Bilgisayar tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

demirkan_1999

demirkan_1999

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar tavsiyesi
3000 Tl'ye kadar bütçem var fakat 100-200 lira arttırabilirim.

Oyun oynamak için almayı düşünüyorum.
---------------------------------------------------------
Benim kriterlerim
8 GB Ram
8 Çekirdek işlemci
----------------------------------------------------------
Ekran kartı konusunda pek bi bilgim yok bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Son olarakta ASUS X550CC-XO846H bunu beğendim sizce nasıl ?
-----------------------------------------------------------
Dipnot: Dizüstü bilgisayar almaya daha yakınım şuan ama masaüstüde olabilir.
-----------------------------------------------------------

Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
ben sana çok üst seviye güncel sistem söyleyeceğim fakat öncelikle oyun için istiyorsan dizüstü olayından vazgeçeceksin ben 3 sene dizüstü bilgisayarla bf cod oynayan birisiyim emin ol oyun için masa üstü ayrıca tavsiyem konsol almndır tabi sen bilirsin cevap bekliyorum :)

yada atayım ben sen bir kontrol et :D bolca fan takabilirsin su soğutmada çok rahat oturuyor estetiği de güzel bende var şuanda :)
hasvell yani yeni nesil işlemci destekli oc yani hız aşırtma destekli anakart 32 gb ram a kadar destekli
şu an piyasadaki oyunları hiçbir sıkıntı yaşamadan oynatacak güncel kartlardan birisi
soğutuculu ramler. aslında mavi renklisini bulursan kasaya çok yakışıyor :)
ve hasvell işlemci 4. nesil az enerji tüketimi yüksek performansı. benim çok hoşuma gidiyor :)
ancak yeter diye düşündüm
bunun yanına birde 128 gb ssd alırsan hızda sıkıntı yaşamazsın
TOPLAMDA 2500 tl yapıyor 500 tl ye de klavye kulaklık kasaya fan fare hoparlör.
orta halli bide monitör alacak olursan 3000 3200 ü bulur zaten seni de 7 8 sene götürür :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: demirkan_1999
demirkan_1999

demirkan_1999

Üye
    Konu Sahibi
ben sana çok üst seviye güncel sistem söyleyeceğim fakat öncelikle oyun için istiyorsan dizüstü olayından vazgeçeceksin ben 3 sene dizüstü bilgisayarla bf cod oynayan birisiyim emin ol oyun için masa üstü ayrıca tavsiyem konsol almndır tabi sen bilirsin cevap bekliyorum :)

yada atayım ben sen bir kontrol et :D bolca fan takabilirsin su soğutmada çok rahat oturuyor estetiği de güzel bende var şuanda :)
hasvell yani yeni nesil işlemci destekli oc yani hız aşırtma destekli anakart 32 gb ram a kadar destekli
şu an piyasadaki oyunları hiçbir sıkıntı yaşamadan oynatacak güncel kartlardan birisi
ve hasvell işlemci 4. nesil az enerji tüketimi yüksek performansı. benim çok hoşuma gidiyor :)
orta halli bide monitör alacak olursan 3000 3200 ü bulur zaten seni de 7 8 sene götürür :)

Çok teşekkür ederim sistem tavsiyesi için parçalar arasında tek takıldığım i5 işlemci oldu bildiğim kadarıyla 4 çekirdekti.sıkıntı olmaz mı ilerde ?

CANGO97

CANGO97

Üye
  • Beğen
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
8 çekirdekli işlemci mi var i7 bile 4 çekirdekli. Olsa bile uzak dur teknoloji tuzağı bunlar sırf para kazanalim diye gereksiz yere özellik arttırması yapıyorlar

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

anakart haswell değil :oke:
z77 ler sandy ve ivy mimaridir.

yani yazmış bulunduğun anakartla işlemci uyumsuz :ehe
Z87 olmak zorunda

seçtiğin i5 işlemciye 500 tl lüzumsuz bir para.. overclock yapılmıyor düşük sınıf bir i5 overclock yapılmayan işlemci için Z seri çipset anakart seçmekte ayrı bir israf

madem para veriyorsun hakedecek işlemciye para verilir. misal 4670K
K serisi overclock yapıldığı için Z87 alınabilir.

ve son olarak seçilen 700watt power kaliteli değil.
zalman Z11 de kaba saba bir kasa benim görüşüm :good:

• Beğen
Mr.Sun

Mr.Sun

Üye
asus rog tytan :yuru

• Beğen
Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
anakart haswell değil :oke:
z77 ler sandy ve ivy mimaridir.

yani yazmış bulunduğun anakartla işlemci uyumsuz :ehe
Z87 olmak zorunda

seçtiğin i5 işlemciye 500 tl lüzumsuz bir para.. overclock yapılmıyor düşük sınıf bir i5 overclock yapılmayan işlemci için Z seri çipset anakart seçmekte ayrı bir israf

madem para veriyorsun hakedecek işlemciye para verilir. misal 4670K
K serisi overclock yapıldığı için Z87 alınabilir.

ve son olarak seçilen 700watt power kaliteli değil.
zalman Z11 de kaba saba bir kasa benim görüşüm :good:

doğru bu anakart haswell uyumlu değil z 87 yerine yanlışlıkla bunu koymuşum eyvallah haswell de overclock yapmaya luzum gormediğim için hem arkadaşın bunlarla uğraşmak istemeyecegini düşündüm ekran kartı hariç tabi. zalman z11 plus mid atx kasa bende de var kasa oyun bilgisayarı için ucuz ve ideal güncel ve uyumluluk açısından yüksek :) tabi renkler ve zevkler tartışılmaz dostum :) power ı sayfa olarak atmıştım yanınada 700 w ancak yeter diye düşünüyorum demiştim :) işlemci için birşey daha diyeyim burada önem verdiğim düşük güç tüketimi önemli yoksa su ısıtısı gibi elektrik yer makina :)
8 çekirdekli işlemci mi var i7 bile 4 çekirdekli. Olsa bile uzak dur teknoloji tuzağı bunlar sırf para kazanalim diye gereksiz yere özellik arttırması yapıyorlar
s.a kardesim 8 çekirdek diye bişeyin olmadığını bana kanıtlarmısın yoksa samsung note 10.1 ne iş?
Çok teşekkür ederim sistem tavsiyesi için parçalar arasında tek takıldığım i5 işlemci oldu bildiğim kadarıyla 4 çekirdekti.sıkıntı olmaz mı ilerde ?
anakartı yanlış atmışım z87 çipsetli bi anakart bulman lazım kısaca özetleyeyim i5 ve i7 aslında en çok laptoplarda fark yaratır o da pil gücündeyken şarjın uzun gidip gitmeyeceğinden anlarsın yani nekadar çok çekirdek o kadar yüksek güç tüketimi. şu anda yeni çıkmış olan bir işlemci nesili var yeni teknoloji daha düşük güç tüketimi daha soğuk ortam daha sessiz çalıştırma imkanı yani fanın hızlanmasını gerektirmeyecek kadar stabil :) i5 e i7 ye takılma model numarası 4xxx olanlar haswell dir yani yeni nesil bunların hız aşırtma yani sonunda k harfi olanları owerclock yapmaya yarar buna pek bulaşma şuan sana orta halli i5 haswell attım çünkü bütçen 3000 tl bununla oradaki sistemi toplarsın umarım açıklayıcı olmuştur

• Beğen
demirkan_1999

demirkan_1999

Üye
    Konu Sahibi
doğru bu anakart haswell uyumlu değil z 87 yerine yanlışlıkla bunu koymuşum eyvallah haswell de overclock yapmaya luzum gormediğim için hem arkadaşın bunlarla uğraşmak istemeyecegini düşündüm ekran kartı hariç tabi. zalman z11 plus mid atx kasa bende de var kasa oyun bilgisayarı için ucuz ve ideal güncel ve uyumluluk açısından yüksek :) tabi renkler ve zevkler tartışılmaz dostum :) power ı sayfa olarak atmıştım yanınada 700 w ancak yeter diye düşünüyorum demiştim :) işlemci için birşey daha diyeyim burada önem verdiğim düşük güç tüketimi önemli yoksa su ısıtısı gibi elektrik yer makina :)
s.a kardesim 8 çekirdek diye bişeyin olmadığını bana kanıtlarmısın yoksa samsung note 10.1 ne iş?
anakartı yanlış atmışım z87 çipsetli bi anakart bulman lazım kısaca özetleyeyim i5 ve i7 aslında en çok laptoplarda fark yaratır o da pil gücündeyken şarjın uzun gidip gitmeyeceğinden anlarsın yani nekadar çok çekirdek o kadar yüksek güç tüketimi. şu anda yeni çıkmış olan bir işlemci nesili var yeni teknoloji daha düşük güç tüketimi daha soğuk ortam daha sessiz çalıştırma imkanı yani fanın hızlanmasını gerektirmeyecek kadar stabil :) i5 e i7 ye takılma model numarası 4xxx olanlar haswell dir yani yeni nesil bunların hız aşırtma yani sonunda k harfi olanları owerclock yapmaya yarar buna pek bulaşma şuan sana orta halli i5 haswell attım çünkü bütçen 3000 tl bununla oradaki sistemi toplarsın umarım açıklayıcı olmuştur

