Karşılaştırma Nokia Lumia İşlemci Gücü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lumia6yüz20

Lumia6yüz20

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia İşlemci Gücü
Arkadaşlar merhaba ben şunu merak ediyorum
Nokia lumia 620 ve 1020 modeli aynı işlmeciyi kullanıyor snapdragon s4 işlemci ve merak ettiğim de şu ki bir telefon menülerde felan gezerken akıcı olması için işlemci gücüne mi bakar ram gücüne mi ?

Not = Bakın oyun performansı demiyorum menülerde felan gezme akıcılığından bahsediyorum

o zaman 1020 ile 620 aynı menü gezme akıcılığında olması lazım eğer işlemciye bakıyorsa

csH

csH

Üye
:sirit:

Lumia6yüz20

Lumia6yüz20

Üye
    Konu Sahibi
? =)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Diyelim ki RAM gücüne bakıyor, içine çok yavaş bir flash disk koysak, verileri çok yavaş şekilde depolama alanından alsa(rehber, yazılar, resimler ...) RAM'i isterse 4gb olsun olay değişmez.

Diyelim ki işlemci gücüne bakıyor, çok düşük RAM'i olsa işlenen bilgilerin çok az bir kısmını saklayıp yazdırabilse, isterse 4GHz işlemci olsun olay değişmez.

Demek istediğim, sadece işlemci ve RAM yok orada, mimariden tutun, anakart üzerindeki küçücük bir yonga bile bu akışı değiştirebilir.

Varsayalım ki donanımımız mükemmel hazırlanmış. Yazılım o ekran çözünürlüğüne, o işlemciye ve donanıma uygun hazırlanmamışsa elimizde güçlü bir akvaryum tutuyor olabiliriz ;)

Şahsi düşüncelerimi paylaştım.
:good:

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq

skynet

Üye
Bulunsun..:sirit:

afwerker

afwerker

Üye
Aynı işlemci ama serileri farklı :) Hız farklı o yüzden yüksek olan her zaman iyidir
620'de Snapdragon S4 MSM8227
1020'de ise Snapdragon S4 MSM8960 işlemciler kullanılmıştır :) Biri normal biri plus işlemci yani farklar illaki olacaktır.

Lumia6yüz20

Lumia6yüz20

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim :)
Ama telefonum 620 kasıyor ama işlemcisi de güçlü hani merak ettim niye kasıyor belli belirsiz bazen gerçekten inanılmaz beni mutlu edicek şekilde hızlı menü gexerken şuan gibi bazen de çok kasıyor anlamış değilim götürüyorum aldığım yere format atalım diyorlar oysa ben kaç kere attım acaba bu sorun neden kaynaklı oyunları sildiğim de dahi bazen kasıyor bazen ise dediğim gibi 10 oyun açık bıraksan uçuyor :D

MaxipmaN

Üye
Teşekkür ederim :)
Ama telefonum 620 kasıyor ama işlemcisi de güçlü hani merak ettim niye kasıyor belli belirsiz bazen gerçekten inanılmaz beni mutlu edicek şekilde hızlı menü gexerken şuan gibi bazen de çok kasıyor anlamış değilim götürüyorum aldığım yere format atalım diyorlar oysa ben kaç kere attım acaba bu sorun neden kaynaklı oyunları sildiğim de dahi bazen kasıyor bazen ise dediğim gibi 10 oyun açık bıraksan uçuyor :D
hafıza kartını da biçimlendir formatla ben virüs sokmuşum c6nın karta japon kız resmi çıkıyo tel kasıyo :ehe

Lumia6yüz20

Lumia6yüz20

Üye
    Konu Sahibi
hafıza kartım yok :DŞuan hızlandı telefon tamam sıkıntı yok ÇOK ŞÜKÜR ALLAH'A :D

ardacumhur

ardacumhur

Üye
:sirit: Hadi beyler

• Beğen
Tepkiler: PureFood
csH

csH

Üye
aynen geç bile kaldık :sirit:

• Beğen
Tepkiler: PureFood
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Bakın bir Lumia cihazı donanım veya sistemden dolayı kasıcaksa ilk alındığı günden itibaren kasar.

eğer aldığınızda bu sorun yoktu ve sonradan ortaya çıktıysa ki %99 öyle sorun yüklü olan uygulamalardan kaynaklanıyor. Şöyle ki native kodlama dediğimiz uygulama geliştirme aşamasında sisteme tam entegre kodlanmayan uygulamalar sistemde bazı kararsızlıklara neden olur. Windows Phone gibi güçlü çekirdek yapısına sahip sistemlerde bu sorun absorbe edilse de aynı sorun bazı sistemlerde cihazın kilitlenmesine ya da reset atmasına sebep olur.

umarım açıklayabilmişimdir. :locked2:

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve 4MaGuS
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt