklı modellerde telefon geçme ihtimali oldukça fazla (kullanma) ericson 620 628 kullanmadım 5110 la başlayan telefon kullanımı hastalığında en az 250 mod cihaz kullandım bunların 2-3 tanesi lg 10-15 tanesi samsung 2 tanesi iphone gerisi nokıadır..cupcakeden anlamam bada sistemli 2 mod cihaz ve galaxi s ile başlayan samsung rüzgarı diğer moellerle devam etti hangi model ve kaç tarihinde video kaydı yapmayan androidli samsung vardı bilemem ama biz 2014 ten bahsediyoruz bahsetdiğiniz yıllarda lg ninde kimse yüzüne bakmazdı ancak g2 gibi bir modelle piyasada yerini aldı kimseye saygısızlık etmem bana edenide sevmem bu yüzden kaç tane android kullandığım yada bu sistemi ne kadar sevdiğim benim sorunum insanları bunlarla yargılamanız hoş değil.. Konunun dağılmaması için başka yorum yapmıyorum benim istediğim yenilikçi olmak Microsoft ve Nokıa dan yeni zamane gençlerine kulak vermesi biz zaten 5 10 sene sonra 3310 da kullansak bize yeter ancak zamanın devam ettiği gibi bu yarışta devam edecek ben sadece gören gözlerim ve duyan kulağımla nokıanın lideliğini tekrar almasını istiyorum, bu hızlada ...... Neyse ben sustum artık.....
benim o yazdığım mesajın neresinde bir saygısızlık gördün çözemedim. Sanırım anlayamamışsın ve anlayamadığın için de ona göre bir cevap yazmışsın.

Son düzenleme:
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
4- Video kaydı sırasında duraklatma ve zoom yapma özellikleri.

GDR2 Nokia Camera ile geldi.

16-Internet Explorer'a upload desteğinin eklenmesi

-WP 8.1 SDK BETA 'da var.

26- Fotoğraf çekimi için zamanlayıcı

-Bilinmiyor.
Not: Yanlışlarım varsa lütfen uyarınız düzeltilecektir ve yeni eklemeler yapılacaktır.

4- zoom geldi ama duraklatma hala yok
16- ben bunu sordum ama cevap veren olmadı, gözümden de kaçmış olabilir tabi ama kesin bilgi mi bu?
26- Nokia Camera'da zamanlayıcı var

ekleme: 29'u atlamışım.
29- Gelen aramalarda titreşim arama sonuna kadar devam etmeli
Özgür Bey hatırlattı ilerki mesajlarda ben de ekleyeyim buraya dedim :) 8.1 SDK ile o da halloldu :)

Son düzenleme:
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: csH ve Osman Özer Öz
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Uygulamayı hafıza kartına taşıma

Storage Sense Ekran Görüntüsü

8.1 gelsin direk 32 gb bir hafıza kartı alayım :D

• Beğen
Tepkiler: ademoz05
ON9

ON9

Üye
arama demişken ben de süre olmasını istiyorum ya symbianda çok güzeldi kiminle kaç Dakka konuşmuşuz.var mı acep
var zaten şebeke+ menüsünde en altta görünüyor. Ufak da olsa iş yapar

capkino06

Üye
uygulamaları sd karta taşıma olayı süper :)

Üst Alt