Tamam teşekkürler :D son olarak işlemci değişecek anakart bulacam bu kadar yani .
Güzel bilgisayar fakat 5000 Tl Gold'da :D

Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
işlemci overclock istemiyorsan aynı kalabilir sadece anakartı z87 olanı olsun tadından yenmez

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
@OnurMest
ekran kartını overclock etmek için Z çipsete gerek yok.
4440 ile 4670K aynı TDP ye sahip işlemcilerdir...

4440 ile H81 almak mantıklı. veya B85
illa Z87 diyorsan 4670K almayacaksa boş yere para vermiş olur.

Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
arkadaşa liste oluştursanız daha çok yardımcı olurdunuz ya neyse :) eyvallah

demirkan_1999

demirkan_1999

Üye
    Konu Sahibi
Bugün bilgisayarımın içini temizlerken aklıma geldi bazı parçaları kullanabilir miyim sizce ?
İntel Core Quad 2 (2.33 Ghzx4)
Ati Radeon 3600 HD
2GB RAM
FOXCONN Anakart (modelini tam bilmiyorum :D)
PSU 350 W

istisna97

istisna97

Üye
Kullanamazsın eğer 8 çekirdek istiyorsan kaba saba bişeyler yazayım L-LumieRe abi analartı ölesine yazıyorum sen değiştirisşn

Amd Fx8350
Asus M5A97
8 Gb 1866Mhz Ram (2x4)
Cooler Mastesr veya Xiagmatek Asgard gibi bir kasa alabilirsin (en az 600-700 watt olsun)
1Tb 64Mb cache 7200rpm Harddisk
Geri kalan parayla Gtx770 veya 780 alınabilir alınmasa bile Gtx760 olur

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Kullanamazsın eğer 8 çekirdek istiyorsan kaba saba bişeyler yazayım L-LumieRe abi analartı ölesine yazıyorum sen değiştirisşn

Amd Fx8350
Asus M5A97
8 Gb 1866Mhz Ram (2x4)
Cooler Mastesr veya Xiagmatek Asgard gibi bir kasa alabilirsin (en az 600-700 watt olsun)
1Tb 64Mb cache 7200rpm Harddisk
Geri kalan parayla Gtx770 veya 780 alınabilir alınmasa bile Gtx760 olur
uygundur :oke: M5A97 R2.0

• Beğen
demirkan_1999

demirkan_1999

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi kafam çok karıştı :emoamca: bilgisayar parçası mı baksam masaüstü mü alsam laptop mu alsam bi yardım edin :blink::blink:

istisna97

istisna97

Üye
Masaüstü toplama yap kesinlikle hazır alma.

• Beğen
demirkan_1999

demirkan_1999

Üye
    Konu Sahibi
------------------------------------------
Bu arada bişey eklemek istiyorum :D Teknosa'da Vatan Computer'da sizin kadar bilgisayardan anlayan insanlar çalışsa keşke :maxicep:

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
istisna97

istisna97

Üye
:)

Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
Hocam ben birşey ekleyeyim. Bu işlerin içinde olan birisi olarak kesin bilgi veriyorum ve garantisini bile veririm şu anda hiçbir toptancı vatan bilgisayardan ucuz değil adamlar ürünü ucuzlatıp hizmeti kısıtladılar vatan şu anda GENEL olarak daha ucuz bilginize.. :)

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt