Xperia İon galiba brick oldu..

Sponsorlu Bağlantılar

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
Xperia İon galiba brick oldu..
cihazda .211 sürümü yüklüydü cm 10 yükledim kullanıyordum sorunsuz orjinal romdan bile iyiydi bi salaklık yapıp cm 11 yükledim hoşuma gitmedi kamerada ve bazı uygulamalarda sorun çıktığı için cm 10 un back up ını almıştım geri yükledim yeniden başlattım bootlop oldu cihaz şarj %30 filan kalmıştı flashtool ile .211 jb yüklüyordum heralde şarj bitti ve system.sin bölümünü atarken kapandı cihaz bekledim biraz sonra cihazı sarja taktım kırmızı led yanıp sönüyordu bi kaç snye anıyor sonra sönüyor uzun bi süre böyle oldu nette araştırdım uzun süre şarjda dursun diyorlardı bende öyle yaptım gece 11 de sarja bıraktım akşam 7 de eve geldim sabit kırmızı yanıyordu led sonra bi ara yeşile döndü flashtool gördü tekrar .211 flashlayacaktım yine aynı yerde hata verip kapanıyordu cihaz 3 gündür böyle cihaz nasıl kurtarabiliriz yardımlarınızı bekliyorum forumlarda yazılanları denedim

Invoke

Invoke

Üye
Fastbootta cm 10 ya da 11 hangisini istiyorsan önce kernelini flashla.
Sonra cwmden full wipe yap.
Sonra yine hangisinin kerneli flashladıysan cwmden romunu flashla.

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
hocam fastboot driverini kurulmuyo yine flash boot olarak görüyo :S bide cihaz açılmıyo uzun süre sarjda durunca açılıyor.
Flashyayacagım kerneli de bulamadın nasıl yapcam bilmiyorum yardımcı olur musunuz kerneli beraber bulalım cm 10 kuracam

Son düzenleme:

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
w8 de görmüyo ugraşmayacagım olmamıştı bimden aldık pcyi sonuçta :)
minibook vardı w7 kuracam ona sadece fastboot driverini kurup fastboot da baglayıp deneyecegim olur mu sizce ?> buradaki kernellerden birisi olurmu ?

RUKO

RUKO

Üye
Sony pc update yi pc Ye indir orada seni yönlendirmektedir telefon modelini tıkla gerisi söylüyor zaten ama telefon nunu yeşil ışık yanıncaya kadar şarj da bırakman gerek orjinal yazılımı yüklüyorsun bukadar.telefonu kurtarabilirsin bu şekilde.

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
Sony pc update yi pc Ye indir orada seni yönlendirmektedir telefon modelini tıkla gerisi söylüyor zaten ama telefon nunu yeşil ışık yanıncaya kadar şarj da bırakman gerek orjinal yazılımı yüklüyorsun bukadar.telefonu kurtarabilirsin bu şekilde.

hocam cm10 ve cwm oldugu için kabul etmiyor farklı yazılım oldugu için yapılmıyor diye hata veriyor denemiştim onuda

RUKO

RUKO

Üye
Bence olması gerek oradan farklı model seçmediysen tabi İON lt28i yazar onu yüklemeyi dene bi bakalım ama şarj %100 olması gerek yoksa olmuyor ben yaptım 20 düşmüştü.

Invoke

Invoke

Üye
Bootloader açıkken pc comp. kullanamazsınız. Ayrıca şarjın %100 olmasına da gerek yok. @RUKO
Kuracağın romun sitesinde kernelle ilgili bir şey yazıyordur eğer kernel zipin içinde yoksa. Kurmak istediğin romun linkini at istersen. Ayrıca Win8de driverları yüklemek için yapman gereken bir iki adım var, onları konuda anlattım oraya bakarsan nasıl kuracağın yazıyor. Bimle alakası yok hepsi aynı windows. Sadece fastboot driverından ayrı bir de xperia ion'un driverını yüklemelisin. @galata0185

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
format attım pc ye flashtool kurdum driver dan sadece fastboot kurdum pc companion kuruyorum arayıp konuşma imkanımız var mı acaba -qarapapaq- ?

Invoke

Invoke

Üye
format attım pc ye flashtool kurdum driver dan sadece fastboot kurdum pc companion kuruyorum arayıp konuşma imkanımız var mı acaba -qarapapaq- ?

İstersen teamwiever ile bağlanıp bakayım id sifre ver.

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
938 504 194

2517

hocam bu pc ye baglanında ordan konuşup yönlendirirsiniz olmazsa ona geceriz yeni format attım ya mikrofonda filan sorun olabilir

Invoke

Invoke

Üye
938 504 194

2517

hocam bu pc ye baglanında ordan konuşup yönlendirirsiniz olmazsa ona geceriz yeni format attım ya mikrofonda filan sorun olabilir

Diğer id sifreyi tekrar yazsana kopyaladım sandım da kopyalayamamışım :D

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
hocam img şeklinde olan kerneli sin yaparsak veya ftf o şekilde flashlayıp kullanabiliriz olur mu bu peki ?

Invoke

Invoke

Üye
hocam img şeklinde olan kerneli sin yaparsak veya ftf o şekilde flashlayıp kullanabiliriz olur mu bu peki ?

Öyle bir şeyin mümkün olduğunu sanmıyorum.
Özelden yazdığım gibi bir de win8den dener misin?
Ya da şöyle yap, sonuçta flashmodda bağlayabiliyoruz. Stock romu indir ve flashla cihaz açılır, umarım.

galata0185

Üye
    Konu Sahibi
hocam onu da denedim w7de system.sin bölümünü atarken sisteme baglı aygıt çalışmıyor diyip kspsnıyor yne açılmıyor cihaz w8i sıfırlayıp temiz bi şekilde programları kurup onda deneyecegim dediginiz gibi

Üst Alt